Οι ισραηλινές απώλειες αυξάνονται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Freepen.gr - Ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας προκαλεί μεγάλη κλιμάκωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τις ισραηλινές απώλειες να αυξάνονται και στις δύο παλαιστινιακές περιοχές, αναφέρει το southfront.press.

Στις 27 Ιουνίου, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που υπηρετούσε ως διοικητής ομάδας ελεύθερων σκοπευτών στη μονάδα αναγνώρισης Haruv της ταξιαρχίας Kfir των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) σκοτώθηκε και άλλοι 16 στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διεξαγωγή επιχείρησης στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Οι στρατιώτες έγιναν στόχος δύο μεγάλων εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι ήταν θαμμένοι βαθιά κάτω από ένα δρόμο. Ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Panther (APC) υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές στην καλά σχεδιασμένη επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Την ίδια ημέρα, ένας στρατιώτης από το 931ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Nahal σκοτώθηκε σε επίθεση ελεύθερου σκοπευτή της Χαμάς στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα.

Και στις 28 Ιουνίου, δύο άλλοι στρατιώτες του IDF, ένας από το 890ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών και ένας από το 77ο Τάγμα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στην περιοχή Shejaiya της πόλης της Γάζας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Την 1η Ιουλίου, άλλος ένας Ισραηλινός στρατιώτης από το 931ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Nahal σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης στη Ράφα.

Δύο άλλοι στρατιώτες από το 121ο Τάγμα της 8ης Εφεδρικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επίθεσης στο κέντρο της Γάζας την ίδια ημέρα.

Επίσης, την 1η Ιουλίου, μια άλλη επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, αυτή τη φορά στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams της Δυτικής Όχθης, σκότωσε έναν στρατιώτη των IDF και τραυμάτισε άλλον έναν. Ένα APC Panther υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε και πάλι η παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Οι τελευταίοι θάνατοι στη Γάζα αύξησαν τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων εκεί σε 322, ενώ περισσότεροι από 1.900 άλλοι τραυματίστηκαν. Πρόσφατες εβραϊκές αναφορές αποκάλυψαν επίσης ότι περισσότερα από 500 τεθωρακισμένα οχήματα των IDF υπέστησαν ζημιές στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ορισμένα τέθηκαν οριστικά εκτός λειτουργίας.

Κατά την ίδια περίοδο, οι IDF και οι δυνάμεις ασφαλείας έχασαν οκτώ στρατιώτες και δύο αστυνομικούς ενώ επιχειρούσαν στη Δυτική Όχθη. Περισσότεροι από 40 άλλοι έχουν τραυματιστεί εκεί, μέχρι στιγμής.

Οι απώλειες αυτές αναδεικνύουν την αποτυχία του Ισραήλ στη Γάζα και δείχνουν πώς η χώρα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά της σε άλλες περιοχές, όπως η Δυτική Όχθη, διπλασιάζοντας την στρατιωτική δράση και εγκαταλείποντας κάθε πολιτική λύση.

Στη Γάζα, το Ισραήλ έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 37.000 Παλαιστίνιους. Εν τω μεταξύ, στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 500 κατά την ίδια περίοδο. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά. Αυτό ενθαρρύνει σαφώς περισσότερους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα εναντίον του Ισραήλ, όχι μόνο στη Γάζα, αλλά και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail