Η Ρωσία λέει «ας είμαστε ρεαλιστές» σχετικά με τις πιθανότητες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία από τον Τραμπ

Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε τα σχόλια του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου και του Βανς που είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν στην Κίνα, σημειώνει η ιστοσελίδα «News Antiwar» του αμερικανικού «Randolph Bourne Institute».

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως σημείωσε τα σχόλια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του συνυποψήφιου του Τζέι Ντι Βανς για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να είναι «ρεαλιστική» σχετικά με την προοπτική αυτή.

«Είδαμε τις δηλώσεις - ο Τραμπ είπε πως θα επιλύσει τη σύγκρουση μέσα σε 24 ώρες, στη συνέχεια ο Βανς είπε ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε την προεκλογική ρητορική από τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων που είναι εξοπλισμένοι με τις κατάλληλες εξουσίες. Αν μιλάμε για το αν είναι δυνατή η επίλυση της σύγκρουσης, ας είμαστε ρεαλιστές», πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης Τραμπ, ο πρόεδρος και ορισμένοι σύμβουλοί του έκαναν δηλώσεις για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή. «Προετοίμαζαν για αρκετό καιρό τη «συμφωνία του αιώνα», αλλά δεν κατέληξε σε τίποτα, και επί Μπάιντεν, αντίθετα, συνέβη μια κολοσσιαία ιστορική τραγωδία», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail