Βάθυνε η πτώση της εργοστασιακής δραστηριότητας στην ευρωζώνη τον Ιούνιο

Freepen.gr - Η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ πήρε μια στροφή προς το χειρότερο τον περασμένο μήνα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό, παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές τους, σύμφωνα με έρευνα που μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 45,8 τον Ιούνιο από 47,3 το Μάιο, λίγο πριν από την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,6. Βρίσκεται κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση εδώ και δύο χρόνια.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, υποχώρησε από το 49,3 του Μαΐου σε χαμηλό έξι μηνών στο 46,1, αν και λίγο πριν από την προκαταρκτική εκτίμηση 46,0.

"Οι δείκτες PMI για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, εκτός από την Ιταλία, επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο. Ωστόσο, τείνουμε να το θεωρήσουμε αυτό περισσότερο ως μια προσωρινή παρέκκλιση παρά ως ένδειξη παρατεταμένης ύφεσης", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 44,4 από 47,3. Η πτώση αυτή ήρθε παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές που χρεώνουν για δέκατο τέταρτο μήνα, αν και λιγότερο απότομα από ό,τι τους προηγούμενους μήνες.

"Είναι μάλλον καταθλιπτικό το γεγονός ότι οι εμπροσθοβαρείς νέες παραγγελίες μειώνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό", πρόσθεσε ο de la Rubia.

"Η πτώση αυτή έρχεται μετά από ένα διάστημα ρεκόρ 25 συνεχόμενων μηνών μειωμένης ζήτησης, αλλά και μια αόριστη ελπίδα πως τα πράγματα βελτιώνονται τον Μάιο, όταν ο αντίστοιχος δείκτης παρουσίασε κάποια αύξηση".

* πληροφορίες https://en.interaffairs.ru/article/euro-zone-factory-activity-decline-deepens-in-june/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail