Το ΝΑΤΟ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα - Κίνα

eng.chinamil.com.cn
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα λόγω της "βαθιά ριζωμένης ψυχροπολεμικής νοοτροπίας και της ιδεολογικής προκατάληψης", δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν.

Ο Λιν κλήθηκε από το Bloomberg κατά την καθημερινή ενημέρωση να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος απάντησε δηλώνοντας πως το ΝΑΤΟ είναι "προϊόν του Ψυχρού Πολέμου και η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο". Παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως είναι ένας περιφερειακός και αμυντικός οργανισμός, το μπλοκ συνέχισε να "επεκτείνει τη δύναμή του πέρα από τα σύνορα, να σπάει τις αμυντικές ζώνες και να προκαλεί αντιπαραθέσεις", πρόσθεσε ο Λιν.   

Αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, εκθέτουν τη "βαθιά ριζωμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία και την ιδεολογική προκατάληψη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι η πραγματική πηγή κινδύνου που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα".  

"Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να τηρήσει την περιφερειακή και αμυντική του τοποθέτηση ως οργανισμός, να σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις στην Ασία-Ειρηνικό, να πλασάρει τη σκέψη του Ψυχρού Πολέμου και να στρατοπεδεύει την αντιπαράθεση και να σταματήσει να ταράζει την Ευρώπη και να προσπαθεί να ταράξει την Ασία-Ειρηνικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail