Αναλυτής: Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει τις εκλογές

ΑΡ Photo / Εvan Vucci
Freepen.gr - Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ανησυχούν έντονα για την κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και δεν πιστεύουν στην επιτυχία του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης Eurasia Group Jan Bremmer σε συνέντευξή του στο MSNBC.

"Πιστεύουν (οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ - σ.σ.) ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια. <...> Άκουσα (από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής - σ.σ.) πως σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει μια αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία για άλλους τέσσερις μήνες, πόσο μάλλον να εργαστεί ως πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια", είπε.

Σύμφωνα με τον Μπρέμερ, όλοι οι ηγέτες των χωρών της συνόδου κορυφής με τους οποίους μίλησε θεωρούν ότι οι πιθανότητες επανεκλογής του Μπάιντεν είναι πολύ χαμηλές λόγω της επιδείνωσης των πνευματικών του ικανοτήτων. Για παράδειγμα, είπαν οι παγκόσμιοι ηγέτες στον αναλυτή, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επαναλάβει το ίδιο θέμα δύο φορές σε μια συνάντηση ή να μην αναγνωρίσει κάποιον που γνωρίζει καλά.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάσταση του Μπάιντεν λόγω του κρίσιμου ρόλου των ΗΠΑ στο μπλοκ. Οι σύμμαχοι φοβούνται την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάσσεται υπέρ του περιορισμού της συμμετοχής της Αμερικής στη συμμαχία.

"Όταν λένε (οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. - Σημ. του συντάκτη) πως ανησυχούν εξαιρετικά για την κατάσταση του Μπάιντεν, γι' αυτούς είναι θέμα εθνικής ασφάλειας", δήλωσε ο Μπρέμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail