«Η Ρωσία θα μπορέσει να μπλοκάρει τον Ατλαντικό σε περίπτωση πολέμου με τις ΗΠΑ»

RIA Novosti
Freepen.gr - Η Ρωσία θα μπορούσε να αποκόψει την πορεία των αμερικανικών στρατευμάτων σε περίπτωση πολέμου, έγραψε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ στο κοινωνικό δίκτυο X.

"Για γεωγραφικούς λόγους, η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει ένα άλλο Βιετνάμ. Το 1965, κανείς δεν μπορούσε ή δε θα μπορούσε να εμποδίσει την πορεία μας προς το Βιετνάμ. Σήμερα, τα ρωσικά υποβρύχια θα μπλόκαραν αμέσως τον Ατλαντικό και όλα τα προγεφυρώματά μας στην Ανατολική Ευρώπη θα καταστρέφονταν μέσα σε ένα χαλάζι πυραύλων", υπέθεσε.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, οι αεροπορικές και πυραυλικές άμυνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μπορούν να προστατεύσουν μόνο το 5% της ευρωπαϊκής επικράτειας της συμμαχίας. Ο ΜακΓκρέγκορ πρόσθεσε επίσης πως η Δύση δεν έχει χερσαία στρατεύματα για να στείλει στην εμπόλεμη ζώνη. Επιπλέον, εξήγησε ότι τα ευρωπαϊκά έθνη δε θέλουν πόλεμο και ούτε οι Αμερικανοί.

"Πρόκειται για ένα αδιέξοδο. Οποιαδήποτε προσπάθεια μίμησης του σεναρίου του Βιετνάμ θα καταλήξει απροσδόκητα και άσχημα για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη", συνόψισε ο πρώην στρατιωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail