Το απολύτως ανεύθυνο βήμα του Ηνωμένου Βασιλείου να προκαλέσει τα αντίποινα της Ρωσίας

Φωτογραφία: Κ: Коллаж Midjourney 4.0 is licensed under Common Creative: свободное χρήση материала
Η Μόσχα υπόσχεται αντίποινα αν η Ουκρανία εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow βαθιά μέσα στη Ρωσία

Freepen.gr -
Η άδεια του Λονδίνου στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow βρετανικής κατασκευής για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος είναι ένα απολύτως ανεύθυνο βήμα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε περίπτωση που η Ουκρανία εκτοξεύσει βρετανικούς πυραύλους βαθιά μέσα στη Ρωσία, η ρωσική ηγεσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα και κάθε περίπτωση θα καταγράφεται προσεκτικά.

"Εμείς [το Κρεμλίνο] δεν έχουμε δει ακόμη αυτή τη δήλωση. Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε, φυσικά, πρόκειται για ένα ακόμη ανεύθυνο βήμα, ένα απολύτως ανεύθυνο βήμα για την αναμόχλευση της έντασης και τη σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε νωρίτερα πως η Ρωσία κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής του Μπέλγκοροντ (η περιοχή συνορεύει με την Ουκρανία - σ.σ.) με φόντο τις συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κλιμακώνουν τις εντάσεις εν μέσω της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποδαυλίζουν την ένταση με φόντο τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε το δημοσίευμα του CNN περί προσδοκιών για πράξεις σαμποτάζ από τη ρωσική πλευρά.

"Πρώτον, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό αυτό [ο ισχυρισμός περί προετοιμασίας επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις] ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεύτερον, με φόντο τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τα μέσα ενημέρωσης αναπόφευκτα κλιμακώνουν την ένταση", δήλωσε.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail