Δεν έχουμε δει μια «ιστορική αύξηση» εταιρικών χρεοκοπιών όπως αυτή από τη μεγάλη ύφεση

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αριθμούς που δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση καθώς πλησιάζουμε στην πιο χαοτική εκλογική περίοδο στην ιστορία μας. Περιττό να πούμε πως οι επιδόσεις της οικονομίας θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών, επειδή εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν πραγματικά αυτήν την στιγμή. Η έλλειψη στέγης αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, η πείνα και η φτώχεια εκρήγνυνται και βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης κόστους ζωής που δε φαίνεται να έχει τελειωμό. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, υπάρχουν σημάδια ότι σύντομα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Για παράδειγμα, βιώσαμε ένα «ιστορικό κύμα» εταιρικών χρεοκοπιών κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους που ήταν χειρότερο από οτιδήποτε έχουμε δει από το πρώτο εξάμηνο του 2010:

Υπάρχει μια «ιστορική άνοδος» εταιρικών χρεοκοπιών σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες με χρέη αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα εποχή των υψηλών επιτοκίων.

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε η S&P Global Intelligence δείχνουν πως 75 εταιρείες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τον Ιούνιο, ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε σε ένα μήνα από τις αρχές του 2020 στο απόγειο της πανδημίας COVID-19. Αυτό ώθησε το συνολικό αριθμό των πτωχεύσεων φέτος σε 346, που είναι σημαντικά υψηλότερος από τα συγκρίσιμα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 13 χρόνια.

Πριν από αυτό, ο υψηλότερος αριθμός εξαμήνου που καταγράφηκε ήταν το 2010, με 437 εταιρείες να κηρύξουν πτώχευση από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, μόλις βγαίναμε από τη Μεγάλη Ύφεση.

Θυμάστε πόσο επώδυνα ήταν τα πράγματα εκείνες τις μέρες;

Δυστυχώς, πιστεύω ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό.

Τα πρωτοφανή μέτρα που έλαβαν οι ηγέτες μας για να στηρίξουν την οικονομία λειτούργησαν για λίγο, αλλά τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές παντού.

Και πολύ περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν τους επόμενους μήνες.

Νωρίτερα σήμερα, με λύπη έμαθα πως η Big Lots βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας:
Η Discount αλυσίδα λιανικής Big Lots ανακοίνωσε ότι θα κλείσει έως και 40 καταστήματα φέτος και ενδέχεται να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία με έδρα το Κολόμπους του Οχάιο έγραψε σε τριμηνιαία Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέροντας πως ανέμενε περαιτέρω λειτουργικές ζημίες και έχει «ουσιαστική αμφιβολία» ότι μπορεί να συνεχίσει ως λειτουργική επιχείρηση.

Η Big Lots τον περασμένο μήνα ανέφερε καθαρή ζημία 205 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 4 Μαΐου 2024.
Όταν ζούσα στη Βιρτζίνια πριν από πολλά χρόνια, ψώνιζα αρκετά στο Big Lots.

Και πάντα φαινόταν να τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Τώρα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει.

Σήμερα, οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πολύ μικρό προαιρετικό εισόδημα. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών ζουν από μισθό σε μισθό σε αυτό το σημείο:
Μια έρευνα του 2023 που διεξήχθη από το Payroll.org τόνισε πως το 78% των Αμερικανών ζουν από μισθό σε μισθό, μια αύξηση 6% από το προηγούμενο έτος. Με άλλα λόγια, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζορίζονται να αποταμιεύσουν ή να επενδύσουν αφού πληρώσουν για τα μηνιαία έξοδά τους.

Ομοίως, μια έρευνα του Forbes Advisor του 2023 αποκάλυψε ότι σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων είτε αναγνώρισαν μισθό σε μισθό (40%) είτε -ακόμα πιο ανησυχητικό- ανέφεραν πως το εισόδημά τους δεν καλύπτει καν τα τυπικά τους έξοδα (29%).
Δεν υπάρχει τρόπος να περιστραφούν αυτοί οι αριθμοί με θετικό τρόπο.

Όπως και να τους δεις, είναι απολύτως φρικτοί.

Η μεσαία τάξη κομματιάζεται, και όσοι λειτουργούν το σύστημα φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τις απαντήσεις.

Ειδικά οι νέοι ενήλικες περνούν πολύ δύσκολα σε αυτό το περιβάλλον.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από την Bank of America, σχεδόν τα μισά από όλα τα ενήλικα μέλη της Generation Z «στηρίζονται στην οικονομική βοήθεια από τους γονείς και τα μέλη της οικογένειάς τους»:
Μια νέα έρευνα της Bank of America διαπιστώνει ότι σχεδόν τα μισά ενήλικα μέλη του Gen Z βασίζονται στην οικονομική βοήθεια από τους γονείς και τα μέλη της οικογένειάς τους για να τα βγάλουν πέρα.

Η έρευνα για την ομάδα Better Money Habits της Bank of America διαπίστωσε πως το 46% του Gen Z λαμβάνει οικονομική βοήθεια από τους γονείς του ή άλλα μέλη της οικογένειάς του, ποσοστό που μειώνεται στο 30% για τους μη σπουδαστές της Gen Z.
Έχετε παρατηρήσει ότι τόσοι πολλοί νεαροί ενήλικες φαίνονται πολύ πικραμένοι και πολύ θυμωμένοι αυτές τις μέρες;

Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους λόγους που έχουν τόσο άσχημη διάθεση.

Σε πολλούς από αυτούς υποσχέθηκαν ότι η ζωή θα ήταν καλή αν σπούδαζαν σκληρά, πήγαιναν στο κολέγιο και έκαναν όλα τα σωστά πράγματα.

Αλλά τώρα πολλοί από αυτούς ανακαλύπτουν πως το δοχείο με χρυσό στο τέλος του ουράνιου τόξου ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση.

Φυσικά υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που εξακολουθεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Το να πλημμυρίσει το σύστημα με τρισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια δολάρια ήταν πολύ καλό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, και όσοι έχουν πολλά χρήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές ζουν την υψηλή ζωή.

Στο Jackson Hole του Wyoming, οι εκατομμυριούχοι παραπονιούνται ότι η πόλη καταστρέφεται από όλους τους δισεκατομμυριούχους που τώρα μετακομίζουν:
Εκατομμυριούχοι που κάποτε κατηγορούνταν πως κατέστρεψαν μια πανέμορφη πόλη στο Ουαϊόμινγκ τώρα παραπονιούνται ότι εκδιώκονται από την περιοχή από δισεκατομμυριούχους.

Το Jackson Hole είναι από καιρό ένα δημοφιλές μέρος διακοπών για διασημότητες όπως οι Ryan Gosling, Eva Mendes και Matthew McConaughey.

Μια εισροή πλούσιων ανθρώπων εκτόξευσε τις τιμές των κατοικιών στα ύψη και ανάγκασε τους απλούς εργάτες να ζουν στην άλλη πλευρά του βουνού στα σύνορα Αϊντάχο-Γουαϊόμινγκ.
Υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στην Αμερική σήμερα από ποτέ.

Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι άστεγοι στην Αμερική σήμερα από ποτέ άλλοτε, οι τάξεις των φτωχών αυξάνονται πολύ γρήγορα και περισσότεροι Αμερικανοί ξεφεύγουν από τη μεσαία τάξη κάθε μέρα.

Οι πλούσιοι μπορεί να πιστεύουν πως όλος ο πλούτος που έχουν συσσωρεύσει θα τους απομονώσει από το πρωτόγνωρο χάος που πλησιάζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι έρχεται και γι' αυτούς μια μέρα απολογισμού.

Στο τέλος, ολόκληρο το σύστημα θα αποτύχει εντελώς και ολοκληρωτικά, και όσοι πίστευαν πως το πάρτι θα διαρκέσει για πάντα θα απογοητευτούν οικτρά, οικτρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail