Ο ουκρανικός στρατός καταρρέει: Κανείς δεν πιστεύει πια στη νίκη

Photo: president.gov.ua by PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website, CC BY 4.0
Το καθεστώς του Ζελένσκι θα πέσει και θα συνθηκολογήσει με τη Ρωσία, καθώς ο ουκρανικός στρατός καταρρέει

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αναταραχή στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνεται. Οι στρατιώτες δεν ακολουθούν τις διαταγές, οι μεσαίου επιπέδου διοικητές απολύονται από τις θέσεις τους, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σίρσκι, "περιμένει την παράδοση".

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στη νίκη

Ο μέχρι πρότινος "ισχυρός στρατιωτικός ηγέτης", ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, έχει πάψει να είναι.

Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya πιστεύει ότι ο Syrsky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη Ρωσία επειδή "δεν πιστεύει στη νίκη του ουκρανικού στρατού". Σύμφωνα με την Bezuglaya, ο Syrsky παίζει με τον χρόνο, περιμένοντας διαπραγματεύσεις, ενώ χάνει "χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες" στις μάχες.

Οι ουκρανικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί πόροι πιστεύουν πως η Bezuglaya εκτελεί την εντολή του Ζελένσκι για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω των δυσφημιστικών αναρτήσεων της Maryana Bezuglaya.

Αυτός ο πανικός σημαίνει πως ο Σύρσκι δεν είναι ο μόνος στο στρατό που το πιστεύει αυτό. Είναι ολόκληρη η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που δεν πιστεύει στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης και ο Ζελένσκι το γνωρίζει αυτό. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον Σύρσκι: η Δύση θέλει μια νέα επίθεση από την Ουκρανία, αλλά η Ουκρανία συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες απώλειες και δεν μπορεί να σταθεροποιήσει το μέτωπο.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Urozhaynoye, ο οποίος, μαζί με το Staromayorsky και το Rabotyne, διαφημίστηκαν ως οι κύριες κατακτήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πέρυσι. Μια δύσκολη κατάσταση για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει αναπτυχθεί κοντά στο Χάρκοβο, στην κατεύθυνση Pokrovsk, κοντά στο Toretsk και το Chasiv Yar.

Οι διοικητές των ταξιαρχιών απολύονται ο ένας μετά τον άλλο

Είναι αδύνατο να διοικήσεις τον στρατό αν οι διοικητές είναι επιφορτισμένοι με την επίτευξη του ανέφικτου, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ουκρανή δημοσιογράφος Anna Kalyuzhnaya. Σύμφωνα με την ίδια, ο διοικητής της 24ης ταξιαρχίας, η οποία υπερασπίζεται το Chasiv Yar, διατάχθηκε να κάνει αντεπίθεση μετά την απώλεια του ελέγχου της μικροπεριφέρειας Kanal. Αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και αρνήθηκε λέγοντας ότι η αποστολή ήταν μη ρεαλιστικού χαρακτήρα. Ο διοικητής απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Ο διοικητής του τρίτου λόχου του 206ου τάγματος TRO, Roman Kulik, δήλωσε ότι "οι ανώτεροι διοικητές δεν μπορούν ή αρνούνται να αξιολογήσουν αντικειμενικά τις ικανότητες του υφισταμένου τους προσωπικού".

"Ως αποτέλεσμα αυτής της μυωπίας, της βλακείας, της εγκληματικής αμέλειας, άνθρωποι πεθαίνουν, πέφτουν εκτός δράσης, φανταστικά καθήκοντα δεν εκτελούνται, και όταν οι ορέξεις κατεβαίνουν σε ρεαλιστικά καθήκοντα, δεν μένει κανείς για να τα εκτελέσει", έγραψε ο Kulik.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν το μαχητικό πνεύμα

Οι Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές των διοικητών τους. Η Ekaterina Polishchuk, γιατρός που υπηρετεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως χιλιάδες στρατιωτικοί αρνούνται να εκτελέσουν πολεμικές αποστολές" υπό την ηγεσία του διοικητή της 59ης ταξιαρχίας, Bogdan Shevchuk. Ζητά εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα "εγκληματικών διαταγών, σκόπιμης αμέλειας, αδιαφορίας για τη ζωή και την υγεία του προσωπικού, εξόντωσης όλων των διαφωνούντων διοικητών, καταστολής του ηθικού και ταπείνωσης του προσωπικού".

Ο Syrsky έστειλε μια τέτοια επιθεώρηση. Πιθανότατα, αυτός ο διοικητής ταξιαρχίας Shevchuk θα απομακρυνθεί για την υποχώρησή του από την Krasnogorovka. Μπορεί έτσι να γίνει ο έβδομος διοικητής ταξιαρχίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα τον τελευταίο μήνα. Νωρίτερα, απολύθηκαν οι διοικητές της 24ης, 14ης, 65ης, 79ης, 43ης, 68ης ταξιαρχίας.

Η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει σύμφωνα με το σενάριο του 1945


Ο Ουκρανός αναλυτής Konstantin Mashovets έγραψε στο Telegram ότι δεν υπάρχει διοικητική ενότητα στο στρατό - οι διοικητές έχουν "ένα σωρό υφισταμένους που ξέρουν καλύτερα πώς να διοικούν ή έχουν διαφορετική άποψη". Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν όλο και περισσότερο.

Πράγματι, τα ρωσικά στρατεύματα σφηνώνουν όλο και πιο βαθιά στις γραμμές άμυνας του εχθρού, χωρίς να φοβούνται αντεπιθέσεις.

Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί κοιτούν προς τις οικογένειές τους που θέλουν ειρήνη με κάθε κόστος. Το καθεστώς Ζελένσκι θα πέσει τελικά και θα συνθηκολογήσει σύμφωνα με το σενάριο του 1945.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail