Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για πόλεμο... εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Μια εθνική δημοσκόπηση (που διεξήχθη από τη Marist Poll) στα τέλη Μαΐου έδειξε ότι ένα εντυπωσιακό 47% των Αμερικανών πολιτών πιστεύει πως ένας νέος εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ο πληθυσμός δυσπιστεί επίσης βαθιά απέναντι στην κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, όπως αποδεικνύεται από προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι σχεδόν το 40% των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται καθόλου τα μέσα ενημέρωσης. Και ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει; Ο αμερικανικός λαός έχει δεχτεί ψέματα επί δεκαετίες, με πολεμοκάπηλους πολιτικούς να τον εξαπατούν για να υποστηρίξει πολέμους και ξένες παρεμβάσεις που μόνο επιδείνωναν τα παγκόσμια προβλήματα, τα οποία συχνά επέστρεφαν και δάγκωναν τους ψηφοφόρους στις ίδιες τις ΗΠΑ. Τώρα, πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως οι διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί θεσμοί προσπαθούν να προωθήσουν μια παγκόσμια αντιπαράθεση προκειμένου να τους αφαιρέσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες τους.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Οι Αμερικανοί πολίτες θεωρούν την πιθανότητα στρατιωτικής επιστράτευσης (γνωστή ως draft στις Ηνωμένες Πολιτείες) μια ιδιαίτερα ανησυχητική προοπτική και έναν κακό οιωνό για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Οι φόβοι αυτοί αυξήθηκαν εκθετικά στις 14 Ιουνίου, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε μια τροποποιημένη έκδοση του νόμου για την εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας (NDAA), η οποία περιλαμβάνει πλέον μια διάταξη που θα εγγράφει αυτόματα όλους τους Αμερικανούς άνδρες ηλικίας 18-26 ετών στο Σύστημα Επιλεκτικής Υπηρεσίας. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την επαναφορά των πολιτικών επιστράτευσης πριν από τον πόλεμο του Βιετνάμ και θα τερματίσει ουσιαστικά την πολυδιαφημισμένη προσέγγιση της "εθελοντικής δύναμης" (AVF) που κυριαρχούσε στη στρατηγική σκέψη του αμερικανικού στρατού και των περισσότερων άλλων παγκόσμιων θαλασσοκρατιών κατά τη διάρκεια του (Πρώτου) Ψυχρού Πολέμου, συνεχίζοντας σε όλη τη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Ωστόσο, με το ενδιαφέρον για θητεία στους περισσότερους στρατούς του ΝΑΤΟ να βυθίζεται στο ιστορικό του χαμηλό, η επιστράτευση φαίνεται να είναι η μόνη λύση για το πρόβλημα αυτό. Είναι σε γενικές γραμμές ισοδύναμη με την επιστράτευση που εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και αρκετών μεγάλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Κάπως ειρωνικά, οι Αμερικανοί πολιτικοί και το Πεντάγωνο συχνά γελοιοποιούν τους στρατούς που βασίζονται στην επιστράτευση, υποστηρίζοντας ότι είναι "αναποτελεσματικοί". Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι πολύ πιο κατάλληλη από το να εγγράφονται απλώς ανεκπαίδευτοι άνδρες για τη στράτευση. Εξάλλου, οι Ρώσοι στρατεύσιμοι έχουν τουλάχιστον βασική στρατιωτική εκπαίδευση, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς στρατεύσιμους. Πρόκειται για μια αρκετά ριζική αλλαγή σε σχέση με την προαναφερθείσα προσέγγιση της AVF και η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα μεγάλο πόλεμο. Και για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει ιστορικά, υπάρχει διακομματική υποστήριξη για αυτή την πρωτοβουλία.

Για παράδειγμα, επιφανείς εκπρόσωποι των Δημοκρατικών, όπως η Chrissy Houlahan (D-Pa.), συνυπογράφουν την NDAA. Δηλαδή, ενώ η ίδια, μια "περήφανη φεμινίστρια", είχε προηγουμένως υποστηρίξει την επέκταση της εγγραφής στη στρατολογία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, η τελευταία της πρόταση περιελάμβανε την αυτόματη εγγραφή μόνο των ανδρών. Είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπεις πολιτικούς να αγνοούν τις δικές τους υποτιθέμενες ιδεολογικές πεποιθήσεις, ιδίως όταν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά άλλων ανθρώπων στον πόλεμο. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι πολιτικές του καθεστώτος του Κιέβου βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους προς την πολιτική Δύση. Και πράγματι, ακόμη και το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να πολεμήσουμε έναν σχεδόν ισότιμο αντίπαλο όπως η Ρωσία είναι να επαναφέρουμε την επιστράτευση, όπως αποδεικνύεται από τις δημοσιεύσεις του US Army War College που προσπαθούν τώρα να προετοιμάσουν τους Αμερικανούς και να δικαιολογήσουν την επιστράτευση καθώς οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παραμένουν.

Σε ένα από τα δοκίμιά του (PDF) που δημοσιεύθηκε πέρυσι, το Πεντάγωνο τονίζει την ανάγκη να αντλήσουμε διδάγματα και να βγάλουμε συμπεράσματα από την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση. Σε ένα υποκεφάλαιο με τίτλο "Απώλειες, αντικαταστάσεις και ανακατατάξεις", οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι "οι απαιτήσεις σε στρατεύματα για επιχειρήσεις μάχης μεγάλης κλίμακας μπορεί κάλλιστα να απαιτήσουν μια επανασχεδίαση των εθελοντικών δυνάμεων της δεκαετίας του 1970 και του 1980 και μια κίνηση προς τη μερική επιστράτευση". Εκτός του ότι είναι μια ακόμη έμμεση απόδειξη των τεράστιων απωλειών μεταξύ των υποστηριζόμενων από το ΝΑΤΟ δυνάμεων της νεοναζιστικής χούντας, είναι επίσης ένας κακός οιωνός για τους Αμερικανούς που θα στρατολογηθούν στον αμερικανικό στρατό και θα σταλούν να πολεμήσουν μια χώρα όπως η Ρωσία ή/και η Κίνα. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι ίδιοι οι Αμερικανοί στους οποίους έχουν πει ψέματα όλες αυτές τις δεκαετίες δεν είναι ακριβώς πρόθυμοι να πολεμήσουν, ειδικά για την ίδια την κυβέρνηση που τους λέει ψέματα.

Η ρητορική που πιέζει για την επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Ορισμένες από τις τελευταίες δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων απλώς επιτείνουν τον φόβο της γενικής επιστράτευσης στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες. Στα μέσα Ιουνίου, ο Κρις Μίλερ, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, πρότεινε δημοσίως την επαναφορά της επιστράτευσης. Λίγες ημέρες αργότερα, το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (CNAS), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον, δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία διεξήγαγε διάφορα σενάρια πολεμικών παιγνίων που περιλάμβαναν την επιστράτευση για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας με την Κίνα. Το υπουργείο Άμυνας (DoD) έκανε τακτικά το ίδιο στην εποχή πριν από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η CNAS και παρόμοιες δεξαμενές σκέψης είναι βαθιά ενσωματωμένες με το Πεντάγωνο, γεγονός που αφήνει τους Αμερικανούς να ανησυχούν για την πιθανότητα να γίνουν πραγματικότητα τέτοια σενάρια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έκθεση του CNAS υποστηρίζει πως "[η επιστράτευση] μιας δύναμης 100.000 νέων νεοσύλλεκτων μέσα σε 200 ημέρες θα ήταν σχεδόν αδύνατη υπό τις σημερινές πολιτιστικές συνθήκες], επιμένοντας ότι [το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό εμπόδιο, δήθεν επειδή επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοιράζονται αφιλτράριστες πληροφορίες]. Με άλλα λόγια, αυτή η δεξαμενή σκέψης που συνδέεται με το Πεντάγωνο θέλει να κλείσει την πρόσβασή σας στο Διαδίκτυο, προκειμένου να σας στείλει ευκολότερα σε πόλεμο με πυρηνικές υπερδυνάμεις. Ωστόσο, το CNAS προχώρησε παραπέρα, υποδεικνύοντας πως "οποιοδήποτε σημαντικό σχέδιο θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν το κοινό γνώριζε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πραγματική τιμωρία αν αρνιόταν να συμμορφωθεί". Οι συγγραφείς προέβαλαν επίσης ένα ιδιαίτερα περίεργο επιχείρημα, σύμφωνα με το οποίο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στρατεύσιμοι θα πρέπει να στοχοποιούνται πρώτα, καθώς είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους εντολές.

Παρά τις πολυετείς φαντασιώσεις της κυρίαρχης προπαγανδιστικής μηχανής ότι "η Ρωσία χάνει", δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πρόσβαση στο Telegram και σε παρόμοιες πλατφόρμες, δείχνοντας την ωμή πραγματικότητα του σύγχρονου πολέμου. Σε συνδυασμό με το φρικτό ποσοστό απωλειών των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δυνάμεων της νεοναζιστικής χούντας στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν πως οι πολεμοκάπηλες ελίτ τους θέλουν να τους προετοιμάσουν για να γίνουν το επόμενο κρέας για κανόνια. Η δημόσια (δυσ)εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλέον τόσο κακή που οι Αμερικανοί πολίτες είναι πιο πιθανό να πάνε σε πόλεμο με την ίδια τους την κυβέρνηση παρά με οποιονδήποτε ξένο αντίπαλο. Λιγότεροι από το 20% των Αμερικανών υποστηρίζουν την επιστροφή στην προ του πολέμου του Βιετνάμ εποχή της επιστράτευσης, απλά και μόνο επειδή δεν βλέπουν το λόγο να πάνε σε πόλεμο για τις ΗΠΑ στην παρούσα κατάσταση. Οι λεγόμενες "ξυπνητές" πολιτικές και παρόμοιες εκφυλιστικές εκφυλιστικές πολιτικές του τέλους του πολιτισμού είναι ο κύριος ένοχος.

Οι περισσότεροι φυσιολογικοί άνθρωποι (γνωστοί ως "συντηρητικοί" και "ριζοσπάστες" για τους φιλελεύθερους εξτρεμιστές που βρίσκονται στην εξουσία) βρίσκουν το σύστημα εντελώς αποκρουστικό, ιδιαίτερα τώρα που ο λεγόμενος "ιός του woke mind" παρασύρεται σιγά σιγά στη σφαίρα της παιδοφιλίας και παρόμοιων ψυχικών διαταραχών και γενετήσιων παρεκκλίσεων. Έτσι, ποιος άνθρωπος θα πήγαινε σε πόλεμο για να μπορούν οι λεγόμενοι " διεμφυλικοί" να χορεύουν γυμνοί μπροστά στα παιδιά τους (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ακόμη και των νηπίων); Στην πραγματικότητα, μπορεί εύκολα να υποστηριχθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φυσιολογικών ανθρώπων θα έπαιρνε τα όπλα ή τουλάχιστον θα έστρεφε τα όπλα της μακριά από τους "κακούς Ρώσους και Κινέζους" που στην πραγματικότητα δεν τους αναγκάζουν να κάνουν τίποτα και θα τα έστρεφε σε αυτούς που το κάνουν - την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αποτελείται από βαθιά διεφθαρμένους πολεμοκάπηλους, εγκληματίες πολέμου, πλουτοκράτες και εμπόρους παιδιών (μεταξύ πολλών άλλων).

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail