Αντίστροφη μέτρηση για τον Κατακλυσμό

Είμαστε πιο κοντά στο αδιανόητο από ποτέ, αλλά έχω παρατηρήσει ότι η ανησυχία για τον παγκόσμιο πόλεμο έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο στο δυτικό κόσμο. Πολλοί άνθρωποι απλά περνούν καλά, σαν να μην τους ενδιαφέρει τίποτα στον κόσμο, και εν τω μεταξύ οι παγκόσμιοι ηγέτες από όλες τις πλευρές μας σέρνουν στο χείλος της καταστροφής. Κατά τη διάρκεια του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, θα μπορούσαν να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι σε όλους τους άλλους πολέμους που έχουν γίνει ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία μαζί. Δυστυχώς, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού προσπαθεί ενεργά να αποτρέψει έναν τέτοιο κατακλυσμό. Μέχρι να ξυπνήσει τελικά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, μπορεί να είναι πολύ αργά.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θερμαίνεται εδώ και μήνες και τώρα φαίνεται ότι έχουμε σχεδόν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής:
Μήνες ανελέητων ανταλλαγών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχουν δει μαζικές εκκενώσεις πολιτών και εκτεταμένους θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές.

Η βία έχει επιδεινωθεί από τις αρχές Ιουνίου, συνοδευόμενη από όλο και πιο έντονη ρητορική. Και οι δύο πλευρές έχουν αποτρέψει την κλιμάκωση των επιθέσεων σε έναν πλήρη πόλεμο, αναγνωρίζοντας τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες. Το ερώτημα είναι εάν αυτός ο εύθραυστος περιορισμός μπορεί να αντέξει στο μέλλον.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ρωτήθηκε σχετικά λέει πως είναι «θαύμα» που δεν έχει ήδη ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ:
«Το γεγονός ότι καταφέραμε ακόμη και να κρατήσουμε το μέτωπο για τόσο καιρό ήταν ένα θαύμα», δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις προσπάθειες των ΗΠΑ να εμποδίσουν τις επιθέσεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ να εξελιχθούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

«Μπαίνουμε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», δήλωσε ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. «Κάτι θα μπορούσε να ξεκινήσει με μικρή προειδοποίηση».
Το να πούμε ότι μπαίνουμε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο είναι μια μεγάλη υποτίμηση.

Την στιγμή που ο Ισραηλινός Στρατός θα περάσει τα σύνορα με το Λίβανο, θα υπάρξει ολοκληρωτικός πόλεμος.

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγνώρισε πως τα ισραηλινά στρατεύματα πρόκειται να μετακινηθούν βόρεια για την επερχόμενη αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ:
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή πως σκοπεύει να μεταφέρει ορισμένες από τις δυνάμεις της χώρας στα βόρεια σύνορα για να πολεμήσει την στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ που εδρεύει στο Λίβανο. Αν δεν ήταν ο πόλεμος στη Γάζα, αυτή η σύγκρουση μπορεί να είχε ήδη τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέπτεται επίσης την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει εν μέρει τις επιπτώσεις αυτής της κλιμάκωσης με αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Αρχικά, ήταν η εκτίμησή μου ότι αυτή η αναμέτρηση θα γινόταν το φθινόπωρο.

Αλλά μπορεί να συμβεί λίγο νωρίτερα από αυτό.

Θα δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, η Χεζμπολάχ δεσμεύεται ότι θα υπάρξει πόλεμος «χωρίς περιορισμούς» μόλις το Ισραήλ επιτεθεί:
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ απείλησε τη νύχτα του Σαββάτου να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ «χωρίς περιορισμούς».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είπε: «Σε περίπτωση που επιβληθεί πόλεμος χωρίς αποκλεισμούς στο Λίβανο, η αντίσταση θα πολεμήσει χωρίς περιορισμούς, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια».

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού δείχνει στη συνέχεια πλάνα από διάφορες τοποθεσίες στο κεντρικό Ισραήλ, μαζί με τις συντεταγμένες του GPS.

«Όποιος σκέφτεται τον πόλεμο εναντίον μας, θα το μετανιώσει», καταλήγει το βίντεο.
Η Χεζμπολάχ κατέχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο εξαιρετικά εξελιγμένων πυραύλων και ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν παραδέχεται ανοιχτά ότι οι πυροβολαρχίες του Iron Dome πιθανότατα θα «κατακλυστούν» όταν ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος:
«Εκτιμούμε ότι τουλάχιστον ορισμένες πυροβολαρχίες «Iron Dome» «θα κατακλυστούν», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.

Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως αυτό θα ήταν πιο πιθανό εάν η Χεζμπολάχ διεξήγαγε επίθεση μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας κυρίως κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας, κάτι που θα μπορούσε να είναι δύσκολο για το σύστημα να αμυνθεί. Η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυρομαχικά και πυραύλους ακριβείας από το Ιράν εδώ και χρόνια, κάτι για το οποίο το Ισραήλ έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει επίσης στρατό περίπου 100.000 μαχητών και στρατιώτες από άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής ξεχύνονται ήδη στο νότιο Λίβανο για να ενισχύσουν τις τάξεις τους.
Και μόλις ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, είναι απίθανο το Ιράν να παραμείνει στο περιθώριο για πολύ:
Ο ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού προειδοποίησε την Κυριακή ότι οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο Λίβανο θα διακινδύνευε μια ιρανική απάντηση για την υπεράσπιση της ισχυρής εκεί τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ και πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα κληθούν να ενισχύσουν την ομπρέλα αεράμυνας του Ισραήλ.

Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Τσαρλς Κ. Μπράουν, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι το Ιράν "θα ήταν πιο διατεθειμένο να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ" από ό,τι την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα, "ιδιαίτερα αν αισθανόταν πως η Χεζμπολάχ απειλείται σημαντικά".
Πώς θα έμοιαζε μια κατακλυσμιαία σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των συνδυασμένων δυνάμεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ;

Και θα έλκονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τέτοια σύγκρουση;

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν σκέφτονται καν τέτοιες ερωτήσεις.

Αλλά στο Ισραήλ, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση πως μια τελική αναμέτρηση είναι αναπόφευκτη. Τα παρακάτω προέρχονται από πρόσφατο άρθρο στην Jerusalem Post:
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατέστη σαφές ότι ένας πόλεμος με τη Χεζμπολάχ είναι αναπόφευκτος. Δεν έχει γίνει πλέον διατήρηση του «αν» παρά του «πότε».

Από τις 8 Οκτωβρίου, την επομένη της καταστροφικής σφαγής της Χαμάς, η Χεζμπολάχ επιτίθεται καθημερινά στο Ισραήλ και έκτοτε το κάνει κάθε μέρα. Η ομάδα έχει εκτοξεύσει πάνω από 5.000 ρουκέτες, αντιαρματικούς πυραύλους και φορτωμένα με εκρηκτικά drones προς τα βόρεια σύνορα, αναγκάζοντας 60.000 Ισραηλινούς στον Βορρά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μετατρέποντάς τους σε εκτοπισμένους στην ίδια τους τη χώρα χωρίς ημερομηνία λήξης για το πότε θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους στο Ισραήλ, η αντίστροφη μέτρηση για έναν πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ έχει αρχίσει και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν τους έχει μείνει άλλη επιλογή.
Όπως έχω προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, αυτό το πράγμα στη Μέση Ανατολή θα γίνει πολύ, πολύ άσχημο.

Εν τω μεταξύ, ένα εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό στην Κριμαία που αφορούσε πυραύλους ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ μας έφερε ακόμη πιο κοντά σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία:
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη Δευτέρα ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες για επίθεση στην Κριμαία με πυραύλους ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ που σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυμάτισαν 151, και η Μόσχα προειδοποίησε επισήμως τον πρεσβευτή των ΗΠΑ πως θα ακολουθήσουν αντίποινα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η σύγκρουση εισέρχεται στην πιο επικίνδυνη κλιμακωτική φάση μέχρι σήμερα.
Αλλά το να κατηγορούμε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια θανατηφόρα επίθεση στην Κριμαία – την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 και τώρα θεωρεί πως είναι ρωσικό έδαφος, αν και ο περισσότερος κόσμος τη θεωρεί μέρος της Ουκρανίας – είναι ένα βήμα παραπέρα.

Τα παιδιά της Ρωσίας σκοτώθηκαν από πυραύλους που κατασκευάσαμε, και αυτοί οι πύραυλοι παραδόθηκαν από συστήματα που παρέχαμε, και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» για τις Ηνωμένες Πολιτείες:


Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «δολοφόνησαν παιδιά από τη Ρωσία» μετά την ουκρανική επίθεση στην κατεχόμενη Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσε η Ουάσιγκτον και είπε ότι θα υπάρξουν «συνέπειες».

Η Μόσχα κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για να εκδώσει επίσημη προειδοποίηση, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέδωσε δημόσια δήλωση κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «βάρβαρο» χτύπημα στη Σεβαστούπολη, μια στρατηγική πόλη λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών, η άμεση εμπλοκή, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώνονται Ρώσοι άμαχοι, δεν μπορεί να είναι χωρίς συνέπειες», είπε ο Πεσκόφ.

Πώς θα φαίνονται λοιπόν αυτές οι «συνέπειες»;

Σε αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε.

Ας ελπίσουμε ότι οι Ρώσοι δε θα κάνουν κάτι πολύ δραματικό.

Αλλά αν και οι δύο πλευρές συνεχίσουν να κλιμακώνουν τα πράγματα, είναι απλώς θέμα χρόνου να φτάσουμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Μπορείς να φλερτάρεις με τον πόλεμο τόσο πολύ πριν καείς.

Περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν κατά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, πολλαπλάσιος αριθμός θα μπορούσε να πεθάνει κατά τη διάρκεια της επόμενης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail