Οι αρχηγοί της ΕΕ δεν αντιτάχθηκαν στη μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα νέο Αφγανιστάν

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ δεν αντιτίθενται στη μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα νέο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Νορβηγός πολιτικός επιστήμονας Glenn Diesen στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατήργησαν την ειρηνευτική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας το 2022, η Χίλαρι Κλίντον προέτρεψε εν τω μεταξύ την Ουάσινγκτον να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα νέο Αφγανιστάν προκειμένου να βλάψει τη Ρωσία. Σε ένδειξη υποταγής και έλλειψης ηθικής αξιοπρέπειας, κανένας από τους ηγέτες της ΕΕ δε διαφώνησε», έγραψε.

Στα μέσα Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον ειρηνικό τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Είπε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας - τις περιοχές DNR, LNR, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν αμέσως μετά τη συμφωνία σε αυτόν τον όρο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail