Ακραία παγκόσμια πείνα: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου έχουν απομείνει "μηδενικές σοδειές"

Το 2015, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έθεσαν έναν στόχο για την πλήρη εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας μέχρι το έτος 2030. Περιττό να πούμε ότι απέτυχαν δραματικά. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, κάποιος πεθαίνει από την πείνα «κάθε λίγα δευτερόλεπτα», καθώς η παγκόσμια επισιτιστική κρίση συνεχίζει να επιταχύνεται. Δυστυχώς, οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό που βιώνουμε αυτήν την στιγμή είναι μόνο η αρχή, επειδή η γη υποβαθμίζεται με εκπληκτικό ρυθμό. 
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Όπως θα δείτε παρακάτω, το 40 τοις εκατό της γης στον κόσμο είναι ήδη υποβαθμισμένο, και αναμένεται πως το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 95 τοις εκατό μέχρι το 2050. Εδώ στον δυτικό κόσμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μεθόδους για να βελτιώσουμε προσωρινά την ποιότητα του εδάφους μας, αλλά ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ λέει ότι σε μερικά από τα φτωχότερα μέρη του πλανήτη έχουμε ήδη φτάσει σε ένα σημείο όπου απομένουν «μηδενικές σοδειές»:
Οι ξηρασίες και οι πλημμύρες έχουν γίνει τόσο κοινά σε μερικά από τα πιο φτωχά μέρη της Γης που η γη δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει τις καλλιέργειες, δήλωσε ο διευθυντής του παγκόσμιου γραφείου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Ο Μάρτιν Φρικ είπε στο BBC ότι ορισμένες από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές έχουν φτάσει στο οριακό σημείο να έχουν απομείνει με «μηδενική» συγκομιδή, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα ωθούσαν την ήδη υποβαθμισμένη γη εκτός χρήσης.

Είπε πως ως αποτέλεσμα, τμήματα της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής εξαρτώνται πλέον από την ανθρωπιστική βοήθεια.
Δυστυχώς, δε θα περάσει πολύς καιρός πριν υποβαθμιστεί και το μεγαλύτερο μέρος της γης στα πλουσιότερα έθνη.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε από το BBC την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται ότι «το 95% της γης στον κόσμο θα μπορούσε να υποβαθμιστεί μέχρι το 2050»:
Η Παγκόσμια Διευκόλυνση για το Περιβάλλον [Global Environment Facility] εκτιμά ότι το 95% της γης στον κόσμο θα μπορούσε να υποβαθμιστεί έως το 2050. Ο ΟΗΕ λέει πως το 40% είναι ήδη υποβαθμισμένο.

Όταν το έδαφος υποβαθμίζεται, η οργανική ύλη που το ενώνει πεθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο ικανό να υποστηρίξει τη ζωή των φυτών – μειώνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών – και να απορροφά άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το 95 τοις εκατό της παγκόσμιας γης υποβαθμίζεται;

Ότι τελειώσαμε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα της περιβαλλοντικής ομάδας Save Soil, όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο «θα είναι σαν το Mad Max»
«Θα είναι καταστροφή για τα ανθρώπινα όντα», είπε η Praveena Sridhar, επικεφαλής επιστήμης της περιβαλλοντικής ομάδας Save Soil. «Θα είναι σαν το Mad Max».

Και πρόσθεσε: «Δε θα υπάρξει ανθρωπιά. Δε θα υπάρξει φιλανθρωπία. Δε θα υπάρχει δικαιοσύνη… Το μόνο πράγμα που θα σας επιτρέπει να υπάρχετε θα είναι η επιβίωση».
Έχει δίκιο.

Προσπαθώ να προειδοποιήσω για αυτό εδώ και χρόνια, αλλά όταν γράφω για χώμα δεν τείνει να τραβήξει πολύ την προσοχή.

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα είναι το μέλλον μας, απλώς δείτε τι συμβαίνει στο Σουδάν αυτήν την στιγμή. Υπολογίζεται ότι το 5 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της χώρας θα μπορούσε να πεθάνει από την πείνα μέχρι το τέλος του 2024
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από τους μισούς από τους 45 εκατομμύρια ανθρώπους της χώρας χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. Τον Μάιο, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι 18 εκατομμύρια Σουδανοί πεινούν έντονα, συμπεριλαμβανομένων 3,6 εκατομμυρίων παιδιών που είναι «ακραία υποσιτισμένα». Η δυτική περιοχή του Νταρφούρ, όπου η απειλή είναι μεγαλύτερη, έχει σχεδόν αποκοπεί από την ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα με μια πρόβλεψη, έως το 5% του πληθυσμού του Σουδάν θα μπορούσε να πεθάνει από την πείνα μέχρι το τέλος του έτους.
Σε προηγούμενα άρθρα, έχω περιγράψει πώς μερικοί άνθρωποι στο Σουδάν χρησιμοποιούν κυριολεκτικά νερό για να κυλήσουν το χώμα σε μια μπάλα και στη συνέχεια να την τρώνε απλώς για να έχουν κάτι στο στομάχι τους.

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιεί ότι μόνο στο Νταρφούρ και στο Κορντοφάν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χαθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου
Ο λιμός στην Αιθιοπία σκότωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους μεταξύ 1983 και 1985, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Η Thomas-Greenfield είπε πως σε ένα χειρότερο σενάριο, ένας λιμός στο Σουδάν θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο θανατηφόρος.

«Έχουμε δει προβλέψεις θνησιμότητας που υπολογίζουν ότι πάνω από 2,5 εκατομμύρια άτομα, περίπου το 15% του πληθυσμού στο Νταρφούρ και το Κορντοφάν –τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο– θα μπορούσε να πεθάνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου», είπε η πρέσβειρα.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στο πρόσωπο του πλανήτη. Κι όμως, κατά κάποιο τρόπο, απειλεί να χειροτερέψει», πρόσθεσε.
Αλλά σχεδόν κανένας στον δυτικό κόσμο δεν ξέρει καν ότι συμβαίνει αυτό, και αυτό συμβαίνει επειδή τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης είναι βαθιά εστιασμένα σε άλλα θέματα.

Εκτός από την καταστροφική πτώση της ποιότητας του εδάφους μας, η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων απειλείται επίσης από εντελώς τρελά καιρικά μοτίβα.

Στο Μεξικό, ένα ρεκόρ όλων των εποχών για ολόκληρη τη χώρα καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η θερμοκρασία στην έρημο Sonoran έφτασε τους 125 βαθμούς:
Την περασμένη εβδομάδα, το Μεξικό κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα στην ιστορία του, δήλωσαν επιστήμονες, με τις θερμοκρασίες στην έρημο Σονόραν να αγγίζουν τους 125 βαθμούς [Φαρενάιτ].

Αυτές οι εξαιρετικές θερμοκρασίες, που μετρήθηκαν από τον Shel Winkley, μετεωρολόγο στο Climate Central, ήταν μέρος ενός θανατηφόρου καύσωνα που έχει σαρώσει το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώνοντας 125 ανθρώπους.
Εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η «μεγαλύτερη» καταιγίδα σκόνης που έχουν δει ποτέ οι επιστήμονές μας έσκασε στην πολιτεία του Νέου Μεξικού:
Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Νέο Μεξικό την Τετάρτη, καθώς ένα μοναδικό καιρικό γεγονός σάρωσε την περιοχή, τυλίγοντας πολλές πόλεις σε όλη την πολιτεία σε μια πυκνή καφέ ομίχλη στιγμιαία.

Η καταιγίδα σκόνης, γνωστή και ως «haboob» έπληξε το Νέο Μεξικό και το βόρειο Μεξικό, χαράσσοντας μονοπάτι 200 ​​μιλίων στην περιοχή σε δευτερόλεπτα, σύμφωνα με δορυφορικό βίντεο που έλαβε το USA TODAY.

Οι επιστήμονες στην περιοχή εξεπλάγησαν περισσότερο από το μέγεθος του haboob παρά από τον ρυθμό του, με ένα ζευγάρι να αποκαλύπτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν η «μεγαλύτερη» καταιγίδα σκόνης που είχαν δει ποτέ.
Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προειδοποιηθεί ότι οι συνθήκες του Dust Bowl θα επέστρεφαν και τώρα αυτό συμβαίνει.

Στα Μεσοδυτικά, αντιμετωπίζουν ένα διαφορετικό είδος προβλήματος.

«Καταστροφικές πλημμύρες» έπληξαν την περιοχή και αυτό προκαλεί τεράστιο χάος στις αγροτικές κοινότητες σε όλη την καρδιά της Αμερικής
Στην Κοιλάδα Ροκ, στην Αϊόβα, όλα τα σπίτια βόρεια του αυτοκινητόδρομου 18 εκκενώθηκαν εν μέσω ισχυρών πλημμυρών το Σάββατο. «Δεν μπορώ καν να πιστέψω αυτό που βλέπω αυτή την στιγμή», είπε ο Daniel Heitritter, ο οποίος εκκένωσε τη γειτονιά του στο Spencer το Σάββατο. Καθώς το νερό στο σπίτι του έφτασε μέχρι την κνήμη, κατέβασε μια βάρκα για να έρθει να τον πάρει, τη γυναίκα του και τη γάτα του, είπε. Το Σάββατο, ο Κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, εξέδωσε μια διακήρυξη καταστροφής για 21 κομητείες στη βορειοδυτική Αϊόβα και οδήγησε όλους τους διαθέσιμους κρατικούς πόρους να βοηθήσουν το Rock Valley και άλλες κοινότητες ως απάντηση στις «καταστροφικές πλημμύρες».
Πέρα από όλα τα άλλα, οι μεγάλοι παγκόσμιοι πόλεμοι που έρχονται θα διαταράξουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή και τη διανομή τροφίμων σε όλο τον πλανήτη.

Ποια είναι λοιπόν η ουσία;

Η ουσία είναι ότι οι παγκόσμιες πείνες είναι ήδη εδώ και θα επιδεινωθούν πολύ τα επόμενα χρόνια.

Τεράστιος αριθμός ανθρώπων πρόκειται να πεθάνει από την πείνα, και όσοι είναι σοφοί θα προετοιμαστούν όσο έχουν ακόμη την ευκαιρία να το κάνουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail