Η Δύση εξακολουθεί να πιάνεται από τα μαλλιά της καθώς η στρατιωτική κατάσταση της Ουκρανίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Αν θέλετε να μάθετε τι σκέφτονται οι πολιτικοί και οι βαθύτατοι υποστηρικτές στην Ουάσιγκτον, θα πρέπει να διαβάσετε το Politico. Η λογική δεν είναι το δυνατό τους σημείο, αλλά οι συντάκτες έχουν σίγουρα τα πρώην μελανοχρωματισμένα δάχτυλά τους στον σφυγμό της επίσημης Ουάσινγκτον και τα άρθρα του Politico για σημαντικά θέματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσιάζουν γενικά μια ακριβή εικόνα των επίσημων αντιλήψεων της Ουάσινγκτον.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σκεφτείτε το τελευταίο τους άρθρο για την Ουκρανία - Τα ρωσικά στρατεύματα απωθούν τους υποεξοπλισμένους στρατιώτες της Ουκρανίας. Πιάσατε το κεντρικό θέμα; Η έλλειψη δυτικών στρατιωτικών προμηθειών εξηγεί τις τελευταίες οπισθοδρομήσεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν κατά μήκος τμημάτων του μετώπου υπό την έντονη ρωσική πίεση- ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy απέδωσε τη δύσκολη κατάσταση στην έλλειψη όπλων για τους στρατιώτες του.

Αυτό είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση από το Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, ώστε οι σύμμαχοί του να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων.

"Δεν πρόκειται για αδιέξοδο, αλλά για μια προβληματική κατάσταση", δήλωσε ο Zelenskyy στο Bloomberg την Πέμπτη. "Ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν υπάρχουν εργαλεία και επιθυμία. Έχουμε την επιθυμία, αλλά τα εργαλεία δεν έχουν φτάσει. Έχουμε ταξιαρχίες χωρίς όπλα. Έχουμε 14 ταξιαρχίες που δεν έχουν τα κατάλληλα όπλα, τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί και συζητηθεί".

Ο Zelensky λέει ψέματα. Η Ουκρανία δεν έχει 14 πλήρως επανδρωμένες, εκπαιδευμένες ταξιαρχίες που απλά στέκονται και περιμένουν να αναλάβουν δράση, αλλά αναγκάζονται να περιμένουν την άφιξη των υποσχόμενων όπλων του ΝΑΤΟ. Ακόμη και αν φτάσουν τα όπλα του ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές ταξιαρχίες πιθανότατα δεν είναι εκπαιδευμένες για να τα χρησιμοποιήσουν. Δεν μιλάμε για πιστόλια και τουφέκια, τα όπλα που θέλουν οι Ουκρανοί είναι συστήματα αεράμυνας, πυροβολικό με άφθονες σφαίρες και πυραυλικά συστήματα.

Η συγγραφέας αυτού του άρθρου του Politico, VERONIKA MELKOZEROVA, παραδέχεται απρόθυμα πως οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις προκαλούν καταστροφές στους Ουκρανούς στρατιώτες:

Η ουκρανική θέση κατέστη ανυπεράσπιστη χάρη στις κονιορτοποιητικές επιθέσεις από ρωσικές γλιστρώντας βόμβες, δήλωσε την Παρασκευή στο POLITICO η υπηρεσία Τύπου της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του βασιλιά Ντάνιλο.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις με βόμβες ολίσθησης, ρίχνοντας 111 την τελευταία ημέρα, εκτός από περισσότερα από 4.000 πλήγματα πυροβολικού, ανέφερε το γενικό επιτελείο την Παρασκευή.

Εάν το Τσάσιβ Γιαρ καταληφθεί, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της επόμενης σειράς ουκρανικών οχυρών που φυλάνε το τελευταίο τους οχυρό στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Δεν είναι πλέον, "αν". Το Chasiv Yar έχει καταληφθεί και οι Ουκρανοί προσπαθούν να βρουν μια νέα αμυντική θέση για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει ένα ανυπέρβλητο από τακτική άποψη πρόβλημα. Η Ρωσία επιτίθεται σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής των 1.000 χιλιομέτρων και η Ουκρανία δεν έχει αρκετούς εκπαιδευμένους στρατιώτες για να την σταματήσει. Το βασικό πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι η αεροπορική ισχύς, την οποία χρησιμοποιεί για να σφυροκοπεί τις ουκρανικές θέσεις με τεράστιες βόμβες ολίσθησης. Ακόμη και αν η Ουκρανία μπορούσε με κάποιο τρόπο να συγκεντρώσει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς αριθμούς, δεν έχει καμία λύση για να σταματήσει τον αεροπορικό βομβαρδισμό των αμυντικών της θέσεων.

Η κ. Melkorezova αδυνατεί να κατανοήσει αυτό το ουσιώδες σημείο, δηλαδή ότι η Ουκρανία δεν έχει τρόπο να εξουδετερώσει τις επιθέσεις των ρωσικών αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας. Ουκρανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί συνεχίζουν να αναπαράγουν προπαγάνδα για την "αργή" πρόοδο της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης. Ο Nazar Voloshyn, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, προχώρησε σε αυτή την περιστροφή στο POLITICO.

Οι Ρώσοι εισβάλλουν στο Chasiv Yar για περισσότερο από έξι μήνες και, παρά την υποχώρηση, δεν έχουν ακόμη καταλάβει την πόλη, πρόσθεσε ο Voloshyn. Είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προετοιμάσει άμυνα στην άλλη πλευρά του καναλιού.

Ο Voloshyn παρέλειψε να παραδεχτεί ότι ακόμη και με τη νέα "προετοιμασμένη άμυνα", η Ουκρανία είναι ανίσχυρη να σταματήσει τη ρωσική προέλαση. Η Ρωσία δεν βιάζεται. Είναι ικανοποιημένη με το να προκαλεί μαζικές απώλειες στους Ουκρανούς αμυντικούς, ενώ προωθείται προσεκτικά. Παρά τις δυτικές ελπίδες, η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί επιθέσεις με ανθρώπινα κύματα και δε διακινδυνεύει μαζικές απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων της. Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί Επιχείρηση Ανακόντα. Όπως ένα γιγάντιο φίδι που σφίγγει τη ζωή από το θήραμά του, η Ουκρανία στραγγαλίζεται μεθοδικά. Οι δυτικοί δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον, αρνούνται να αποδεχτούν αυτό το γεγονός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail