Ο Ιούλιος τελειώνει με τη νίκη της Ρωσίας αλλά φέρνει την απειλή μείζονος κλιμάκωσης

Freepen.gr - Άλλος ένας μήνας εχθροπραξιών στην Ουκρανία έφτασε στο τέλος του. Ο Ιούλιος του 2024 έφερε σημαντικές τακτικές νίκες στο ρωσικό στρατό. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές από την αρχή του έτους. Η προέλαση του ρωσικού στρατού είναι συγκρίσιμη με τα κέρδη που σημειώθηκαν την άνοιξη του 2022, γράφει το southfront.press.

Ο ρωσικός στρατός διατηρεί την στρατιωτική πρωτοβουλία και συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, εμποδίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να συγκεντρώσουν μεγάλα αποθέματα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Αφού ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο και περιόρισε μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα, κατάφερε να επιτύχει σημαντικά εδαφικά κέρδη στο Ντονμπάς. Η κατεύθυνση Pokrovsk, όπου η ουκρανική άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει να καταρρέει, παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές για τον ουκρανικό στρατό. Ταυτόχρονα, οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις φέρνουν κέρδη και σε άλλες περιοχές.

Οι προστάτες του Κιέβου στην Ουάσιγκτον τελειώνουν αυτόν τον μήνα με νέα επικίνδυνα δώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν άλλη μια στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων για συστήματα αεράμυνας μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, από τη σοβαρή έλλειψη των οποίων υποφέρουν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Τα ρωσικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που συντονίζουν τα πλήγματα και στοχεύουν με διάφορες βόμβες και πυραύλους σε στρατηγικής σημασίας ουκρανικές εγκαταστάσεις επιχειρούν χωρίς κανένα εμπόδιο πάνω από τις ουκρανικές πόλεις στα μετόπισθεν.

Οι άλλοι δυτικοί φίλοι του Κιέβου κλιμακώνουν επίσης την απειλή μιας μεγάλης στρατιωτικής κλιμάκωσης. Η Πολωνία ανακοίνωσε μια σειρά από στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η αεροπορική επιχείρηση με την ονομασία Ανατολική Αυγή και η χερσαία επιχείρηση Safe Podlachia θα ξεκινήσουν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας. Δεν πρόκειται για ασκήσεις, αλλά για στρατιωτικές επιχειρήσεις που φέρονται να έχουν αμυντικούς στόχους. Στην πραγματικότητα, ο πολωνικός στρατός προετοιμάζεται για μια κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, η οποία μπορεί να επεκταθεί στο έδαφος του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η Βαρσοβία είναι έτοιμη να την πυροδοτήσει.

Η Βαρσοβία υπέγραψε κοινή αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία. Οι Πολωνοί ήταν πρόθυμοι να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να παράσχουν τα αεροδρόμιά τους για την ανάπτυξη των μαχητικών F-16 που χάρισε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο προειδοποίησε πως οι ουκρανικές βάσεις των F-16 θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για ρωσικά πλήγματα.

Τον Ιούλιο καταγράφηκαν πολυάριθμες πτήσεις αεροπορικών ομάδων F-16 χωρών του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο που συνορεύει με την Ουκρανία. Ορισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με απενεργοποιημένους αναμεταδότες. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αύξησαν τις επιχειρήσεις σε αεροδρόμια της Πολωνίας και της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων και τη νύχτα. Κοντά στα ουκρανικά σύνορα διεξήχθη επιχειρησιακό παιχνίδι για τη μυστική μεταφορά αεροσκαφών F-16 στην Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια αεροπορική επιχείρηση στην Ουκρανία και η πολωνική πολεμική αεροπορία ετοιμάζεται να εισέλθει στον πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail