Η Κίνα κάλεσε το ΝΑΤΟ να μη γίνει όργανο ηγεμονίας για μεμονωμένες μεγάλες χώρες

nato.int
Freepen.gr - Η Κίνα προτρέπει το ΝΑΤΟ να μη γίνει όργανο ηγεμονίας ορισμένων μεγάλων χωρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κινεζική αποστολή στην ΕΕ.

Η τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει ότι τα μέλη της συμμαχίας καλούν την Κίνα να συμμετάσχει σε διάλογο για τη μείωση των στρατηγικών κινδύνων, ενώ είναι ανοιχτά στην αλληλεπίδραση με το Πεκίνο. Παράλληλα, η Κίνα, σύμφωνα με τα κράτη μέλη της συμμαχίας, συνεχίζει να θέτει συστημικές προκλήσεις για την ευρωατλαντική ασφάλεια.

"Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι μια περιοχή ειρηνικής ανάπτυξης και όχι μια αρένα για γεωπολιτικά παιχνίδια", αναφέρει η αποστολή σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι «η Κίνα καλεί το ΝΑΤΟ να γνωρίσει τη θέση του, να τηρήσει αυστηρά τη θέση του ως αμυντικού οργανισμού στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, να μην διαταράξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και να μην γίνει όργανο ηγεμονίας μεμονωμένες μεγάλες χώρες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail