Το δίδυμο Τραμπ-Βανς θα τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επικεντρωθεί στο ζήτημα Ταϊβάν-Κίνας

Photo: JD Vance by Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0
Ο Τραμπ επιλέγει τον Τζέιμς Βανς ως αντιπρόεδρο για να ξεκινήσει πόλεμο με την Κίνα


Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον διάδοχό του. Με τον Τζέιμς Βανς ως αντιπρόεδρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λογικευτούν με τη Ρωσία, διότι ο ρωσικός στρατός χτύπησε πρώτα και σκληρά την Ουκρανία. Η Κίνα δεν έχει ακόμη βιώσει αυτή την εμπειρία.
 
Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το δίδυμο Τραμπ-Βανς επιλέγει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέιμς Ντέιβιντ (JD) Βανς, τον οποίο επέλεξε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ως αντιπρόεδρο, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο Τραμπ θα είναι έτοιμος να εμπλακεί προσωπικά σε διάλογο με τη Μόσχα για την Ουκρανία χωρίς μεσάζοντες, πρόσθεσε.

Ο Βανς δήλωσε στο Fox News πως ο Τραμπ θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και την Ουκρανία για να τερματιστεί γρήγορα ο πόλεμος, ώστε η Αμερική να επικεντρωθεί στο πραγματικό πρόβλημα - την Κίνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή που οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να έχουν ξεχάσει.

Ο Βανς έγινε γνωστός για την προσπάθειά του να μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο για την αύξηση της βοήθειας προς την Ουκρανία φέτος στη Γερουσία. Ο γερουσιαστής πιστεύει ότι η αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι αδικαιολόγητα δαπανηρή. Είναι επίσης πεπεισμένος πως η επιστροφή της Ουκρανίας στα σύνορά της του 1991 είναι μια φαντασίωση.

Το Φεβρουάριο του 2024, ο Vance δήλωσε στο Politico ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν την υποστήριξή τους προς το Κίεβο. Δεν συμμετείχε σε συνάντηση της ουκρανικής αντιπροσωπείας με γερουσιαστές και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζόζεφ Μπάιντεν πως αρνείται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Η Δύση δε θα μπορέσει ποτέ να παράγει αρκετά όπλα για να καταστήσει δυνατή τη νίκη της Ουκρανίας, δήλωσε επίσης ο Vance.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βανς δήλωσε το 2022:

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δε με ενδιαφέρει πραγματικά τι θα συμβεί στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Κατά τη γνώμη του, ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν «οι Ισραηλινοί και τα σουνιτικά αραβικά κράτη» να σχηματίσουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Ιράν.

Χαρακτήρισε τα αμερικανικά χτυπήματα κατά των ιρανικών εντολοδόχων «αδύναμους, μικρούς βομβαρδισμούς».

«Το πιο σημαντικό μέρος του δόγματος Τραμπ για την εξωτερική πολιτική είναι πως δεν δεσμεύεις τα αμερικανικά στρατεύματα, εκτός αν είναι πραγματικά απαραίτητο, αλλά όταν το κάνεις, χτυπάς και χτυπάς δυνατά», δήλωσε ο Βανς, πρώην Αμερικανός πεζοναύτης.

«Αν πρόκειται να χτυπήσεις τους Ιρανούς, τους χτυπάς δυνατά», είπε επίσης.
 
Με τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται ως ένας αδύναμος μαχητής που απλώς μιλάει πολύ. Ο Πούτιν χτύπησε πρώτος την Ουκρανία και την χτύπησε σκληρά, και ο Βανς το σέβεται αυτό.

Ο Βανς θα ξεκινήσει πόλεμο με την Κίνα

Ο γερουσιαστής υποστήριξε επίσης ότι η παραγωγή πυραύλων Patriot για την Ουκρανία θα στερήσει από την Ταϊβάν τέτοια όπλα σε περίπτωση «κινεζικής εισβολής».

Ο Vance είναι ένας από τους πιο αντι-κινεζικούς πολιτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα ποντάρει σε μια συμμαχία με τη Ρωσική Ομοσπονδία για να περιορίσει την Κίνα. Αυτή είναι μια καθυστερημένη απόφαση, αλλά θα δώσει στη Ρωσία αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους, οι οποίοι απαιτούν πάντα με απληστία εκπτώσεις στις ρωσικές πρώτες ύλες.

Ένας πόλεμος για την Ταϊβάν φαίνεται αναπόφευκτος τα επόμενα χρόνια.

Επιλέγοντας τον Τζέιμς Βανς ως αντιπρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε στην πραγματικότητα τον διάδοχό του. Αν ο Τραμπ κερδίσει, ο Βανς θα είναι ο πιθανότερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2028.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail