Η Ρωσία εξετάζει αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα - Κρεμλίνο

Sputnik / Mikhail Voskresensky
Freepen.gr - Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ρωσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να προβούν σε προσαρμογές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας ως απάντηση στην αυξανόμενη ένταση με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η δήλωση του ΝΑΤΟ που εγκρίθηκε από τα κράτη-μέλη σε σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα θα απαιτήσει μια "μελετημένη, συντονισμένη και αποτελεσματική απάντηση" από τη Μόσχα "για να περιοριστεί" το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ "εργαλείο αντιπαράθεσης" που εμπλέκεται βαθιά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, προσθέτοντας πως "οι εργασίες για το πυρηνικό δόγμα βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτές οι συζητήσεις με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων λαμβάνουν πράγματι χώρα". Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι το μόνο αποτρεπτικό μέσο που διαθέτει η Ρωσία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail