Ο Μπάιντεν θα επιτρέψει στους Αμερικανούς στρατιωτικούς εργολάβους να εισέλθουν στην Ουκρανία;

Κάθε φορά που βλέπετε μια ιστορία όπως αυτή που έγραψε χθες το CNN - ισχυριζόμενος ότι ο Μπάιντεν εξετάζει αν θα δώσει έγκριση σε αμερικανούς στρατιωτικούς εργολάβους να πάνε στην Ουκρανία - πρέπει να αναρωτηθείτε, γιατί το δημοσιεύουν αυτό; Εδώ είναι η ουσία της ιστορίας του CNN:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινείται προς την κατεύθυνση της άρσης της de facto απαγόρευσης των αμερικανικών στρατιωτικών εργολάβων να αναπτυχθούν στην Ουκρανία, δήλωσαν στο CNN τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα, για να βοηθήσουν τον στρατό της χώρας να συντηρήσει και να επισκευάσει τα οπλικά συστήματα που έχουν παρασχεθεί από τις ΗΠΑ.

Η αλλαγή αυτή θα σηματοδοτούσε άλλη μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους για να δώσουν στο στρατό της Ουκρανίας το πάνω χέρι έναντι της Ρωσίας.

Η πολιτική αυτή εξακολουθεί να επεξεργάζεται από αξιωματούχους της κυβέρνησης και δεν έχει λάβει ακόμη την τελική υπογραφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

"Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αυτό είναι πρόωρη", δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης. "Ο πρόεδρος είναι απολύτως σταθερός πως δεν πρόκειται να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία".

Μόλις εγκριθεί, η αλλαγή θα τεθεί πιθανότατα σε ισχύ φέτος, δήλωσαν αξιωματούχοι, και θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο να παρέχει συμβόλαια σε αμερικανικές εταιρείες για εργασίες εντός της Ουκρανίας για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας το 2022. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελπίζουν πως αυτό θα επιταχύνει τη συντήρηση και τις επισκευές των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό.

Όταν το διάβασα αυτό, ο μετρητής μου για τις μαλ...κίες αναβόσβηνε κόκκινο. Για αρχή, Αμερικανοί εργολάβοι βρίσκονται στην Ουκρανία εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτές οι συμβάσεις ήταν πιθανότατα απόρρητες και εκδόθηκαν υπό την εξουσία της CIA. Τώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφασίζει να κάνει αυτές τις συμβάσεις "δημόσιες". Ποια ασφαλιστική εταιρεία με σώας τας φρένας θα αποζημιώσει αυτούς τους εργολάβους; Η εικασία μου είναι, καμία. Φαντάζομαι πως τα χρήματα θα είναι θεαματικά και οι συμβάσεις θα στοχεύουν σε εταιρείες που μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να χειρίζεται πυροβολαρχίες HIMARS, PATRIOT και ATACMS. Αυτοί οι εργολάβοι, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία που είχαν σε μια ζώνη μάχης, δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουν στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας.

Αλλά μπορεί να υπάρχει και μια πιο σκοτεινή εξήγηση - η κυβέρνηση Μπάιντεν γνωρίζει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών εργολάβων, οι οποίοι είχαν γίνει πρόβατα της CIA, είναι νεκροί ή θα πεθάνουν και η ομάδα Μπάιντεν σκαρφίζεται μια ιστορία κάλυψης για να εξηγήσει τον θάνατό τους. Πρέπει να προστατεύσουν την παρωδία της CIA.

Όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου στη Σεβαστούπολη και τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, μου διέφυγε ένα βασικό στοιχείο. Ευχαριστώ έναν από τους έξυπνους αναγνώστες μου για την επισήμανση ότι οι επιθέσεις έγιναν την ημέρα που, πριν από ένα χρόνο, ο κ. Πριγκόζιν ξεκίνησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος δυτικής έμπνευσης. Απλά άλλη μια σύμπτωση; Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις όταν πρόκειται για τέτοια θέματα. Μήπως αυτές οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν για να αποσπάσουν την προσοχή της Ρωσίας από την επικείμενη ουκρανική επίθεση γύρω από το Χάρκοβο; Μια πιθανότητα που πρέπει να σκεφτούμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail