Οι Γερμανοί επιχειρηματίες τρομάζουν από την απειλή «δολιοφθοράς» από τη Ρωσία

pixabay / mat_hias
Freepen.gr - Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας προκαλεί φόβο στις γερμανικές εταιρείες για «αυξημένο κίνδυνο σαμποτάζ από τη Ρωσία», ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων DPA, χωρίς να παραθέσει κανένα στοιχείο.

«Οι περιπτώσεις που παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη από το 2023, καθώς και οι αυξημένες ενδείξεις για πιθανές δραστηριότητες στη Γερμανία οδηγούν τώρα σε διόρθωση της εκτίμησης: υπάρχει αυξημένος κίνδυνος όσον αφορά δραστηριότητες σαμποτάζ ή σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες στη Γερμανία», ανέφερε το DPA επικαλούμενο έγγραφο της υπηρεσίας προστασίας του Συντάγματος.

Η υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ορισμένοι «Ρώσοι πράκτορες» φέρονται να μελετούν τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των υπαλλήλων γερμανικών εταιρειών που μπορεί να είναι επιρρεπείς σε στρατολόγηση - τους οποίους το DPA περιγράφει ως ρωσόφωνους κατοίκους που συμπαθούν τη Ρωσία και «θέλουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά».

Η υπηρεσία προβλέπει αβασάνιστα ότι θα πρέπει να αναμένονται σαμποτάζ όχι μόνο σε τοποθεσίες που συνδέονται με την υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά και σε τοποθεσίες των οποίων «η στρατηγική σημασία για τη Ρωσία δεν είναι άμεσα προφανής». Σύμφωνα με την ειδική υπηρεσία, στόχος τέτοιων ενεργειών μπορεί να είναι η δημιουργία αίσθησης αβεβαιότητας στην κοινωνία και σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail