Το ΝΑΤΟ, όπως και ο Μπάιντεν, είναι ένας γεροντικός κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη

Photo: SCF
Πόσο ταιριαστό είναι το γεγονός ότι ένας ετοιμόρροπος, γεροντικός Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να τελέσει το καθήκον του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα. Στα 81 του χρόνια, ο Τζο Μπάιντεν είναι μεγαλύτερος από τη διατλαντική στρατιωτική συμμαχία που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια, το 1949.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η συγκέντρωση για την 75η επέτειο στην Ουάσινγκτον είχε σκοπό να εξυμνήσει το μπλοκ του ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ασφάλειας και της ειρήνης.

Ωστόσο, όλη η γλυκανάλατη, γελοία διαφημιστική εκστρατεία και οι φανφάρες που ενισχύθηκαν από τα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να κρύψουν το γεγονός ότι ο υπό αμερικανική ηγεσία στρατιωτικός οργανισμός έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Την αποσύνδεση με την πραγματικότητα συνόψισε με καυστικό τρόπο ο αρθρογράφος μας Martin Jay, ο οποίος εξέτασε τα "ψέματα, τη διπλή σκέψη και τη διγλωσσία" που εκστόμισαν ο Μπάιντεν και άλλοι ηγέτες του μπλοκ των 32 χωρών.

Το να δηλώνεται το ΝΑΤΟ ως υπέρμαχος της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου είναι ένα έκτρωμα. Ο οργανισμός έχει εξελιχθεί σε όργανο της αμερικανικής ηγεμονικής ιμπεριαλιστικής βίας από την ίδρυσή του. Ποτέ δεν αφορούσε την υποτιθέμενη άμυνα, αλλά μάλλον ως ένας φαινομενικά αληθοφανής βραχίονας της δυτικής πολεμοκαπηλείας ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και τον υπόλοιπο πλανήτη για να εξυπηρετήσει τη δυτική καπιταλιστική παγκόσμια κυριαρχία. Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν πάντοτε ένα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα για να δώσει στην απροκάλυπτη πολεμοκαπηλεία μια επίφαση ευγενούς σκοπού.

Σίγουρα, τα πειθήνια δυτικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι δεξαμενές σκέψης τυλίγουν την παράλογη εξαπάτηση σε μια αληθοφανή αφήγηση. Αυτό δείχνει τη δύναμη της προπαγάνδας. Αλλά το χάσμα με τη βάναυση πραγματικότητα έχει καταστήσει την αφήγηση αβάσιμη και επιρρεπή στην ευθεία κατασυκοφάντηση.

Μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες από το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης και το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει επεκταθεί τόσο σε έθνη-μέλη όσο και σε κατάφωρη πολεμική συμπεριφορά. Ο λεγόμενος Ψυχρός Πόλεμος δεν έληξε ποτέ. Κι αυτό γιατί η ανάγκη και οι συνοδευτικές αφορμές για τη δυτική ιμπεριαλιστική βία και την άνομη επιθετικότητα ήταν πάντα παρούσες.

Και έτσι, στην πλεονάζουσα ηλικία των 75 χρόνων επιθετικότητας, η συμμαχία του ΝΑΤΟ εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια ανιστόρητη πολεμική συμπεριφορά απέναντι στη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και κάθε άλλο έθνος που θεωρείται ότι στέκεται εμπόδιο στην παγκόσμια κυριαρχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα το ΝΑΤΟ εξέδωσε μια κοινή δήλωση που διαβάζεται σαν ένα συγκλονιστικό μανιφέστο πολεμικής δημιουργίας διανθισμένο με οργουελιανή βομβαρδιστική γλώσσα αυτοϊκανοποίησης.

Ο Αμερικανός καθηγητής διεθνούς δικαίου Φράνσις Μπόιλ περιέγραψε την πραγματική ατζέντα της δήλωσης του ΝΑΤΟ ως "προετοιμασία για πόλεμο κατά της Ρωσίας στο άμεσο μέλλον".

Ένας άλλος από τους αρθρογράφους μας, ο Ron Ridenour, δήλωσε ότι το έγγραφο του ΝΑΤΟ δεν ήταν παρά μια "μανιακή κραυγή για παγκόσμιο πόλεμο".

Αυτό έγινε την ίδια εβδομάδα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδια για την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ στη Γερμανία, ικανών να πλήξουν τη Μόσχα και άλλες ρωσικές πόλεις.

Ήταν επίσης η ίδια εβδομάδα που το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ νεοναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία ξεκίνησε μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας χτυπώντας ένα παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο με αεροπορική επιδρομή για να κατηγορήσει τη Ρωσία για τη θηριωδία. Ο αρθρογράφος μας Stephen Karganovic αναφέρθηκε στην προβοκάτσια ως "τέλειο συγχρονισμό" για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για τη δέσμευση περισσότερων χρημάτων, όπλων και εκπαίδευσης στο ουκρανικό καθεστώς για την παράταση του πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας.

Δείτε επίσης την προηγούμενη στήλη του Finian Cunningham που εξετάζει το μοτίβο των φρικαλεοτήτων ψευδούς σημαίας που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου για να μεγιστοποιήσει τη δημοσιότητα για την προώθηση της πολεμικής ρακέτας του ΝΑΤΟ. Αυτό το απεχθές νεοναζιστικό καθεστώς είναι ικανό να διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον αμάχων, είτε Ουκρανών είτε Ρώσων, μόνο και μόνο για να διατηρήσει το δολοφονικό πλυντήριο στη δουλειά.

Η αντιστροφή της πραγματικότητας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ είναι εκπληκτική. Είναι σχεδόν θαυμαστό να το βλέπεις από τη σκοπιά του πώς λειτουργεί η προπαγάνδα και ο παρανοϊκός πολεμικός πυρετός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί υποτελείς τους έχουν φθάσει σε ένα ιστορικό τελικό σημείο. Η δυτική οικονομική ισχύς έχει καταρρεύσει από δεκαετίες διαφθοράς, κατάχρησης, χρέους και άσκοπου μιλιταρισμού. Η αμερικανική αυτοκρατορία και το δεκανίκι του δολαρίου της παραπαίουν στην κατάρρευση. Σε αυτή την ιστορική στιγμή που αντιμετωπίζουν την υπαρξιακή κατάρρευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ καταφεύγουν στο απελπισμένο μέτρο της υποκίνησης πολέμου εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και πράγματι του υπόλοιπου κόσμου που είναι πρόθυμοι να αντισταθούν στο θέσφατο του μονοπολικού δυτικού δικτάτου.

Το ΝΑΤΟ γεννήθηκε στις στάχτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός ο πόλεμος, όπως και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις 21 χρόνια πριν, γεννήθηκε από τον δυτικό ιμπεριαλιστικό εκφυλισμό και τις προσπάθειες αναγέννησης μέσω της καταστροφής και του χάους. Το ΝΑΤΟ είναι ο κληρονόμος της δυτικής ιμπεριαλιστικής παράδοσης, όπως ήταν πριν η ναζιστική Γερμανία, καθώς και οι βρετανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές φασιστικές δυνάμεις.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός έχει φτάσει σε μια άλλη εκφυλιστική υπαρξιακή κρίση και η ίδια μοχθηρή διαδικασία αναγέννησης μέσω του παγκόσμιου πολέμου έχει ξαναρχίσει.

Όλα αυτά μπορεί να εξελιχθούν καταστροφικά. Αλλά μπορεί κανείς να ελπίζει ότι η Ρωσία, η Κίνα και άλλα έθνη είναι αρκετά ισχυρά στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, για να αντιμετωπίσουν την απερίσκεπτη επιθετικότητα και την παράλογη επιθυμία για πόλεμο.

Και βέβαια, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και οι δουλικοί υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να εκφράσουν με ειλικρίνεια την υποκείμενη κινητήρια δύναμη του πολέμου. Κάτι τέτοιο θα άφηνε τον οργανισμό ανοιχτό στην παγκόσμια καταδίκη του ως ειδεχθούς και εγκληματία.

Η εγκληματική πολεμοκαπηλεία πρέπει να ντυθεί κάτω από ένα πέπλο καλοσύνης και ευγένειας, το οποίο απαιτεί την εκφορά των πιο εξωφρενικών, ακόμη και φαρσικών ψεμάτων, όπως η "υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Ουκρανία από τη ρωσική επίθεση".

Η παραληρηματική αποσύνδεση για την παρουσίαση μιας τέτοιας ποταπής παρωδίας θα μπορούσε να γίνει μόνο από δυτικούς πολιτικούς ηγέτες που είναι σχεδόν εγκεφαλικά νεκροί.

Όταν ο εμφανώς αποτυχημένος Τζο Μπάιντεν μίλησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ήταν πιο παραληρηματικός και αθυρόστομος από ποτέ. Παρουσιάζοντας την υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ ουκρανική μαριονέτα Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Μπάιντεν μίλησε λανθασμένα με γνωστικό κενό, δηλώνοντας: "Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν".

Ένας γεροντικός Αμερικανός πρόεδρος, που ηγείται μιας γεροντικής αμερικανικής ιμπεριαλιστικής δύναμης και του στρατιωτικού επιβολέα του ΝΑΤΟ. Ο Μπάιντεν είναι η ενσάρκωση των ζωντανών νεκρών, τόσο ως πρόσωπο όσο και ως ολόκληρο το δυτικό σύστημα που εκπροσωπεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail