Το ΝΑΤΟ υπόσχεται στην Ουκρανία "μη αναστρέψιμη πορεία" προς την άβυσσο, όχι προς τη συμμαχία

Peter Kovalev/TASS
Freepen.gr - Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε στην Ουκρανία μια "μη αναστρέψιμη πορεία" προς την άβυσσο, αλλά όχι προς τη συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Στο καθεστώς του Κιέβου υποσχέθηκαν τελικά μια "μη αναστρέψιμη πορεία" προς τη συμμαχία [στη σύνοδο κορυφής]. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς μοιάζει αυτός ο μη αναστρέψιμος δρόμος προς τη συμμαχία, αλλά υποθέτω ότι η μόνη αναδυόμενη συμμαχία είναι 'ο δρόμος προς το χείλος του γκρεμού'", δήλωσε η διπλωμάτης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Ουκρανία "εξακολουθεί να είναι κατά κάποιο τρόπο ευπρόσδεκτη στη συμμαχία, ωστόσο είναι προφανές πως όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με ένα παιχνίδι όχι με την Ουκρανία, αλλά στα απομεινάρια της Ουκρανίας". Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ένταξη της Ουκρανίας αποσκοπεί στην εδραίωση των Ουκρανών για να συνεχίσουν να πολεμούν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail