Το Πεκίνο αντιτίθεται στην ηγεμονία, έτοιμο να προωθήσει τον πολυπολικό κόσμο - Σι Τζινπίνγκ

Sergey Bobylev/ POOL/ TASS
Freepen.gr - Οι κινεζικές αρχές αντιτίθενται στην ηγεμονία, την πολιτική ισχύος και την αντιπαράθεση των μπλοκ και είναι έτοιμες να προωθήσουν την ισότιμη πολυπολικότητα του κόσμου, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στο Καζακστάν στις 2-4 Ιουλίου.

"Οι αλλαγές και οι αναταράξεις στο παγκόσμιο τοπίο δημιουργούν νέες απειλές και νέες προκλήσεις, αλλά φέρνουν επίσης νέες ευκαιρίες και δημιουργούν νέες δυνατότητες για μια ολόπλευρη συνεργασία αμοιβαίου οφέλους μεταξύ της Κίνας και του Καζακστάν. Εμείς οι Κινέζοι πιστεύουμε ότι σε κάθε πρόκληση κρύβεται μια ευκαιρία και πως οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι εναλλάξιμες. Η Κίνα είναι έτοιμη να ενώσει τα χέρια της με το Καζακστάν για να ανταποκριθεί στις αλλαγές ιστορικής σημασίας που συντελούνται στον κόσμο μας και στην εποχή μας. Πρέπει να προωθήσουμε νέες ευκαιρίες εν μέσω κρίσεων και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο.

Η Κίνα θα συνεργαστεί με το Καζακστάν για να στηρίξει το διεθνές σύστημα με πυρήνα τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή τάξη που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, να ενεργήσει με βάση την πραγματική πολυμέρεια, να αντιταχθεί στον ηγεμονισμό, την πολιτική ισχύος και την αντιπαράθεση των μπλοκ. Θα συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε έναν ισότιμο και εύρυθμο πολυπολικό κόσμο, να προωθήσουμε την καθολικά επωφελή και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική παγκοσμιοποίηση και να επιφέρουμε περισσότερη θετικότητα και βεβαιότητα στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα", δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Kazinform.

Ο Σι Τζινπίνγκ σημείωσε επίσης ότι το Πεκίνο υποστηρίζει πάντα τις προσπάθειες της Αστάνα να διαφυλάξει την εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα, να ακολουθήσει τη δική της αναπτυξιακή πορεία, να εφαρμόσει εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές για τη διασφάλιση της εθνικής ευημερίας και να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση εξωτερικών δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις του Καζακστάν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail