Δέκα ερωτήσεις που καίνε για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Οι άνθρωποι που φυλάνε τους ηγέτες μας υποτίθεται ότι είναι το πιο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας στον κόσμο. Πώς γίνεται λοιπόν να συνέβη κάτι τέτοιο; Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο, προσπαθώ να βάλω τα κομμάτια μαζί. Για μένα, φαίνεται πως είτε μόλις γίναμε μάρτυρες ανικανότητας επικής κλίμακας είτε κάτι πιο ύπουλο συνέβη εκεί έξω. Ο αμερικανικός λαός αξίζει απαντήσεις και ελπίζω ότι θα τις πάρουμε. Αλλά νομίζω πως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Δε βλέπω κανέναν πιθανό τρόπο να επιτραπεί στην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Kimberly Cheatle, να διατηρήσει τη δουλειά της. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε συμβεί αυτός ο πυροβολισμός με τον τρόπο που συνέβη, αν είχαν την ευθύνη ικανοί άνθρωποι.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχω ψάξει για το τι λένε πολλοί από τους ειδικούς σχετικά με αυτό το περιστατικό, και υπάρχουν τόσα πολλά που δε βγάζουν νόημα.

Έτσι, συνέταξα μια λίστα με 10 καυτά ερωτήματα που κάθε Αμερικανός θα πρέπει να θέτει σχετικά με τους πυροβολισμούς του Τραμπ.

#1 Πώς έφτασε τόσο κοντά ο σκοπευτής χωρίς να τον δει η Μυστική Υπηρεσία; Αναφέρεται πως μπόρεσε να συρθεί σε μια στέγη που ήταν μόλις 130 γιάρδες μακριά από τον Τραμπ:
Πώς στο καλό ένας ένοπλος που ενεργούσε ύποπτα σύρθηκε στην οροφή ενός κτιρίου 130 μέτρα μακριά από το σημείο όπου μιλούσε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κατάφερε να πυροβολήσει τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς πριν τον εξουδετερώσουν;

Αυτό είναι μόνο ένα από τα καταδικαστικά και τρομακτικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ που περιγράφεται ως τεράστια αποτυχία ασφαλείας.

Το τρομακτικό νέο βίντεο από το TMZ απαθανάτισε τη στιγμή που ο Thomas Matthew Crooks από το Bethel Park της Πενσυλβάνια ξάπλωσε στην ταράτσα ενός κοντινού κτιρίου, μπροστά στους τρομοκρατημένους υποστηρικτές του Τραμπ, και πυροβόλησε προς την σκηνή.
#2 Γιατί δεν υπήρχε προσωπικό ασφαλείας σε εκείνη την οροφή; Κάθε στέγη που είχε άμεση οπτική επαφή με τον Τραμπ θα έπρεπε να είχε καλυφθεί και ένας πρώην διοικητής της SWAT λέει ότι αυτό που μόλις είδαμε ήταν «μια θεμελιώδης αποτυχία ασφάλειας»:
Ο Steve Nottingham, πρώην διοικητής SWAT στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό του Σαββάτου «θεμελιώδη αποτυχία ασφάλειας».


Έχει επεξεργαστεί λεπτομέρειες ασφαλείας για επισκέψεις σε παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων προέδρων, και τώρα εκπαιδεύει αξιωματικούς για το πώς να ανταποκρίνονται σε κρίσιμα περιστατικά. Επισήμανε πιθανές αστοχίες στον εντοπισμό πριν από την εκδήλωση και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των τόπων από τα οποία θα μπορούσε να πυροβολήσει ένας ένοπλος.

«Ήταν πίσω από την καμπύλη, γιατί θα έπρεπε να είχαν καλύψει αυτά τα μέρη εκ των προτέρων», είπε ο Νότιγχαμ.

#3 Γιατί οι αρχές δεν απάντησαν όταν τους προειδοποίησαν για έναν άνδρα με όπλο; Ένας μάρτυρας λέει ότι προσπάθησε επανειλημμένα να προειδοποιήσει τις αρχές επιβολής του νόμου για τον δράστη, αλλά αγνοήθηκε:
Ένας άνδρας που ήταν παρών στη συγκέντρωση της Πενσυλβάνια όπου ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βοσκήθηκε από μια σφαίρα κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας το βράδυ του Σαββάτου είπε πως η αστυνομία τον αγνόησε όταν τους είπε ότι ένας άνδρας με ένα τουφέκι σέρνονταν σε μια ταράτσα λίγες στιγμές πριν από τον πυροβολισμό.

Αμέσως μετά τον φονικό πυροβολισμό, ένας άνδρας που φορούσε μια κόκκινη προσωπίδα «Trump 2024» μίλησε στο BBC News από την κοινότητα του Μπάτλερ και ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να προειδοποιήσει τους αστυνομικούς για επικείμενο κίνδυνο σχετικά με τον πρόεδρο.

«Πιθανότατα πέντε έως επτά λεπτά από την ομιλία του Τραμπ… παρατηρήσαμε έναν τύπο να σέρνεται – αρκούδα να σέρνεται – στην οροφή του κτιρίου δίπλα μας, πενήντα πόδια μακριά μας», είπε ο άνδρας.
#4 Σύμφωνα με μαρτυρία άλλου αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης είχε πραγματικά χρόνο να «μεταβεί από στέγη σε στέγη» προτού αρχίσει να πυροβολεί τον Τραμπ. Εάν οι άνθρωποι στο πλήθος μπορούσαν να δουν αυτή την κίνηση, γιατί δεν μπορούσε η Μυστική Υπηρεσία;
Ένας παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους εκθεσιακούς χώρους της κομητείας Μπάτλερ λέει ότι είδε τον φερόμενο ως δράστη σε μια κοντινή ταράτσα, καθώς ο Τραμπ έλεγε στους υποστηρικτές του το Σάββατο.

Ο Τραμπ είναι ασφαλής αφού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον έθεσαν εκτός σκηνής και τον μετέφεραν σε ασφαλή τοποθεσία. Μετά από πυροβολισμούς φαινόταν να βγαίνει αίμα από το πρόσωπό του. Ο δράστης πυροβολήθηκε θανάσιμα από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφεραν πηγές από τις αρχές επιβολής του νόμου στο CBS News.

Ο Ben Macer είπε στην Jennifer Borraso του KDKA-TV ότι βρισκόταν στη γραμμή του φράχτη και «είδε τον τύπο να κινείται από στέγη σε στέγη. [Είπα] σε έναν αξιωματικό [ο φερόμενος ως πυροβολητής] ήταν στην ταράτσα».
#5 Μόλις ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να φτάσει η Μυστική Υπηρεσία στον Τραμπ;
Θα πρέπει να υπάρχουν πάντα πράκτορες μόλις μερικά βήματα από τον Τραμπ ανά πάσα στιγμή.

Αλλά με κάποιο τρόπο ο Τόμας Μάθιου Κρουκς κατάφερε να εξαπολύσει τουλάχιστον οκτώ βολές στον Τραμπ.
Καθώς παρακολουθώ βίντεο με το περιστατικό ξανά και ξανά, φαίνεται σαν μια αιωνιότητα πριν φτάσουν εκεί οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Μετά τον πυροβολισμό του Τραμπ, υπάρχουν αρκετά μεγάλα δευτερόλεπτα πριν φτάσουν τελικά ορισμένοι πράκτορες στον Τραμπ.

Αν ο σκοπευτής είχε καλύτερο στόχο, ο Τραμπ δεν θα είχε επιβιώσει.

Ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Νταν Μπονγκίνο αποκαλεί όλο αυτό το επεισόδιο «καταστροφική αποτυχία»:
Είχα ενεργή επικοινωνία με πολλούς πρώην συναδέλφους της Μυστικής Υπηρεσίας για την απόπειρα δολοφονίας.

Πρόκειται για μια προφανώς καταστροφική αποτυχία και ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε να επιχειρούνται.

Οι αποτυχίες είναι βαθιές και πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την επίγεια επιτήρηση, την εναέρια επιτήρηση, την υποστήριξη μετά το σταντ και την προκαταρκτική εργασία και απόκριση του αντισκοπευτή.

Έχουμε ΜΙΑ δουλειά και φτάσαμε σε λίγα εκατοστά από μια θανάσιμη αποτυχία σήμερα. Μια απρόβλεπτη αποτυχία ΔΕΝ είναι επιτυχία.
#6 Γιατί η ασφάλεια ήταν τόσο καλύτερη στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του Τραμπ; Ένας άνδρας που ήταν εκεί όταν πυροβολήθηκε ο Τραμπ είπε ότι υπήρχε μια «αισθητή» διαφορά μεταξύ της ασφάλειας σε αυτή τη συγκέντρωση και της ασφάλειας σε μια προηγούμενη συγκέντρωση στην οποία είχε παρευρεθεί:
Ο Ρόμπερτ Ντ. Φίλποτ είπε ότι παρακολούθησε μια συγκέντρωση Τραμπ στο Περιφερειακό Αεροδρόμιο Πίτσμπουργκ-Μπάτλερ κατά την προηγούμενη προεδρική εκστρατεία και αμέσως σημείωσε πως η τοποθεσία είχε πολλά κτίρια παρόμοια με εκείνα από τα οποία στόχευσε ο δράστης κατά τη χθεσινή επίθεση.

«Κάθε ταράτσα είχε τρεις, τέσσερις πέντε τύπους από πάνω», είπε ο Philpot, σημειώνοντας ότι ένοπλες μυστικές υπηρεσίες και η επιβολή του νόμου ήταν παντού.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έφτασα εδώ χθες, ήταν πως έριξα μια πλήρη ματιά σε κάθε ταράτσα και είπα στον εαυτό μου ότι είναι περίεργο, δεν βλέπω ούτε έναν αστυνομικό, έναν ελεύθερο σκοπευτή, τίποτα, δεν βλέπω τίποτα, και απλώς σκέφτηκα πως ήταν κάπως περίεργο», είπε ο Philpot.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ήταν «τόσο αξιοσημείωτο» πως η ασφάλεια ήταν τόσο χαλαρή για τη χθεσινή εκδήλωση σε σύγκριση με αυτή που παρακολούθησε τέσσερα χρόνια πριν.
#7 Ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Μάικ Βαλτς ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας απέρριψε αιτήματα για καλύτερη προστασία των μυστικών υπηρεσιών για τον Τραμπ σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί το έκανε αυτό
Ένας Ρεπουμπλικανός νομοθέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων ισχυρίζεται πως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας αρνήθηκε πολλές φορές την ισχυρότερη προστασία των μυστικών υπηρεσιών στον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο βουλευτής Mike Waltz, R-Fla., έκανε την κατηγορία λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ γλύτωσε από σφαίρα στη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Πενσυλβάνια.

«Έχω πολύ αξιόπιστες πηγές που μου λένε ότι υπήρξαν επανειλημμένα αιτήματα για ισχυρότερη προστασία των μυστικών υπηρεσιών για τον Πρόεδρο Τραμπ. Απερρίφθη από τον υπουργό Mayorkas», έγραψε ο Waltz στο X.
#8 Η εμπρηστική ρητορική ενέπνευσε τον σκοπευτή να κάνει αυτό που έκανε; Όπως εύστοχα παρατήρησε ο JD Vance, η εκστρατεία του Μπάιντεν χαρακτηρίζει τον Τραμπ ως «αυταρχικό φασίστα που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία»:
Σήμερα δεν είναι μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Η κεντρική υπόθεση της εκστρατείας του Μπάιντεν είναι ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αυταρχικός φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία.
Αυτή η ρητορική οδήγησε άμεσα στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ.

Και πολλοί έχουν επισημάνει ότι πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως ήταν καιρός να βάλουμε «στο στόχαστρο» τον Τραμπ:
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με δωρητές ότι είναι "καιρός να βάλουμε" τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ "στο στόχαστρο".

"Ο Μπάιντεν είπε σε δωρητές σε ιδιωτικό τηλεφώνημα σήμερα το απόγευμα: 'Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Τραμπ στο στόχαστρο'", έγραψε σε ανάρτησή του τη Δευτέρα ο Kenneth P. Vogel, δημοσιογράφος των New York Times.
#9 Νομίζω ότι το timing αυτής της επίθεσης ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Εάν ο Τραμπ σκοτωνόταν λίγο πριν από το συνέδριο, δεν θα ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Ποιος λοιπόν θα έβγαινε από το συνέδριο ως αντικαταστάτης;

#10 Πώς θα επηρεάσει αυτός ο πυροβολισμός τις γενικές εκλογές;

Όταν πυροβολήθηκε ο Ρόναλντ Ρίγκαν, τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αυξήθηκαν δραματικά. Θα συμβεί το ίδιο και με τον Τραμπ;
Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ήδη ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να ξανακερδίσει την προεδρία το Νοέμβριο, μετά από σκληρούς μερικούς μήνες για τον αντίπαλό του και μια ποινική καταδίκη που είχε μικρό αντίκτυπο στη δημοτικότητά του.

Αν η ιστορία μας πει κάτι, τα γεγονότα του Σαββάτου θα αυξήσουν την υποστήριξή του. Τους μήνες μετά τον πυροβολισμό του κ. Ρίγκαν, ο νεοεκλεγείς Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είδε μια άνοδο των δημοσκοπήσεων κατά οκτώ μονάδες.
Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει με τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων, αλλά ήδη οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ στις αγορές στοιχημάτων έχουν εκτοξευτεί:
Το Σάββατο, πριν από την απόπειρα δολοφονίας, οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 ήταν 8/15 (65,2 τοις εκατό) σύμφωνα με τη William Hill, μια εταιρεία στοιχημάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, μετά τον πυροβολισμό, αυτό μειώθηκε σε 4/11 (73,3 τοις εκατό) πιθανότητα να πετύχει ο Τραμπ τη νίκη.
Ξέρω ότι στον Τραμπ αρέσει να πραγματοποιεί μεγάλες υπαίθριες συγκεντρώσεις όπου μπορεί να αλληλεπιδρά με τεράστια πλήθη ανθρώπων.

Αλλά πραγματικά ελπίζω πως θα είναι πολύ πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Πραγματικά βαδίζουμε σε μια εποχή άνευ προηγουμένου χάους , και αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή.

Σίγουρα δεν θα χρειαστούν πολλά για να ξεπεράσουμε το έθνος μας.

Αν ο Τραμπ δεν είχε κουνήσει το κεφάλι του την τελευταία στιγμή, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είχε σκοτωθεί.

Αυτό θα είχε διαλύσει τελείως το έθνος μας, και μάλλον είναι θέμα χρόνου να προσπαθήσει ξανά κάποιος άλλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail