Το Ιράν επέτρεψε μια αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα σε περίπτωση σοβαρής απειλής

pixabay / Javad_esmaeili
Freepen.gr - Το Ιράν δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, αλλά μπορεί να αλλάξει το δόγμα του σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξη της χώρας, δήλωσε ο Kamal Kharrazi, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν και επικεφαλής του στρατηγικού συμβουλίου της χώρας για τις διεθνείς σχέσεις.

Ο Kharrazi δήλωσε στους Financial Times ότι αν το Ιράν αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή απειλή, η χώρα θα πρέπει να αλλάξει το δόγμα της. Επιπλέον, ο Kharrazi τόνισε πως αν η Δύση επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις που άρθηκαν μετά την προσχώρηση του Ιράν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) και τους περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θα υπάρξει επίσης σοβαρή αντίδραση από την Τεχεράνη για να αλλάξει την πυρηνική της στρατηγική.

Παράλληλα, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν σημείωσε ότι η Τεχεράνη δεν είναι υπέρ της κατασκευής πυρηνικών όπλων. "Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε αποφασίσει να εμπλουτίσουμε ουράνιο σε ποσοστό άνω του 60%. Προσπαθούμε όμως να διευρύνουμε την εμπειρία μας χρησιμοποιώντας διαφορετικές εγκαταστάσεις και μεθόδους", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail