Ο ρωσικός στρατός προελαύνει αλέθοντας τις ουκρανικές εφεδρείες

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να πλήξουν τις ρωσικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν δεκάδες ουκρανικά UAV πάνω από τις παραμεθόριες περιοχές για τρίτη συνεχόμενη νύχτα. Την 1η Ιουλίου, 36 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τα ρωσικά σύνορα. Δεν υπήρξαν αναφορές σχετικά με ζημιές στο έδαφος, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκρούστηκε άλλη μια επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν κάποιους αεροπορικούς στόχους στην περιοχή της Χερσώνας και κάποιους που βρίσκονταν καθ' οδόν προς το δυτικό τμήμα της χερσονήσου. Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε δόλωμα για να αποκαλύψει τις θέσεις των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας κοντά στη γέφυρα της Κριμαίας. Μια άλλη μαζική επίθεση θα πρέπει να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σε απάντηση, τα ρωσικά πλήγματα φέρεται να στόχευσαν το αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Οι ρωσικοί πύραυλοι πιθανότατα κυνηγούσαν τα ουκρανικά αεροσκάφη που εξαπέλυσαν την επίθεση στη χερσόνησο.

Οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις τόσο κοντά στο μέτωπο όσο και στα στρατηγικά μετόπισθεν. Τα πλάνα από τα αναγνωριστικά UAV που συντονίζουν τα πλήγματα επιβεβαίωσαν ότι μεγάλες ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες καταστράφηκαν καθ' οδόν προς τα πεδία των μαχών τις τελευταίες ημέρες.

Στις 29 Ιουνίου, ένα πλήγμα ακριβείας από ρωσικό πύραυλο Iskander κατέστρεψε ένα στρατιωτικό κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Ukrainka κοντά στο Zaporozhie. Λίγο αργότερα, δύο ακόμη τρένα με στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν καθ' οδόν προς τα μέτωπα στην περιοχή του Χάρκοβο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα τρένα μετέφεραν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στο πεδίο της μάχης.

Περισσότερα επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές αποθήκες που περιείχαν πυραύλους του ΝΑΤΟ και σημεία προσωρινής ανάπτυξης ουκρανών στρατιωτών στις πίσω περιοχές και στο μέτωπο. Για παράδειγμα, το πρωί της 1ης Ιουλίου, ένα ρωσικό χτύπημα με πύραυλο Izdeliye 305 κατέστρεψε το σημείο προσωρινής ανάπτυξης ουκρανών χειριστών UAV στο χωριό Pivnichnoe που βρίσκεται κοντά στην Gorlovka. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

Τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στα μέτωπα. Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα προωθήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων στα μέτωπα του Σεβέρσκ, της Αβντέεβκα και του Χάρκοβου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο των χωριών Novopokrovskoe και Stepovaya Novoselovka. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο, το χωριό Yasnobrodovka τέθηκε επίσης υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο ρωσικός στρατός επέδειξε για άλλη μια φορά την εφευρετικότητά του. Ρωσικές ομάδες εφόδου καθάρισαν κρυφά μια σήραγγα μήκους άνω των 3 χιλιομέτρων στο χωριό Pivnichnoe και τη χρησιμοποίησαν για να εξαπολύσουν αιφνιδιαστική επίθεση σε ένα καλά οχυρωμένο ουκρανικό οχυρό από τα μετόπισθεν. Αιφνιδιασμένες, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σημαντικές στρατιωτικές θέσεις και έμειναν με δύο μόνο επιλογές, την υποχώρηση ή την παράδοση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail