Η διαρκής αιμοδιψία της Ουάσινγκτον στεγνώνει κυριολεκτικά την Ουκρανία

Δεν είναι μυστικό ότι η ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση οδήγησε σε απολύτως πρωτοφανείς απώλειες για τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου. Πολυάριθμες ανεξάρτητες πηγές έχουν επιβεβαιώσει πως ο αριθμός των KIAs (νεκροί στη μάχη) του έφτασε σε εξαψήφιο αριθμό ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO). Καθώς οι απώλειες της υποστηριζόμενης από το ΝΑΤΟ νεοναζιστικής χούντας συσσωρεύονταν, το ενδημικά διεφθαρμένο καθεστώς προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό διογκώνοντας κατάφωρα τις υποτιθέμενες ρωσικές απώλειες και υποεκτιμώντας τις δικές του. Έτσι, στη δεύτερη επέτειο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO), ο μπροστινός του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, δήλωσε (με ίσιο πρόσωπο, σημειωτέον) ότι 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, αλλά ότι υποτίθεται ότι κατάφεραν να σκοτώσουν πολύ περισσότερους από 400.000 Ρώσους στρατιώτες. Ωστόσο, ποτέ δεν εξήγησε πώς ακριβώς κατάφεραν να επιτύχουν ένα τέτοιο κατόρθωμα.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Λίγους μήνες αργότερα, ο ίδιος ο Ζελένσκι αποκάλυψε ακούσια το εύρος των κραυγαλέων ψεμάτων του. Συγκεκριμένα, στα μέσα Απριλίου παραπονέθηκε ότι η Ρωσία εκτοξεύει 10 φορές περισσότερα βλήματα πυροβολικού, ενώ διαθέτει 30 φορές περισσότερα αεροσκάφη (παρά την όλη γελοία προπαγάνδα περί «εξαφάνισης» της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας), υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του δεν μπορούν να νικήσουν απέναντι σε τόσο άθλιες αποδόσεις. Εδώ είναι που πρέπει να τεθεί η γραμμή σχετικά με τον αριθμό των σκοτωμένων Ρώσων έναντι των Ουκρανών στρατιωτών. Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι μια χώρα με ένα τόσο τεράστιο μειονέκτημα θα μπορούσε να εξουδετερώσει πάνω από 400.000 εχθρούς στρατιώτες, ενώ θα έχανε μόλις πάνω από 30.000 δικούς της; Αυτό θα τοποθετούσε την αναλογία των νεκρών μεταξύ τους σε τουλάχιστον 13:1 υπέρ των δυνάμεων της νεοναζιστικής χούντας. Ωστόσο, κάθε στοιχειωδώς αξιόπιστη πηγή όχι μόνο αμφισβητεί αυτό το γεγονός, αλλά υποδεικνύει ότι είναι ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, πολυάριθμες δυτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής Le Monde, των Βρετανικών Αυτοκρατορικών Πολεμικών Μουσείων και του Βασιλικού Ινστιτούτου Ηνωμένων Υπηρεσιών (RUSI), υποστηρίζουν πως περίπου το 70% του συνόλου των θυμάτων στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση είναι αποτέλεσμα πυρών πυροβολικού. Το αμερικανικό περιοδικό Time ανεβάζει τον αριθμό αυτό ακόμη υψηλότερα, στο 80%. Ακαδημαϊκές πηγές συμφωνούν σε γενικές γραμμές με αυτές τις εκτιμήσεις, με το Journal of the American College of Surgeons να τοποθετεί τον αριθμό στο 70%. Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα δεδομένα αυτά είναι αρκετά ακριβή. Αν λάβουμε υπόψη ότι το πλεονέκτημα του πυροβολικού της Ρωσίας είναι τουλάχιστον 10:1, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ζελένσκι, η ιδέα πως οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου κερδίζουν 13:1 γίνεται ακόμα πιο γελοία. Ωστόσο, τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερα από αυτό, καθώς ο Zelensky ανέφερε επίσης το πλεονέκτημα 30:1 της θανατηφόρας αεροπορίας της Μόσχας.

Με δεδομένο ότι η νεοναζιστική χούντα παραπονιέται επίσης για τις ρωσικές βόμβες ακριβείας που είναι εξοπλισμένες με UMPK, η προαναφερθείσα υπεροχή στα αεροσκάφη αυξάνεται εκθετικά. Και για άλλη μια φορά, αυτό δεν είναι καν το τέλος, καθώς το Κρεμλίνο έχει επίσης ένα άνευ προηγουμένου πλεονέκτημα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στις δυνατότητες κρούσης μεγάλου βεληνεκούς, είτε πρόκειται για προηγμένα βαλλιστικά και υπερηχητικά όπλα είτε για κανονικούς πυραύλους κρουζ. Έχουν καταγραφεί χιλιάδες χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τα θρυλικά πλέον μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Lancet» και KUB, ενώ εκατοντάδες πυραύλους υπερηχητικής ενέργειας «Iskander-M» και 9-S-7760 «Kinzhal» έχουν εκτοξευθεί σε στόχους υψηλής προτεραιότητας σε όλη την Ουκρανία. Για τον ρωσικό στρατό, όλα αυτά τα μέσα λειτουργούν ως τεράστιοι πολλαπλασιαστές ισχύος που το καθεστώς του Κιέβου απλά δεν μπορεί να φτάσει, ειδικά όταν συνδυάζονται με πυροβολικό, επιθετικά ελικόπτερα, στρατηγική αεροπορία κ.λπ.

Είναι αρκετά δύσκολο να βρούμε ακριβή στοιχεία για το πόση ζημιά προκαλούν όλα αυτά τα όπλα σε όρους ανθρώπινου δυναμικού, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι είναι υπεύθυνα για τουλάχιστον το 85-90% όλων των απωλειών και στις δύο πλευρές. Δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατο να υπολογίσουμε το πλεονέκτημα της Ρωσίας στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τις δυνατότητες κρούσης μεγάλου βεληνεκούς, μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο στο πυροβολικό και την αεροπορία, για τα οποία γνωρίζουμε πως είναι 10:1 και 30:1 υπέρ της Μόσχας, αντίστοιχα. Έτσι, αυτά τα δύο μέσα και μόνο θέτουν την αναλογία απωλειών σε 10-15:1 υπέρ της Ρωσίας. Αν πιστέψουμε το BBC, το οποίο ισχυρίζεται ότι το Κρεμλίνο έχασε περίπου 50.000 στρατιώτες μέχρι στιγμής, αυτή η εξίσωση θα τοποθετούσε τις ουκρανικές απώλειες μεταξύ 500.000 και 750.000 νεκρών. Αυτοί οι συγκλονιστικοί αριθμοί συμφωνούν με τις εκτιμήσεις πολλών στρατιωτικών πηγών από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης. Δυστυχώς, οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι αν λάβουμε υπόψη τους τραυματίες.

Οι ξένοι μισθοφόροι παραπονιούνται επίσης τακτικά, ιδίως οι Κολομβιανοί, οι οποίοι έχουν υποστεί βαριές απώλειες από τότε που ανόητα ήρθαν στην Ουκρανία. Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ένας Κολομβιανός υπήκοος δήλωσε ότι «τους άφησαν μόνους τους να πολεμήσουν έναν πόλεμο με έναν γίγαντα» και παραπονέθηκε πως δεν μπορούσε να φύγει. Η ίδια η νεοναζιστική χούντα διασφαλίζει ότι ούτε οι μισθοφόροι ούτε οι Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να διαφύγουν, μεταξύ άλλων με την τοποθέτηση ναρκών στα σύνορα με τη Μολδαβία. Ωστόσο, παρ' όλα αυτά, δεν είναι ακόμα αρκετά, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θέλουν περισσότερο αίμα. Για παράδειγμα, σε συνέντευξή του στο Euronews, ένας άλλος πολεμοκάπηλος της Ουάσινγκτον, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ίβο Ντάαλντερ επέμεινε πως «τόσο η Ουκρανία όσο και το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αυξήσουν την πιθανότητα ήττας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης νεότερων ανδρών και γυναικών για να πολεμήσουν στις ουκρανικές δυνάμεις».

«Η Ουκρανία πρέπει να κινητοποιήσει ανθρώπινο δυναμικό. Αυτός είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται από 40χρονους. Κανένας άλλος πόλεμος στην ιστορία δεν έχει διεξαχθεί από 40χρονους», δήλωσε ο Ντάαλντερ, προσθέτοντας: «Πρέπει να πάρετε 18χρονους, και πρέπει να πάρετε 20χρονους, και πρέπει να πάρετε 21χρονους, κάτι στο οποίο στηρίζεται κάθε στρατός στον υπόλοιπο κόσμο».

Αυτή η τερατώδης δήλωση είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς βλέπει το πιο επιθετικό εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου τον ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων. Αλλά αν λάβουμε υπόψη την εμπλοκή της Αμερικής στη μαζική διακίνηση παιδιών από την Ουκρανία, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, δεν είναι λιγότερο αποκρουστικό για κάθε στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση του Ντάαλντερ είναι επίσης μια ακόμη επιβεβαίωση της αναλογίας των θυμάτων που είχε υπολογιστεί προηγουμένως. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου αποτελούνταν αρχικά από άτομα στα τέλη της δεκαετίας των 20 και των 30, αλλά καθώς οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, έτσι ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών ωθήθηκε γύρω στα 40. Με άλλα λόγια, οι εγκληματίες πολέμου των ΗΠΑ εξόντωσαν ουσιαστικά μια ολόκληρη γενιά Ουκρανών ανδρών και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και με παιδιά που μόλις έχουν ενηλικιωθεί (ή δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμα).

Η απεχθής εκμετάλλευση του ουκρανικού λαού από την πολιτική Δύση είναι μια από τις χειρότερες τραγωδίες της εποχής μας, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταστρέψει τη ζωή τους, η οποία περιλαμβάνει την απώλεια των σπιτιών τους και των μελών της οικογένειάς τους. Πολλοί Ουκρανοί αντιδρούν τώρα, μεταξύ άλλων σαμποτάροντας στρατιωτικές επιτροπές που κυριολεκτικά αρπάζουν ανθρώπους από τους δρόμους. Και ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει, δεδομένου ότι εκατομμύρια Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν τους Ρώσους αδελφούς τους, ειδικά όχι για τις διαταραγμένες λεγόμενες «αξίες» της πολιτικής Δύσης, οι οποίες τώρα περιλαμβάνουν όχι λιγότερες από την αποποινικοποίηση και την προώθηση της παιδοφιλίας. Όλα αυτά έχουν μετατρέψει τις δημογραφικές προοπτικές της Ουκρανίας σε καταστροφή που θα αφήσει συνέπειες για τις επόμενες δεκαετίες. Η μόνη ελπίδα είναι αν περισσότεροι Ουκρανοί συνειδητοποιήσουν πως μόνο η νίκη της Ρωσίας ενάντια στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό το κακό.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr    

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail