Επτά πράγματα που γνωρίζουμε για τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Τραμπ

Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε, κυριολεκτικά δυσκολεύτηκα να επεξεργαστώ την πληροφορία. Είδα ξανά και ξανά τα πλάνα από τους πυροβολισμούς και ειλικρινά προσπαθώ ακόμα να βάλω τα κομμάτια σε μια σειρά. Η Μυστική Υπηρεσία υποτίθεται πως είναι πολύ καλύτερη στην προστασία των ηγετών μας από αυτό. Αν ο Τραμπ δεν είχε μετακινήσει το κεφάλι του την τελευταία στιγμή, θα είχε σχεδόν σίγουρα σκοτωθεί. Δυστυχώς, ο πυροσβέστης Corey Comperatore δεν ήταν τόσο τυχερός. Σκοτώθηκε από μία από τις σφαίρες που έριξε ο δράστης. Ο Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, αλλά μας λένε ότι είναι μια χαρά. Πόσο καιρό όμως θα περάσει μέχρι κάποιος άλλος να ξαναπροσπαθήσει;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που μόλις είδαμε είναι πραγματικά, πραγματικά φρικτό.  Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να ψηφίσετε, θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στην καταδίκη της πολιτικής βίας.

Εδώ και χρόνια, πολλοί από τους πολιτικούς μας ηγέτες και πολλοί από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν εξαιρετικά εμπρηστική γλώσσα για να καταγγείλουν τον Ντόναλντ Τραμπ, και αυτό έχει προκαλέσει την έξαρση των συναισθημάτων.

Ήταν θέμα χρόνου να εμπνεύσει όλη αυτή η εμπρηστική γλώσσα κάποιον να διαπράξει μια πράξη μεγάλης βίας.


Ακολουθούν 8 πράγματα που γνωρίζουμε για τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Τραμπ.

#1 Αναφέρεται ότι ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας ονόματι Thomas Matthew Crooks:

Οι αρχές αναγνώρισαν τον ένοπλο που ενεπλάκη στην επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο ως τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στο σημείο μετά τον πυροβολισμό.

Το FBI κατονόμασε τον Κρουκς σε μια δήλωση νωρίς το πρωί της Κυριακής, αναφέροντάς τον ως κάτοικο του Bethel Park της Πενσυλβάνια – περίπου 35 μίλια νότια του Μπάτλερ, όπου ο Τραμπ πραγματοποιούσε τη συγκέντρωση του.

Ο Κρουκς πυροβόλησαν τον Τραμπ ενώ ήταν σκαρφαλωμένοι στην ταράτσα ενός κοντινού κτιρίου έξω από την περίμετρο ασφαλείας της συγκέντρωσης, πριν σκοτωθούν από τη Μυστική Υπηρεσία, σύμφωνα με αξιωματούχους επιβολής του νόμου.
Ακριβώς όπως ο John Wilkes Booth και ο Lee Harvey Oswald, ο Thomas Matthew Crooks έχει τρία ονόματα.

Είναι απλώς κάποιου είδους παράξενη σύμπτωση;

#2 Μας λένε ότι ο Crooks χρησιμοποίησε «ένα τουφέκι τύπου AR» για να πυροβολήσει στον Τραμπ:
Πηγές επιβολής του νόμου είπαν στο CBS News ότι ο Crooks, από το Bethel Park της Πενσυλβάνια, ήταν οπλισμένος με «ένα τουφέκι τύπου AR».

Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά προηγμένο τουφέκι που ήταν εξαιρετικά ακριβό. Δεν έχω καταφέρει να βρω καμία επίσημη επαλήθευση για αυτό ακόμη.
#3 Προφανώς το «τουφέκι τύπου AR» αγοράστηκε αρχικά από τον πατέρα του Crooks:
Δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου είπαν στο Associated Press ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως το όπλο αγόρασε ο πατέρας του Τόμας, Μάθιου Κρουκς, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης, τουλάχιστον πριν από έξι μήνες.
#4 Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Crooks είχε επίσης «εκρηκτικούς μηχανισμούς» στο όχημά του:
Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του άνδρα που σύμφωνα με αξιωματούχους προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για την έρευνα.

Το αυτοκίνητο, το οποίο οδήγησε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ήταν σταθμευμένο κοντά στο ράλι Τραμπ στο Μπάτλερ της PA, το Σάββατο.

Η αστυνομία έλαβε πολλαπλές αναφορές για ύποπτα πακέτα κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο δράστης, είπαν οι αρχές, με αποτέλεσμα να στείλουν τεχνικούς βομβών.
#5 Ο Crooks εργάστηκε σε ένα κοντινό γηροκομείο και πέρασε επιτυχώς έναν έλεγχο ιστορικού όταν έκανε αίτηση:
Ο Crooks εργαζόταν ως βοηθός διαιτολόγος, μια εργασία που γενικά περιλαμβάνει την προετοιμασία φαγητού, στο Bethel Park Skilled Nursing and Rehabilitation, λιγότερο από ένα μίλι από το σπίτι του. Σε δήλωση που δόθηκε στην USA TODAY την Κυριακή, η Marcie Grimm, η διαχειρίστρια της εγκατάστασης, δήλωσε ότι "σοκαρίστηκε και λυπήθηκε όταν έμαθε για την εμπλοκή του".

"Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς εκτελούσε τη δουλειά του χωρίς ανησυχία και ο έλεγχος του ιστορικού του ήταν καθαρός", δήλωσε η Γκριμ. "Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου αυτή τη στιγμή. Λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι προς τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και τα θύματα που επηρεάστηκαν από αυτή την τρομερή τραγωδία. Καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας".
Η προετοιμασία φαγητού σε ένα γηροκομείο είναι μια δουλειά αδιέξοδο για έναν 20χρονο που μόλις ξεκινάει στη ζωή του. Αυτό μπορεί να τροφοδότησε τυχόν συναισθήματα απόγνωσης και κατάθλιψης που ένιωθε.

#6 Ο Κρουκς ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, αλλά η μόνη πολιτική δωρεά του ήταν σε μια ομάδα που «εργαζόταν για να αυξήσει τη συμμετοχή των Δημοκρατικών στους ψηφοφόρους»:
Ο Crooks είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός στην κομητεία Allegheny της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τα αρχεία ψηφοφόρων της κομητείας. Το καθεστώς του εκλογικού του μητρώου είναι ενεργό από το 2021.

Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής δείχνουν πως τον Ιανουάριο του 2021, ο Crooks έκανε μια δωρεά 15 $ στο Progressive Turnout Project, μια ομάδα που εργάζεται για την αύξηση της προσέλευσης των ψηφοφόρων για τους Δημοκρατικούς.
#7 Ο θείος του έδωσε συνέντευξη από την Daily Mail και είπε πως ο Crooks και η οικογένειά του ήταν «πολύ ιδιωτικοί» άνθρωποι
Ο θείος του Crooks, Mark Crooks, δήλωσε στη DailyMail.com ότι δεν είχε δει τον δράστη ή τους γονείς του εδώ και χρόνια και τους περιέγραψε ως "πολύ κλειστούς".

"Δεν έχω δει αυτό το μέρος της οικογένειάς μου εδώ και χρόνια", είπε. "Ειλικρινά, έχει περάσει τόσος καιρός που δεν τους σκέφτομαι και πολύ".

"Είναι κρίμα. Το παιδί είναι σαν ξένος για μένα. Είναι κλειστός και δεν προσεγγίζει κανέναν ανά πάσα στιγμή'.
Για μένα, αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική λεπτομέρεια.

Θα μπορούσε να είχε πολύ σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα που κανείς δε γνώριζε εκ των προτέρων.

Επίσης, εκείνοι που είναι αποκομμένοι από την κοινωνία είναι το πιο εύκολο να στηθούν αν κάποιος είχε την τάση να το κάνει.

Μετά τη βολή, πολλοί φιλελεύθεροι ήταν εξαιρετικά αναστατωμένοι που ο Crooks έχασε τον στόχο του.

Για παράδειγμα, μια νεαρή γυναίκα δημοσίευσε ένα βίντεο που έγινε γρήγορα viral στο οποίο εξέφρασε πολύ δυνατά τη δυσαρέσκειά της που ο Τραμπ ήταν ακόμα ζωντανός:
"Ήμασταν ένα δευτερόλεπτο μακριά, ήμασταν ένα εκατοστό μακριά από το να χαθεί το μισό πρόβλημα και εσύ αστόχησες", φώναξε η Celeste, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο cele2t3, σε ένα βίντεο στο TikTok.

Οδηγώντας με αυτοκίνητο, η Celeste μοιράστηκε την αρχική της αντίδραση στο άκουσμα της ξαφνικής είδησης.

'Μόλις έμαθα γι' αυτό το σ**, μόλις συνέβη, δεν είχα ούτε δευτερόλεπτο να το επεξεργαστώ.

Φωνάζει με όλη της τη δύναμη: "Μου λες ότι κάποιος είχε τελικά τα @@ να φέρει ένα "pew pew" και αστόχησε;"!
Ναι, υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι εκεί έξω που σκέφτονται έτσι.

Στην πραγματικότητα, ένας διευθυντής πεδίου για τον βουλευτή του Μισισιπή, Bennie G. Thompson, απολύθηκε γρήγορα αφού υποστήριξε πως ο Crooks έπρεπε να είχε πάρει μερικά μαθήματα σκοποβολής πριν κάνει την προσπάθειά του:
Η Marsaw, 61 ετών, πρόεδρος και αντιπρόεδρος ενός τοπικού NAACP στο Natchez του Μισισιπή, έκτοτε διέγραψε την ανάρτηση και τον λογαριασμό της, αλλά στιγμιότυπα οθόνης έχουν αναδημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια μοιράστηκε: «Δεν συγχωρώ τη βία, αλλά σε παρακαλώ κάνε μερικά μαθήματα σκοποβολής για να μην αστοχήσεις την επόμενη φορά, ουπς, δε μίλησα εγώ».

Σε μια επόμενη ανάρτηση, είπε: "Αυτό σου έφερε η ρητορική του μίσους σου!!!".

Η Marsaw έκτοτε απολύθηκε από τη θέση της. «Ενημερώθηκα για μια ανάρτηση που έγινε από ένα μέλος του προσωπικού και δεν είναι πλέον στην εργασία μου», είπε ο Thompson.
Από αυτό το σημείο και μετά, ο Τραμπ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

Νομίζω ότι είναι μάλλον θέμα χρόνου να προσπαθήσει ξανά κάποιος άλλος.

Σε όλη μου τη ζωή, κανένας πολιτικός δεν έχει μισηθεί τόσο πολύ όσο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αριστεροί τον μισούν τόσο πολύ, αλλά τον μισούν.

Για πολύ καιρό, προειδοποιούσα ότι αυτή θα ήταν η πιο χαοτική εκλογική περίοδος στην ιστορία μας και τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα έχουν σίγουρα τρελαθεί.

Αλλά έχουμε ακόμη περισσότερους από τρεις μήνες μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Δυστυχώς, πιστεύω πως θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ανατροπές πριν τελειώσει αυτό το πράγμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail