Το Κίεβο χάνει έδαφος και τον Μπάιντεν αλλά ετοιμάζει νέα αντεπίθεση

Freepen.gr - Το Κίεβο υπέστη σίγουρα μια σημαντική στρατηγική ήττα στην Ουάσιγκτον, όταν ο καλύτερος του φίλος, ο Μπάιντεν, αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα. Οι πιθανότητες του Τραμπ να επανέλθει στην εξουσία αυξάνονται. Έχει ήδη υποσχεθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αμέσως μετά τη νίκη του, γράφει το southfront.press.

Παρά την αναταραχή στην Ουάσιγκτον, η Μόσχα παραμένει σταθερή και συνετή. Ο πόλεμος, ως συνήθως, συνεχίζεται. Η ρωσική ηγεσία γνωρίζει καλά ότι οι πρόεδροι μπορεί να αλλάξουν γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η αμερικανική πολιτική δεν αλλάζει. Τα αποτελέσματα της αιματοχυσίας εξακολουθούν να εξαρτώνται από το πόσο μακριά έχουν πατήσει οι μπότες των Ρώσων στρατιωτών.

Το Κίεβο με τη σειρά του, δεχόμενο βαρύ πολιτικό πλήγμα και υποχωρώντας στις γραμμές του μετώπου, αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Η ουκρανική προπαγάνδα εκτόξευσε φήμες για μια άλλη ουκρανική αντεπίθεση που πρέπει να προετοιμαστεί. Επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο Ζελένσκι υιοθέτησε την απόφαση να ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις σε τρεις πιθανές κατευθύνσεις.

Το Κίεβο φέρεται να σχεδιάζει την αντεπίθεσή του την παραμονή των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να προχωρήσει στις γραμμές του μετώπου είναι να ρίξει στις ρωσικές θέσεις τροφή για κανόνια. Χιλιάδες ακόμη Ουκρανοί, που τώρα κυνηγιούνται στους δρόμους και θα ριχτούν σε επιθέσεις κρεατομηχανής, είναι η μόνη ελπίδα για τις ελίτ του Κιέβου να κερδίσουν λίγο χρόνο, αλλά όχι στρατηγικές νίκες.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν ο ουκρανικός στρατός θα παλέψει για να προωθήσει το μέτωπο προς τα ανατολικά. Μέχρι στιγμής, ο ρωσικός στρατός προελαύνει σταθερά προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στις 21 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο ρωσικός έλεγχος αφορά δύο ακόμη χωριά στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Η ρωσική προέλαση αναγκάζει τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει προς τα δυτικά, προς τον υδάτινο ταμιευτήρα Oskol, ο οποίος περιορίζει τους όποιους ελιγμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από την Kalinovka, απειλώντας την ουκρανική φρουρά στο Chasov Yar με περαιτέρω περικύκλωση.

Νέες ρωσικές νίκες δυτικά της Avdeevka φέρεται να ανάγκασαν την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να μεταφέρει πίσω ορισμένες μονάδες από την περιοχή του Χάρκοβο.

Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου του γύρω από την Πρόγκρες, εισήλθε στο Βόλτσι και ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθάρισης στη Νοβοσελόβκα Πέρσα.

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις ρωσικές νίκες στα ανατολικά προάστια του Τορέτσκ.


Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Nevelskoe και προχώρησαν δυτικά του χωριού, απειλώντας τις εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην Krasnogorovka.

Η ουκρανική διοίκηση φέρεται να απέσυρε τις κύριες δυνάμεις της από την πόλη, προετοιμάζοντας άμυνα πέρα από τον ποταμό Λοζόβαγια στα βορειοδυτικά. Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής Solnechny και προχώρησαν αρκετά στο δυτικό τμήμα της πόλης. Η Krasnogorovka είναι ο τελευταίος οικισμός στα περίχωρα του Ντονέτσκ, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail