Το Κακό είναι τώρα η κυρίαρχη δύναμη στο Δυτικό Κόσμο

pixabay / juliakaufmann

Μπορούν οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής όταν έχει καταστραφεί τόσο μεγάλο μέρος του πολιτισμού τους;

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κατάθλιψη, το ανούσιο της ζωής και η πνευματική εξαχρείωση κατακλύζουν τόσους πολλούς ανθρώπους σήμερα, επειδή δεν έχουν πλέον την πολιτισμική γνώση που αποκτήθηκε από την εξοικείωση με την κλασική λογοτεχνία και τη θρησκεία τους, η οποία διδάσκει πώς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής και πώς να παλεύουν με τους εσωτερικούς δαίμονες. Αυτή η γνώση έχει χαθεί. Έχει αφαιρεθεί από την εκπαίδευση ως ξεπερασμένη, ρατσιστική, μη περιεκτική, επικριτική και λευκή.

Η Hanne Herland μας υπενθυμίζει τη σημασία του πολιτισμού για την επιβίωση και την ηθική ζωή. Μας δίνει ελπίδα για την αναγέννησή μας επισημαίνοντας ότι η Ρωσία είναι και πάλι χριστιανική παρά τις δεκαετίες επιβαλλόμενης κομμουνιστικής αθεΐας, η οποία επιβλήθηκε και στους Αμερικανούς από τους φιλελεύθερους και τους Εβραίους. Για παράδειγμα, καμία προσευχή στο σχολείο, κανένα χριστιανικό σύμβολο σε δημόσιους χώρους. https://hannenabintuherland.com/usa/how-atheist-marxism-created-religious-revival-in-russia-wnd/

Ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, συγγραφέας του Αρχιπελάγους Γκούλαγκ, ήταν ήρωας στην Αμερική ως σοβιετικός αντιφρονούντας μέχρι την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στην οποία είπε ότι "οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τον Θεό" και πως αυτή η λήθη είναι η εξήγηση για τις πολυάριθμες κρίσεις και τις κοινωνικές και προσωπικές ασθένειες της εποχής μας.

Αμέσως, ο Σολζενίτσιν έγινε persona non grata.

Αν είστε χριστιανός, πραγματικός χριστιανός και όχι λάτρης του Ισραήλ, μπορείτε να καταλάβετε τι μας έχει συμβεί με την έννοια πως ο σατανάς ξεζούμισε το καλό από τον δυτικό πολιτισμό και το αντικατέστησε με το κακό.

Όταν αμφισβητώ αυτή την σκέψη, έρχομαι αντιμέτωπος με τα γεγονότα ότι δεν ήταν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που με βάση εντελώς ψευδείς κατηγορίες ανέτρεψαν τις κυβερνήσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη και δολοφόνησαν τους ηγέτες. Δεν ήταν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στο Αφγανιστάν και τη Συρία. Δεν ήταν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που παρέχουν τις βόμβες και τα αεροσκάφη και τα χρήματα και τη διπλωματική κάλυψη στο Ισραήλ για να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους.

Δεν είναι οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ιρανοί που προκαλούν περισσότερο πόλεμο.

Είναι η Ουάσιγκτον και η αυτοκρατορία της ΕΕ.

Αν λάβετε υπόψη σας τα απροκάλυπτα γεγονότα, είναι το κακό που ρέει από τον Δυτικό Κόσμο που δρα στον κόσμο.

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις που έχουν χάσει τα λογικά τους. Βασίζονται στην απειλή του ξεσπάσματος ενός παγκόσμιου πολέμου για να συνετίσουν τη Δύση. Δεν καταλαβαίνουν πως αντιμετωπίζουν το κακό με το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνουν διαπραγματεύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι σταματημένες, διστακτικές, ανεπαρκείς απαντήσεις της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στο κακό είναι πολύ αδύναμες για να είναι αποτελεσματικές.

Οι φιλελεύθεροι, οι αριστεροί, οι Αφυπνισμένοι [Woke] είναι αυτοί που κατέστρεψαν την πολιτισμική γνώση της Δύσης, στερώντας έτσι από τους λαούς την ικανότητα να αντιμετωπίσουν το κακό. Για τους φιλελεύθερους-αριστερούς-Woke καταστροφείς του πολιτισμού, το πνευματικό κακό είναι ακατανόητο. Γι' αυτούς τα μόνα κακά είναι ο Τραμπ, ο "λευκός ρατσισμός" και η "επιθετικότητα του Πούτιν".

Στη μήτρα των φιλελεύθερων-αριστερών-Woke δεν υπάρχουν άλλα κακά.

Η Δύση δεν στηρίζεται πλέον σε έναν δυτικό πολιτισμό. Στηρίζεται στη γενετήσια διαφορετικότητα και στην προώθηση από τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τα πανεπιστήμια του τρανσeξουαλισμού και της κριτικής φυλετικής θεωρίας. Τα δυτικά έθνη έχουν αντικατασταθεί από τα Σόδομα και τα Γόμορρα και τους πύργους της Βαβέλ. Οι εχθροί είναι απαραίτητοι για να δικαιολογηθεί ο τεράστιος προϋπολογισμός και η ισχύς του αμερικανικού στρατιωτικού/ασφαλιστικού συμπλέγματος. Όσο περισσότεροι εχθροί τόσο μεγαλύτερος ο προϋπολογισμός και η εξουσία.

Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη ελπίδα στους Αμερικανούς συντηρητικούς απ' ό,τι υπάρχει στο φιλελεύθερο-αριστερό-woke κονδύλι. Οι συντηρητικοί μπερδεύουν την πατρίδα τους με την κυβέρνηση. Όπως εξήγησαν σαφώς ο Albert Jay Nock και ο Thomas Jefferson, αυτά τα δύο είναι εντελώς διαφορετικά. Πρόκειται όμως για μια σημαντική διάκριση που περνάει πάνω από τα κεφάλια πολλών συντηρητικών.

Ο Solzhenitsyn μας είπε ότι όταν ο σεβασμός για τη θρησκεία, τις παραδοσιακές αξίες, την οικογένεια και τη θρησκευτική πίστη αφαιρούνται από μια κοινωνία, η κοινωνία έχει αφοπλιστεί και δεν απομένει καμία προστασία ενάντια στο θρίαμβο του κακού. Καθώς η φιλελεύθερη-αριστερή-γέφυρα έχει απογυμνώσει αυτές τις προστασίες, το κακό είναι τώρα η κυρίαρχη δύναμη στον Δυτικό Κόσμο.

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν δεν αντιμετωπίζουν δυτικές κυβερνήσεις ικανές για λογική. Αντιμετωπίζουν το αχαλίνωτο κακό.

Ο Πούτιν προβληματίζεται γιατί η Δύση είναι τόσο παράλογη. Η απάντηση είναι ότι το κακό είναι παράλογο. Δεν μπορείς να κάνεις συμφωνία μαζί του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail