Χάος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού;

pixabay / Pexels
Freepen.gr - Οι Γάλλοι συνδικαλιστές απειλούν να φέρουν χάος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς οι χορευτές που έχουν υπογράψει για να εμφανιστούν κατέθεσαν απεργιακή ανακοίνωση μόλις μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης, επικαλούμενοι χαμηλές αμοιβές και «κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση», ενημερώνει με μια δόση ικανοποίησης η «Daily Mail».

Μόλις μια εβδομάδα πριν από την πολυτελή πομπή με βάρκα στον ποταμό Σηκουάνα (φωτογραφία), τα διαθέσιμα εισιτήρια κοστίζουν από 700 έως 2.200 λίρες, ενώ τα πακέτα φιλοξενίας ξεπερνούν τις 3.000 λίρες.

Τέτοια ποσά για μια τελετή που διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες έχουν εξοργίσει τα συνδικάτα, τα οποία λένε ότι τα κέρδη δεν μοιράζονται με τους απλούς εργαζόμενους.

Πολλοί από τους 3.000 χορευτές, ακροβάτες και ηθοποιούς που θα συμβάλουν στην παράσταση εργάζονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς ή και δωρεάν, με ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί τους καλλιτέχνες να δηλώνει ότι εκατοντάδες από αυτούς προσλήφθηκαν υπό «επαίσχυντες συνθήκες».

Εκπρόσωπος της Ένωσης Καλλιτεχνών Παραστατικών Τεχνών της Γαλλίας δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, οι πρόβες για τις τελετές βρίσκονται σε εξέλιξη και με λύπη μας αναγκαζόμαστε να ανακοινώσουμε την κατάθεση απεργιακής ανακοίνωσης για την παράσταση της 26ης Ιουλίου 2024, καθώς και για τις επόμενες πρόβες των τελετών έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων».

Πρόκειται για την τελευταία καταστροφή που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές των Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια και το περιβάλλον, για να μην αναφέρουμε το αδιέξοδο της γαλλικής κυβέρνησης μετά τις έντονα αμφισβητούμενες εκλογές που δεν έδωσαν σε κανένα κόμμα σαφή πλειοψηφία.

Το συνδικάτο προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τις ιδιωτικές εταιρείες που διοργανώνουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας «αμφισβητήσιμες πρακτικές, κραυγαλέες ανισότητες στη μεταχείριση και έλλειψη κοινωνικού διαλόγου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των τελετών».

Πολλοί χορευτές του σόου προσελήφθησαν «υπό επαίσχυντες συνθήκες ή χωρίς πληρωμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αυτό συμβαίνει καθώς άλλα συνδικάτα απειλούν με παρόμοιες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της τελετής, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν έως και 600.000 άνθρωποι.

Οι αμοιβές για τη βραδιά κυμαίνονται από το ισοδύναμο περίπου 50 έως 1400 λίρες για τους επαγγελματίες του θεάματος.

Εκατοντάδες εθελοντές που δεν κερδίζουν τίποτα, θα είναι επίσης σε υπηρεσία καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail