Η Σλοβακία ζήτησε αυτοσυγκράτηση στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Η Σλοβακία πιστεύει ότι πρέπει να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση στο θέμα της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ώστε να μην προκληθεί κλιμάκωση της σύγκρουσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι.

"Κύριε πρόεδρε, ίσως αντί της ενθάρρυνσης της έγκαιρης έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, εμείς μάλλον ζητάμε αυτοσυγκράτηση, έτσι ώστε με την τυχαία υπέρμετρη ενθάρρυνση της Ουκρανίας να γίνει (μέλος του ΝΑΤΟ) ή να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις (για την ένταξη στη συμμαχία), να μην κλιμακώσουμε περαιτέρω τις εντάσεις", δήλωσε ο Πελεγκρίνι μετά από συνομιλίες με τον Ντούντα στη Βαρσοβία, η κοινή τους δήλωση μεταδόθηκε από το σλοβακικό τηλεοπτικό κανάλι TA3.

Νωρίτερα, ο Πελεγκρίνι είχε δηλώσει πως είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς αυτό θα επιδείνωνε την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail