Η Αμερική βρέθηκε λιγότερο από μια ίντσα μακριά από την κοινωνικοπολιτική καταστροφή

Ο πρώην πρόεδρος και επικείμενος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ επέζησε από απόπειρα δολοφονίας σε υπαίθρια συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο 15/7, λίγες ημέρες πριν από το εθνικό συνέδριο του κόμματός του, αφού γύρισε ξαφνικά το κεφάλι του την τελευταία στιγμή και έτσι απέφυγε ως εκ θαύματος μια σφαίρα που κατέληξε να ακουμπήσει μόνο το αυτί του. Ο δράστης σκοτώθηκε από τη Μυστική Υπηρεσία, αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι προειδοποίησε την αστυνομία για έναν άνδρα που σερνόταν στην οροφή λίγα λεπτά νωρίτερα, χωρίς ωστόσο να ληφθούν μέτρα.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό το κενό ασφαλείας είναι ύποπτο και προκαλεί εικασίες πως τουλάχιστον ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας μπορεί να περίμενε επίτηδες μέχρι να πυροβολήσει ο δράστης για να τον εξουδετερώσει, είτε από συμπάθεια για τον σκοπό του είτε ίσως επειδή ήταν μπλεγμένο σε κάποια συνωμοσία. Σχετικά με τον δράστη, έχει αναγνωριστεί ως ο Thomas Matthew Crooks, εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος. Παραμένει αδιευκρίνιστο την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ποιο ήταν το διαδικτυακό του ιστορικό και αν υπάρχει κάτι περισσότερο στην κομματική του ένταξη από ό,τι φαίνεται.

Τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μίσος των Δημοκρατικών και των συμμάχων τους "Never Trumpers" έπαιξε ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση του υπόπτου. Αν κατάφερνε να δολοφονήσει τον Τραμπ, τότε οι ΗΠΑ θα είχαν σίγουρα βυθιστεί στην κοινωνικοπολιτική καταστροφή, την οποία κυριολεκτικά απέφυγαν για λιγότερο από μια ίντσα. Πολλοί αναμένουν ότι ισχυροί δωρητές των Δημοκρατικών θα μπορούσαν σύντομα να αναγκάσουν τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα, οδηγώντας έτσι το κόμμα στην επιλογή του υποψηφίου του εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας των προκριματικών εκλογών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ομόλογοί τους θα έκαναν το ίδιο από τη δική τους πλευρά του διαδρόμου, ειδικά δεδομένου πως ο Τραμπ δεν είχε ακόμη ανακοινώσει την επιλογή του για την αντιπροεδρία μέχρι την στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του. Επομένως, και τα δύο κόμματα θα είχαν πιθανότατα επιλέξει υποψηφίους που δεν είχαν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες προκριματικές διαδικασίες, αφαιρώντας έτσι κατάφωρα τα δικαιώματα των Αμερικανών ακόμη περισσότερο από ό,τι ήδη συμβαίνει στην πραγματικότητα. Θεωρητικά, οι εκλογές θα μπορούσαν να καθυστερήσουν για να επαναληφθούν οι προκριματικές εκλογές, αλλά το Κογκρέσο μπορεί να μη συμφωνήσει σε αυτό.

Ακόμα και αν το έκαναν, η 20ή Τροπολογία επιβάλλει τη λήξη της τετραετούς θητείας του Προέδρου και του Αντιπροέδρου το μεσημέρι της 20ής Ιανουαρίου, οδηγώντας έτσι τον (αντικαταστάτη) Πρόεδρο Χάρις να αναγκαστεί να παραιτηθεί πριν εκλεγεί νέος. Ο αντικαταστάτης της αντιπροέδρου θα μπορούσε μόνο να υποτεθεί σε αυτό το σενάριο, δεδομένου ότι η 25η τροπολογία ορίζει πως θα πρέπει να επικυρωθεί από την πλειοψηφία και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Είτε καθυστερήσουν οι εκλογές είτε όχι, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κυβερνώνται από την "κυβερνητική ολιγαρχία", η οποία, όπως ανέφερε το Axios στα τέλη του περασμένου μήνα, είναι η πραγματική δύναμη πίσω από τον Μπάιντεν. Αυτή η ομάδα απλά εκμεταλλεύεται τον Μπάιντεν ως τοποτηρητή για να νομιμοποιήσει δημόσια όλες τις αποφάσεις της.

Θα παρέμεναν στην εξουσία αν οι Δημοκρατικοί κρατούσαν τον Λευκό Οίκο ή αν ένας "Ρεπουμπλικανός μόνο κατ' όνομα" (RINO) αντικαθιστούσε τον Τραμπ αν είχε δολοφονηθεί. Ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα κάνει πράξη την παλαιότερη υπόσχεσή του να "αποξηράνει το βάλτο", αν επανεκλεγεί, και ενώ το προηγούμενο δείχνει πως μπορεί να αποτύχει για άλλη μια φορά, υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να τα καταφέρει εν μέρει. Τουλάχιστον, η επιστροφή του θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιους αντικαταστάτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι συντηρητικοί-εθνικιστές.

Αυτή η διαπίστωση ρίχνει φως σε εκείνες τις δυνάμεις που θα ήταν ευχαριστημένες αν είχε δολοφονηθεί, δηλαδή η φιλελεύθερη-παγκοσμιοποιητική κλίκα που ελέγχει κρυφά την αμερικανική πολιτική, και θα ήταν επίσης ευχαριστημένες που ο Τραμπ δεν θα είχε την ευκαιρία να τερματίσει τον τελευταίο "αιώνιο πόλεμο" τους στην Ουκρανία, όπως επεδίωκε να κάνει. Ο πιθανός Ρεπουμπλικανός διάδοχός του θα μπορούσε να προσπαθήσει να ακολουθήσει τα σχεδιαζόμενα βήματά του, αλλά μπορεί επίσης να μην ενδιαφέρεται να το κάνει αν είναι ΡΙΝΟ, εξ ου και η εξόντωση του Τραμπ θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα.

Στο εσωτερικό μέτωπο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι "σκ@τιάρηδες" θα είχαν κολλήσει εικόνες με τα ανατιναγμένα μυαλά του Τραμπ σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πόλεις τους, προκειμένου να υποκινήσουν τους οπαδούς του σε βία, και κάποιοι από αυτούς θα είχαν προβλέψιμα υποχρεωθεί, αφού τους προκαλούσαν ατελείωτα με τέτοιες εικόνες. Οι κυβερνώντες φιλελεύθεροι-παγκοσμιοποιητές ήθελαν να ριζοσπαστικοποιήσουν τα μέλη του MAGA εδώ και καιρό, προκειμένου να δυσφημίσουν περαιτέρω το κίνημά τους και να δημιουργήσουν μια πειστική δικαιολογία για να επιτεθούν πιο δυναμικά σε όλους αυτούς.

Δεν μπορεί επίσης να αποκλειστεί ότι κάποιοι από αυτούς τους νεοριζοσπαστικοποιημένους υποστηρικτές του θα μπορούσαν να ασκήσουν "ανταποδοτική βία" στοχοποιώντας αξιωματούχους των Δημοκρατικών από το ομοσπονδιακό επίπεδο μέχρι και το τοπικό, αν τους κατηγορούσαν για τη δολοφονία του. Διάσημες διασημότητες κατά του Τραμπ και παράγοντες επιρροής θα μπορούσαν επίσης να έχουν εμπλακεί σε αυτή την αιματηρή εκστρατεία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, όπως θα έπρεπε να είχε επιβάλει ο Τραμπ κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της αστικής τρομοκρατίας των Δημοκρατικών το καλοκαίρι του 2020.

Επομένως, ο κοινωνικοπολιτικός ιστός της Αμερικής θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε διαλυθεί σε κομματάκια αν ο Τραμπ δεν είχε ξαφνικά γυρίσει το κεφάλι του την τελευταία στιγμή και έτσι ως εκ θαύματος απέτρεψε αυτό το χειρότερο σενάριο για λιγότερο από μια ίντσα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί, γι' αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη ο Τραμπ να ανακοινώσει αμέσως την επιλογή του για αντιπρόεδρο και ιδανικά να επιλέξει κάποιον που φοβάται και η κυρίαρχη φιλελεύθερη-παγκοσμιοποιητική ελίτ, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να τον σκοτώσουν.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, η Αμερική μόλις πήρε ένα reality check για το πόσο κοντά βρίσκεται στο να βυθιστεί στο χάος, γεγονός που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει προς το χειρότερο από το 2016. Η κομματική ριζοσπαστικοποίηση και οι ραδιουργίες της ελίτ υπήρχαν πάντα, αλλά έφτασαν σε πρωτοφανές επίπεδο μετά την ανάδειξη του Τραμπ ως υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών τότε. Είναι ένας ατελής υποψήφιος με πολλά προσωπικά ελαττώματα, αλλά η επανεκλογή του είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσει την Αμερική από τον εαυτό της, αν καταφέρει να εφαρμόσει τα μεγαλόπνοα σχέδιά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail