Καταστροφικά ρωσικά χτυπήματα έπληξαν την Ουκρανία

Freepen.gr - Η 8η Ιουνίου σημαδεύτηκε από μία από τις πιο μαζικές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Δεκάδες στόχοι καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των συνδυασμένων επιθέσεων που εξαπολύθηκαν σε διάφορα κύματα, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα, οι σειρήνες ηχούσαν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Στο πρώτο κύμα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλη συνδυασμένη επίθεση που περιελάμβανε πυραύλους που εκτοξεύονταν από αέρος. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα τοπική ώρα, μια σειρά από μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν βροντερά στις περιοχές Ζιτομίρ, Τσερνίχοφ, Χάρκοβο, Οδησσό καθώς και στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Αρκετά ακόμη κύματα χτυπημάτων εξαπολύθηκαν το πρωί. Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι σε όλη τη χώρα. Πολυάριθμοι ρωσικοί πύραυλοι έκαναν κύκλους πάνω από την Ουκρανία, αναγκάζοντας την ουκρανική αεράμυνα να χρησιμοποιήσει τους λιγοστούς αντιαεροπορικούς πυραύλους της. Μεταξύ άλλων όπλων, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους Kh-101, Iskander και υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Τα νέα πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στις περιοχές Οδησσός, Πολτάβα, Ζιτομίρ και Σούμι, καθώς και στις πόλεις Κρίβι Ριχ, Ντνεπροπετρόφσκ, Κραματόρσκ, Κίροβογκραντ, Παβλόγκραντ, Ποκρόφσκ και πάλι στο Κίεβο.

Οι μαζικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τον ουκρανικό στρατό, μεταξύ άλλων και στην πρωτεύουσα. Η πόλη του Κιέβου σφυροκοπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους, ενώ οι ανίκανες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκρούσουν τις επιθέσεις, αλλά οι πύραυλοί τους έπεσαν και πάλι σε κατοικημένα κτίρια, απειλώντας τη ζωή των αμάχων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι στόχοι που καταστράφηκαν στο Κίεβο περιλάμβαναν μεγάλες στρατιωτικές αποθήκες στο στρατιωτικό εργοστάσιο Artyom. Τουλάχιστον τρεις υποσταθμοί ενέργειας που κάλυπταν τις ανάγκες μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων καταστράφηκαν στην πόλη.

Ένα άλλο σύστημα Patriot αμερικανικής κατασκευής καταστράφηκε στο τοπικό αεροδρόμιο Zhuliany. Το πλήρωμα που το χειριζόταν, το οποίο πιθανόν περιλάμβανε δυτικούς στρατιωτικούς ειδικούς, καταστράφηκε.

Περισσότερα ουκρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των Ozerne στην περιοχή Zhitomir και Mirgorod στην περιοχή Poltava, δέχθηκαν επίθεση.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν στρατιωτικά επιτελεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα, ένα διοικητικό κτίριο καταστράφηκε στο Krivy Rih. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί γινόταν μια συνάντηση Ουκρανών αξιωματικών.

Ένας άλλος στόχος φέρεται να ήταν μια μεγάλη ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα που κατευθυνόταν προς τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Sumy. Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση επιχείρησε να ενισχύσει τις στρατιωτικές θέσεις στις παραμεθόριες περιοχές ως απάντηση στις ρωσικές επιθέσεις σε τοπικούς οικισμούς. Ως αποτέλεσμα, το σχέδιο ματαιώθηκε. Η φάλαγγα καταστράφηκε και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

Από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός και ο στρατός του ΝΑΤΟ σχεδίαζαν μια άλλη πυραυλική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας, αλλά ματαιώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις. Η ρωσική αναγνώριση εντόπισε την κίνηση συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων ATACMS στην περιοχή της Χερσώνας. Την στιγμή που άρχισε η ανάπτυξή τους, χτυπήθηκαν αμέσως από Iskanders και καταστράφηκαν επί τόπου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail