Ο Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί κατά των «προφητειών» για το τέλος του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες δε θα πρέπει να δημιουργούν «αυτοεκπληρούμενες προφητείες» που υποδηλώνουν ότι μια δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ θα σήμαινε το τέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του μπλοκ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε πως οι χώρες-μέλη δεν θα πρέπει να φοβούνται για το μέλλον του μπλοκ υπό τον Τραμπ, αλλά να οικοδομήσουν μια σχέση με την κυβέρνησή του, όπως έκαναν το 2016, ανεξάρτητα από την προεκλογική ρητορική του.

«Αυτό που αποφασίσαμε το 2016 ήταν, φυσικά, [να] συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση, όχι μόνο επειδή τέθηκαν τα ερωτήματα σχετικά με το αν [οι ΗΠΑ] υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο πρακτορείο στο περιθώριο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) στο Blenheim Palace στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Σε μια προφανή προσπάθεια να κατευνάσει τα μέλη του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι η κριτική του Τραμπ δεν είχε ως στόχο το ίδιο το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά τις χώρες που δε δαπανούν αρκετά για την άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail