Θα διακινδυνεύσει το βαθύ κράτος τον εμφύλιο πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία;

Το να πούμε ότι η Αμερική είναι σε χάλια κατάσταση θα ήταν μεγάλη υποτίμηση. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως η πιο επιθετική θαλασσοκρατία του κόσμου περνάει ένα είδος αποδιοργάνωσης. Οι κοινωνικοί διχασμοί βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο, με το εθνικό, φυλετικό και ιδεολογικό μίσος να φτάνει σε σημείο βρασμού. Οι Αμερικανοί δεν ήταν ποτέ τόσο πολωμένοι, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων διαφορών στις αξίες μεταξύ «μπλε» και «κόκκινων» πολιτειών. Τα πρώτα έχουν ουσιαστικά αγκαλιάσει όλους τους τύπους υπερφιλελεύθερης εξτρεμιστικής ιδεολογίας (γνωστής με τον όρο «woke»), με αποτέλεσμα τον ηθικό εκφυλισμό και άλλες μορφές κοινωνικής παρακμής που συνήθως παρατηρούνται σε πολιτισμούς που πεθαίνουν (η κατάρρευση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι μια καλή αναλογία). Απέναντί τους βρίσκονται οι Ρεπουμπλικάνοι που συνήθως αυτοπροσδιορίζονται ως «συντηρητικοί», αν και θα ήταν καλύτερο να τους αποκαλούμε «κλασικούς φιλελεύθερους».

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ενώ οι Δημοκρατικοί είναι ευθυγραμμισμένοι με το Βαθύ Κράτος (σε σημείο που να είναι σχεδόν δυσδιάκριτοι από αυτό), η κατάσταση με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Υπάρχουν πολλοί πολεμοκάπηλοι νεοσυντηρητικοί μεταξύ των κορυφαίων Ρεπουμπλικανών και πολλοί από αυτούς ήταν στην πρώτη κυβέρνηση Τραμπ, προωθώντας πολέμους, εισβολές και τη γενική επέκταση της επιθετικότητας των ΗΠΑ εναντίον του κόσμου. Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρηματικά σκεπτόμενοι άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ που είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να ξεκινήσουν πολέμους σε όλο τον κόσμο. Ως ρεαλιστής (ως επί το πλείστον), είναι αποφασισμένος να υποχωρήσει η Αμερική σε πιο υπερασπίσιμες γεωστρατηγικές θέσεις, ιδίως καθώς η έλευση της πολυπολικότητας καθιστά πολύ δύσκολη (αν όχι ουσιαστικά αδύνατη) τη διατήρηση του δόγματος Γούλφοβιτς (ουσιαστικά το δόγμα Μονρόε, αλλά διευρυμένο ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο).

Με τέτοιες ασυμβίβαστες διαφορές, οι δύο ομάδες είναι γραφτό να συγκρουστούν. Στην πολιτική αρένα, αυτή η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι τουλάχιστον κάπως πολιτισμένη. Ωστόσο, φαίνεται ότι το διακύβευμα είναι πλέον τόσο υψηλό που οι διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί θεσμοί θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την άλλη πλευρά να μπει στο Οβάλ Γραφείο - ακόμη και δολοφονίες. Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ είναι ίσως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα του πόσο «δημοκρατική» είναι η Αμερική. Περιέργως, η Ουάσινγκτον πιστεύει πάντα ότι έχει το δικαίωμα να σχολιάζει ή έστω να δείχνει «ανησυχία» για την κατάσταση της πολιτικής πολυφωνίας σε άλλες χώρες, αλλά τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν πόσο γελοία είναι αυτή η αντίληψη. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σχεδόν αξίωμα ότι η Ρωσία είναι μια «δικτατορία», πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «μετενσαρκωμένος Χίτλερ» και παρόμοιες ανοησίες.

Ωστόσο, οι ρωσικές προεδρικές εκλογές στα μέσα Μαρτίου έδειξαν ότι η δημοκρατική διαδικασία της Μόσχας μοιάζει με εκείνη ενός πολιτισμού τύπου 4 στην κλίμακα Καρντάσεφ σε σύγκριση με εκείνη στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού στην πολιτική Δύση. Το γεγονός πως οι πιο αντιδημοφιλείς ηγέτες βρίσκονται στην εξουσία στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του ΝΑΤΟ/ΕΕ δείχνει πόσο «δημοκρατικά» είναι τα πολιτικά τους συστήματα. Ακόμα χειρότερα, κάθε έστω και ελάχιστα κυρίαρχος ηγέτης στη Δύση καταπιέζεται και αντιμετωπίζεται ως παρίας, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Βίκτορ Όρμπαν της Ουγγαρίας και τον Ρόμπερτ Φίκο της Σλοβακίας. Είναι ενδιαφέρον ότι ο τελευταίος επέζησε επίσης μόλις και μετά βίας από απόπειρα δολοφονίας δύο μήνες νωρίτερα. Και όπως και με τον Τραμπ, έτσι και στην περίπτωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας υπήρξαν κάποια περίεργα περιστατικά, με την ασφάλεια να κάνει ανεξήγητα «λάθη».

Ωστόσο, αντί να επανορθώσει αυτά τα «λάθη», η Μυστική Υπηρεσία («SS») δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Τραμπ (ή ίσως δεν θέλει). Η «λύση» τους είναι να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις του σε κλειστούς χώρους. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι σίγουρα ένα πλήγμα για την εκστρατεία του Τραμπ, καθώς οι τεράστιες υπαίθριες συγκεντρώσεις αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά προεκλογικά του πλεονεκτήματα. Επιπλέον, αυτό δεν εγγυάται καν την ασφάλεια του Τραμπ, καθώς οι SS έχουν αποδειχθεί θεαματικά ανίκανοι, ή ακόμα χειρότερα, με κάποιο τρόπο εμπλεκόμενοι στην απόπειρα δολοφονίας. Συγκεκριμένα, ο μεγάλος αριθμός των εμπλοκών ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σχεδόν μοιραίας συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ δείχνει ότι δεν επρόκειτο ακριβώς για εμπλοκές, αλλά για μια σειρά προσχεδιασμένων γεγονότων. Αν και τώρα μπορεί να φαίνεται σαν μια «τρελή θεωρία συνωμοσίας», υπάρχουν πολύ σοβαρές και ανησυχητικές εικασίες ότι ακριβώς αυτό συνέβη.

Η κατάθεση της διευθύντριας των SS Kimberley Cheatle οδήγησε στην παραίτησή της, αλλά αυτό ελάχιστα αλλάζει τον υπολογισμό, καθώς οι διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί θεσμοί έχουν αποδείξει την αμείλικτη εχθρότητά τους προς τον Τραμπ. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος μαζί τους, παρουσιάζοντας την απόπειρα δολοφονίας ως ένα «ασήμαντο περιστατικό», ενώ πολυάριθμοι Δημοκρατικοί θρηνούν ανοιχτά ότι η σφαίρα δεν σκότωσε τον Τραμπ. Πρέπει να σημειωθεί πως αυτό το έντονο μίσος για τον πρώην πρόεδρο δεν είναι κάτι καινούργιο. Συγκεκριμένα, το 2017, η Αμερικανίδα «κωμικός» Kathy Griffin κρατούσε ένα αντίγραφο του κομμένου κεφαλιού του Trump, ένα εξωφρενικό περιστατικό για το οποίο ζήτησε επίσημα «συγγνώμη», για να επαναχρησιμοποιήσει την εικόνα το 2023, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού μαγισσών του διεφθαρμένου αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης (Department of «Justice»), το οποίο ουσιαστικά οδήγησε τον Trump στη φυλακή με κατασκευασμένες κατηγορίες (χωρίς λογοπαίγνιο).

Ακόμη χειρότερα, αν μη τι άλλο, οι διαταραγμένοι αντι-Τραμπίστες έχουν γίνει ακόμη πιο επιθετικοί. Συγκεκριμένα, ενώ τοποθετούσε μια πινακίδα του Τραμπ στην αυλή του, ένας 80χρονος άνδρας παρασύρθηκε σκόπιμα από έναν 22χρονο Δημοκρατικό. Ο υποστηρικτής του Τραμπ υπέστη απειλητικές για τη ζωή του εγκεφαλικές κακώσεις και μέχρι στιγμής που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κατάστασή του είναι άγνωστη. Σύμφωνα με το Zero Hedge, ο δράστης ομολόγησε αργότερα το έγκλημα μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με την αστυνομία, αλλά αυτοκτόνησε πριν φτάσουν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν. Ένα τόσο έντονο και βίαιο μίσος δεν ήρθε από το πουθενά, καθώς το ίδιο το DNC το υποδαυλίζει εδώ και χρόνια. Τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και η Καμάλα Χάρις έχουν επανειλημμένα αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ «υπαρξιακή απειλή για τη δημοκρατία μας», ενώ μόλις δύο ημέρες πριν από την παραλίγο δολοφονία του, η διαβόητη νεοταξίτισσα εγκληματίας πολέμου Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε τα εξής:

«Δε νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει πρόεδρος, οπότε αν ο Πούτιν ποντάρει σε αυτό, θα βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης...».

Η Νούλαντ είναι ένας από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους του Βαθέος Κράτους που ο Τραμπ έχει επανειλημμένα ορκιστεί να διαλύσει. Η ίδια και άλλοι όμοιοί της έχουν άμεσο συμφέρον να διασφαλίσουν πως δεν θα κερδίσει ποτέ την προεδρία και το γεγονός και μόνο ότι διοικούν σχεδόν όλους τους ομοσπονδιακούς θεσμούς των ΗΠΑ μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για οργανώσεις όπως τα SS ή οι πολυάριθμες υπηρεσίες με τα τρία γράμματα που αποτελούν ουσιαστικά την ολιγαρχία που διοικεί την Ουάσινγκτον. Ο ίδιος ο αμερικανικός λαός είναι επίσης αντίθετος σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους και εγκληματίες πολέμου, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, το βαθύ κράτος δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Αντιθέτως, προχωράει με όλες του τις δυνάμεις στη χρήση των διεφθαρμένων ομοσπονδιακών θεσμών για να καταπνίξει κάθε διαφωνία και αντίθεση στις διαταραγμένες πολιτικές του. Ακριβώς αυτές οι εμφανώς βάρβαρες τάσεις στην ήδη αποτρόπαια αμερικανική πολιτική αυξάνουν τις πιθανότητες εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ. Το βαθύ κράτος θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία και είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι χειρότερο - ένας εμφύλιος πόλεμος σε μια χώρα με 5000 θερμοπυρηνικές κεφαλές ή μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία που διαθέτει σχεδόν 6000 από αυτές.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail