Ο πόλεμος θα είναι ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της "τέλειας καταιγίδας" που αντιμετωπίζουμε τώρα

Δεν έχει υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος από τη δεκαετία του 1940, και τώρα τα έθνη σε όλο τον πλανήτη είναι οπλισμένα μέχρι τα δόντια με όπλα τεράστιας καταστροφικής ισχύος. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι η παγκόσμια σύγκρουση να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο μας, και μόλις συμβεί αυτό όλα θα αλλάξουν. Αν νομίζετε πως οι οικονομικές συνθήκες είναι άσχημες τώρα, περιμένετε μόνο μέχρι ο πόλεμος να παραλύσει το παγκόσμιο εμπόριο. Αν νομίζετε ότι η παγκόσμια πείνα είναι άσχημη τώρα, περιμένετε μέχρι ο πόλεμος να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Ο πόλεμος θα είναι ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της "τέλειας καταιγίδας" που αντιμετωπίζουμε τώρα, και θα έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολλά από τα άλλα στοιχεία.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή θα κλείσει έναν χρόνο τον Οκτώβριο, αλλά αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι απλά ένας περίπατος στο πάρκο σε σύγκριση με αυτό που έρχεται.

Όταν ξεκινήσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, θα είναι ένας πλήρης και απόλυτος εφιάλτης.

Δυστυχώς, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε πολύ σε αυτό το σημείο:
Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πως η χώρα βρίσκεται στο «χείλος» ενός πλήρους κλίμακας πολέμου με τη Χεζμπολάχ εάν η τρομοκρατική ομάδα συνεχίσει να αυξάνει την επιθετικότητά της στο βόρειο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) απηύθυναν την προειδοποίηση την Κυριακή, μόλις μια ημέρα πριν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Άμος Χόχσταϊν, κορυφαίο βοηθό του προέδρου Μπάιντεν. Η κυβέρνηση του Μπάιντεν πιέζει το Ισραήλ να αποφύγει έναν πόλεμο στο Λίβανο, αλλά αξιωματούχοι του Ισραηλινού Στρατού συνεχίζουν να υπογραμμίζουν την τεράστια απειλή που θέτει η Χεζμπολάχ σε σύγκριση με τη Χαμάς.

«Η αυξανόμενη επιθετικότητα της Χεζμπολάχ μας φέρνει στο χείλος μιας ευρύτερης κλιμάκωσης», προειδοποίησε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του IDF.
Μεγάλος αριθμός Ισραηλινών εκκενώθηκε από τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ όταν η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες πάνω από τα σύνορα.

Είναι πολύ πρόθυμοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά αυτό δε θα συμβεί μέχρι να εξουδετερωθεί η απειλή που θέτει η Χεζμπολάχ.

Δυστυχώς, για να γίνει αυτό, οι IDF θα χρειαστεί να μεταβούν στο νότιο Λίβανο, και μόλις συμβεί αυτό θα υπάρξει πλήρης πόλεμος.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει σε ένα τεράστιο οπλοστάσιο εξαιρετικά εξελιγμένων πυραύλων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να στοχεύσει ισραηλινές πόλεις, και μας λένε πως διαθέτουν «ακόμα μεγαλύτερη δύναμη πυρός από ό,τι έχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες σήμερα»:
Η Χεζμπολάχ, ωστόσο, είναι πολύ πιο καλά εξοπλισμένη και έχει περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό. Οι ρουκέτες και οι επιθέσεις τους με drone έχουν ήδη αναγκάσει πάνω από 100.000 Ισραηλινούς να εκκενώσουν τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ είναι η κορωνίδα στην ιρανική αυτοκρατορία του τρόμου και του κακού και είναι μακράν ο πιο ισχυρός ιρανικός πληρεξούσιος, εξοπλισμένος με δυνατότητες εθνικών κρατών και ακόμη μεγαλύτερη δύναμη πυρός από πολλές ευρωπαϊκές χώρες σήμερα», δήλωσε στο Fox News ο πρώην εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Τζόναθαν Κονρίκους.

«Σε μια στρατιωτική σύγκριση, η Χεζμπολάχ είναι πολύ πιο ισχυρή από τη Χαμάς», πρόσθεσε.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα μπορούσαμε να απέχουμε μόλις μήνες από το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πολωνίας λέει ότι η «αποαποικιοποίηση» της Ρωσίας θα πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Προφανώς, αυτό θα συνεπαγόταν τη διάσπαση της Ρωσίας σε έναν αριθμό πολύ μικρότερων εθνικών κρατών:
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda ζήτησε την «αποαποικιοποίηση» της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι οι πολλές εθνικές μειονότητες της Ρωσίας πρέπει να σχηματίσουν τα δικά τους κράτη.

Η Ρωσία είναι μια από τις πιο διαφορετικές χώρες στον κόσμο και περιλαμβάνει περισσότερες από 190 εθνοτικές ομάδες που μιλούν περισσότερες από 270 γλώσσες και διαλέκτους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Μιλώντας στη λεγόμενη διάσκεψη «Ειρήνη για την Ουκρανία» στην Ελβετία την Κυριακή, ο Ντούντα περιέγραψε τη Ρωσία ως «φυλακή εθνών». Η χώρα είναι «πατρίδα σχεδόν 200 εθνοτικών ομάδων», οι οποίες «έγιναν κάτοικοι της Ρωσίας ως αποτέλεσμα μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ουκρανία», υποστήριξε ο Πολωνός ηγέτης, αναφερόμενος στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, γιατί απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους της Ρωσίας πως έχουν εγκλωβιστεί σε μια υπαρξιακή σύγκρουση με τις δυτικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι μάς έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του έθνους τους, αλλά οι ηγέτες μας απλώς εξαφανίζουν τέτοιες απειλές.

Στην πραγματικότητα, μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε για άλλη μια φορά δημόσια την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου:
Μιλώντας σε αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, ο ηγέτης του Κρεμλίνου είπε: «Οι εκκλήσεις να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών.

«Είτε δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απειλής που δημιουργούν – είτε απλώς διακατέχονται από το δικό τους αίσθημα ατιμωρησίας και εξαιρετικότητας.

«Και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδία».
Οι Ρώσοι προετοιμάζονται να πολεμήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά τα πυραυλικά και τα αντιπυραυλικά τους συστήματα είναι και τα δύο πολύ ανώτερα από τα δικά μας. Αυτό είναι κάτι που έχω τεκμηριώσει εκτενώς για τους αναγνώστες μου.

Οι δυτικοί ηγέτες αρχίζουν επιτέλους να συνειδητοποιούν πως πρέπει να σοβαρευτούν και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την «απόσυρση των πυραύλων από την αποθήκευση και τη θέση τους σε ετοιμότητα»:
Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων ενόψει μιας αυξανόμενης απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο επικεφαλής της συμμαχίας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι το μπλοκ πρέπει να δείξει το πυρηνικό του οπλοστάσιο στον κόσμο για να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους εχθρούς του σε συνέντευξή του στην The Telegraph.

Αποκάλυψε πως υπήρξαν ζωντανές διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών για την απομάκρυνση των πυραύλων από την αποθήκευση και τη θέση τους σε κατάσταση αναμονής, καθώς ζήτησε να χρησιμοποιηθεί η διαφάνεια ως αποτρεπτικός παράγοντας.
Μακάρι οι ηγέτες και στις δύο πλευρές να ασχοληθούν σοβαρά με την ειρήνη, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβεί.

Ένας μεγάλος πόλεμος με την Κίνα θα μπορούσε σύντομα επίσης να ξεσπάσει.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προκαλεί την Κίνα ξανά και ξανά και αναφέρεται ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μόλις είπε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πως ο Μπάιντεν και τα τσιράκια του προσπαθούσαν «να παρακινήσουν το Πεκίνο να επιτεθεί στην Ταϊβάν»:
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν «να παρακινήσουν το Πεκίνο να επιτεθεί στην Ταϊβάν», σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν την ανταλλαγή, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά μόλις τώρα αποκαλύπτεται. .

Ο Σι έχει επίσης προειδοποιήσει τους δικούς του αξιωματούχους, την στιγμή που οι εντάσεις είναι υψηλές στα στενά της Ταϊβάν, ιδιαίτερα δεδομένου πως το Πεκίνο βλέπει τον πρόσφατα εγκαινιασμένο Πρόεδρο της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε ως γεράκι υπέρ της ανεξαρτησίας.

«Ο Σι εξέδωσε την προειδοποίηση σε μια συνάντηση με τη φον ντερ Λάιεν τον Απρίλιο του 2023, την οποία περιέγραψαν πολλοί άνθρωποι στους Financial Times», σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββατοκύριακου στους FT. «Είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να ξεγελάσουν την Κίνα για να εισβάλει στην Ταϊβάν, αλλά πως δε θα τσιμπούσε το δόλωμα. Ένα άλλο άτομο είπε ότι είχε εκδώσει παρόμοιες προειδοποιήσεις στους αξιωματούχους του».
Φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δεν είναι ακριβώς ένα αθώο εμπλεκόμενο μέρος εδώ.

Στα τέλη του περασμένου έτους, είπε στον Τζο Μπάιντεν κατάματα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα «επανενώσει» την Ταϊβάν με την Κίνα:
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ευθαρσώς στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο πως το Πεκίνο θα επανενώσει την Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα, αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τρεις νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Σι είπε στον Μπάιντεν σε μια ομαδική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν δώδεκα Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ότι η προτίμηση της Κίνας είναι να καταλάβει την Ταϊβάν ειρηνικά, όχι με τη βία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο Κινέζος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης σε δημόσιες προβλέψεις των Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών που λένε ότι ο Σι σχεδιάζει να καταλάβει την Ταϊβάν το 2025 ή το 2027, λέγοντας στον Μπάιντεν πως έκαναν λάθος επειδή δεν έχει θέσει ένα χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με τους δύο νυν και έναν πρώην αξιωματούχο που ενημερώθηκαν για η συνάντηση.
Η Ταϊβάν ποτέ μα ποτέ δεν θα «επανενωθεί» με την Κίνα ειρηνικά.

Έρχεται λοιπόν πόλεμος και θα είναι φρικτός.

Πριν τελειώσω αυτό το άρθρο, ήθελα επίσης να αναφέρω πως το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας έγινε αρκετά μεγαλύτερο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους:
Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι διαθέτει 50 πυρηνικά όπλα – 20 περισσότερα από ό,τι πέρυσι, αποκάλυψε το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα για τους παγκόσμιους στρατούς.

Η έκθεση του SIPRI «Επετηρίδα 2024 Εξοπλισμοί, Αφοπλισμός και Διεθνής Ασφάλεια» αξιολογεί τα γνωστά οπλοστάσια των πυρηνικών κρατών καθώς και την παγκόσμια στρατιωτική ανάπτυξη. Διαπίστωσε για άλλη μια φορά πως η συντριπτική πλειοψηφία των γνωστών πυρηνικών όπλων είναι στην κατοχή της Αμερικής και της Ρωσίας, αλλά ότι η κομμουνιστική Κίνα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει το δικό της οπλοστάσιο. Συγκεκριμένα, η έκθεση τεκμηριώνει «την πρώτη φορά που η Κίνα πιστεύεται ότι έχει κάποιες κεφαλές σε υψηλό επιχειρησιακό συναγερμό» το 2024.
Και μας λένε ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν προμηθεύσει εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού στους Ρώσους:
Η Βόρεια Κορέα έστειλε πρόσφατα κοντέινερ στη Ρωσία που θα μπορούσαν να χωρέσουν έως και 4,8 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Σιν Γουον-σικ σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου. Η Σεούλ εντόπισε τουλάχιστον 10.000 εμπορευματοκιβώτια να μεταφέρονται από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Won-sik. Η Πιονγκγιάνγκ έχει επίσης στείλει δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν εκτοξεύσει τα στρατεύματα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Για να το θέσουμε αυτό στη σωστή προοπτική, οι ΗΠΑ έχουν στείλει μόνο 300.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία (τα περισσότερα από αυτά διατηρήθηκαν από τη δεκαετία του 1980 σε εφεδρικό απόθεμα που προοριζόταν για το Ισραήλ) και προσπαθούν να επιτύχουν μια ποσόστωση κατασκευής 100.000 βλημάτων το μήνα έως το 2025. Η διαφορά μεταξύ της παραγωγής όπλων μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας (και των συμμάχων της) έχει αποδειχθεί τεράστια. Από το πυροβολικό μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα πυρομαχικά, το ΝΑΤΟ απλά δεν μπορεί να συμβαδίσει.
Αυτά τα νούμερα είναι απλά ντροπιαστικά.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους κερδίσαμε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι επειδή απλώς ξεπεράσαμε τους άλλους.

Τώρα μας ξεπερνούν οι Βορειοκορεάτες.

Καθώς προχωράμε βαθύτερα σε αυτή τη νέα εποχή του παγκόσμιου πολέμου, είναι θέμα χρόνου να σταλούν τα αγόρια και τα κορίτσια από την Αμερική να πεθάνουν.

Εάν αμφιβάλλετε για αυτό, απλώς δείτε τι έκανε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή:
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Παρασκευή ένα μέτρο που εγγράφει αυτόματα άνδρες ηλικίας 18 έως 26 ετών για επιλεκτική υπηρεσία.

Αποτελούσε μέρος του ετήσιου νόμου περί εξουσιοδότησης για την εθνική άμυνα (NDAA), ο οποίος καθορίζει τις προτεραιότητες στρατιωτικής και εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής κυβέρνησης για το επόμενο οικονομικό έτος.
Αν θέλουν πόλεμο, θα ήθελα να τους δω να στέλνουν τους δικούς τους γιους και τις δικές τους κόρες.

Φυσικά ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δε θα διεξαχθεί μόνο στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι ένας πραγματικά παγκόσμιος πόλεμος, και ως αποτέλεσμα της ζωής όλων μας θα ανατραπεί εντελώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail