Η ΕΕ κινεί διαδικασία ελλείμματος κατά επτά κρατών μελών

pixabay / NoName_13
Freepen.gr - Μετά από γραπτή ψηφοφορία από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, οι πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά επτά κρατών μελών. Αυτός ο μηχανισμός, που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των προϋπολογισμών στις χώρες της ΕΕ, θα απαιτεί πλέον από την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και τη Σλοβακία να εφαρμόσουν διορθωτικά μέτρα εντός τεσσάρων έως επτά ετών για τη διόρθωση των δημόσιων οικονομικών τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια σειρά συστάσεων με στόχο την εξάλειψη του υπερβολικού ελλείμματος εντός καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Αυτές οι συστάσεις θα σκιαγραφήσουν μια δημοσιονομική τροχιά που θα εστιάζεται στις πρωτογενείς δαπάνες, ενώ θα εξετάζονται μέτρα από την πλευρά του εισοδήματος.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την αποστολή συγκεκριμένων συστάσεων σχετικά με την πορεία των δημόσιων δαπανών της για τα επόμενα χρόνια. Αυτό αποσκοπεί στη διασφάλιση της μείωσης του ελλείμματος και τη διατήρηση του ελέγχου του δημόσιου χρέους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail