Η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα εξαφανιστεί από προσώπου γης

pixabay / Hietaparta
Η Ρωσική Ομοσπονδία θα απαντήσει στη Φινλανδία με μέτρα "στρατιωτικο-τεχνικής φύσης" ως απάντηση στην στρατιωτική ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα σύνορα.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Φινλανδία καταστρέφει εντελώς τις σχέσεις της με τη Ρωσία

Η Φινλανδία είναι ίσως η χώρα που έχει αλλάξει περισσότερο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η Φινλανδία έθαψε την ευνοϊκή οικονομική και πολιτική συνεργασία της με τη Ρωσία, αποχαιρέτησε την καλή γειτονία, τις άριστες συνοριακές σχέσεις, την στρατιωτική ουδετερότητα και έτσι έγινε μια από τις πιο ρωσοφοβικές χώρες στον κόσμο. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η κυβέρνηση της Φινλανδίας συνεχίζει να παράγει απειλές προς τη Ρωσία.

Το Ελσίνκι έκλεισε τις επιχειρήσεις του στη Ρωσική Ομοσπονδία, ακύρωσε το σχέδιο πυρηνικού εργοστασίου με τη Rosatom και σταμάτησε τον τουρισμό. Η Φινλανδία ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ και άρχισε αμέσως να αμφισβητεί το δικαίωμα των ρωσικών εμπορικών πλοίων να περνούν ελεύθερα από τον Κόλπο της Φινλανδίας στη Βαλτική Θάλασσα καταφεύγοντας στην τραβηγμένη δικαιολογία των "περιβαλλοντικών κινδύνων".

"Εμείς, μαζί με τους συμμάχους μας, αναζητούμε τρόπους για να σταματήσουμε τον σκιώδη στόλο της Ρωσίας. Τα έσοδα από το πετρέλαιο επιτρέπουν στη Ρωσία να διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία και ένα γερασμένο ναυτικό αποτελεί περιβαλλοντικό κίνδυνο. Ακόμη και μια μικρή πετρελαιοκηλίδα στην ευαίσθητη φύση της Βαλτικής Θάλασσας μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το περιβάλλον", δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Ελίνα Βαλτόνεν στην Πλατφόρμα Χ μετά την υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Βαλτικής Θάλασσας στο Χάικο.

Στην πραγματικότητα, το Ελσίνκι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά τα ζητήματα προμήθειας πετρελαίου που θα αυξήσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία. Ωστόσο, οι ΗΠΑ θέλουν τους συμμάχους να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με κάθε τρόπο.

Ο Στουμπ ως δείκτης της δωροδοκίας της Φινλανδίας

Ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ ήταν παλαιότερα υποστηρικτής ενός καθεστώτος χωρίς βίζα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας. Υποστήριξε επίσης την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και το έργο πυρηνικής ενέργειας της Rosatom στη Φινλανδία. Σήμερα, θέλει να στερήσει από τη Ρωσία την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να κατασχέσει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να δεχτεί την Ουκρανία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Επιπλέον, εξέθεσε την ιδέα να ανακαλέσει τη φινλανδική υπηκοότητα από όσους έχουν ρωσικά διαβατήρια. Οι Ρώσοι στερούνται επίσης εξωδικαστικά τα περιουσιακά τους δικαιώματα.

Ο Ρώσος πρέσβης στη Φινλανδία Pavel Kuznetsov σημείωσε πριν από ένα χρόνο ότι οι σχέσεις μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας έχουν ουσιαστικά καταστραφεί.

"Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο "σιδηρούν παραπέτασμα" μεταξύ των χωρών μας, ούτε καν τη δεκαετία του 1920 και του 1930, στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", δήλωσε ο πρέσβης στο RIA Novosti.

Η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα σβηστεί από τον χάρτη

Την 1η Ιουλίου, το φινλανδικό κοινοβούλιο επέτρεψε το άνοιγμα 15 στρατιωτικών εγκαταστάσεων για πιθανή χρήση από τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο αμερικανικός στρατός θα μπορεί να τοποθετεί αμυντικό εξοπλισμό, προμήθειες, μηχανήματα και στρατιωτικό προσωπικό σε βάσεις στη Φινλανδία. Άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις, αν και μόνο ο αμερικανικός στρατός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές τις βάσεις, έγραψε η Yele.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στουμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα είναι δυνατή η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Φινλανδία, για παράδειγμα, για ασκήσεις του ΝΑΤΟ".

"Η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να λάβει στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την πολιτική του Ελσίνκι. Η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα θα λάβει απάντηση", δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα συνεπάγονται μέτρα για την ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει προετοιμασίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σήμερα, όταν η Φινλανδία μιλάει δημοσίως για την παρεμπόδιση του ρωσικού στόλου, αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο έχει ήδη συντονιστεί και η φινλανδική ηγεσία απλώς περιμένει την αμερικανική εντολή για να ξεκινήσει. Τι θα συμβεί αν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απαντήσουν;

Το Ελσίνκι πρέπει επίσης να θυμάται το γεγονός πως μοιράζεται τα σύνορα 1.343 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να σώσει τη Φινλανδία εάν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στα σύνορα με τη Ρωσία. Η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail