Ο πόλεμος μετατρέπει την οικονομία της Ρωσίας σε "χώρα υψηλού εισοδήματος" παρά τις κυρώσεις

Ivan Sekretarev, RIA Novosti
Freepen.gr - Παρά τον ένα γύρο κυρώσεων μετά τον άλλο, η Ρωσία έχει πλέον ενταχθεί στις τάξεις των χωρών υψηλού εισοδήματος της ταξινόμησης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επικαιροποιεί την ταξινόμηση του εισοδήματος των οικονομιών του κόσμου την 1η Ιουλίου κάθε έτους. Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χωρίζει τις χώρες σε τέσσερις ομάδες: χαμηλό, χαμηλό-μεσαίο, ανώτερο-μεσαίο και υψηλό εισόδημα. Ο υπολογισμός βασίζεται στο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό εισόδημα ή ΑΕΕ.

Η φετινή έκθεση δείχνει ότι η οικονομική ανάπτυξη στη Ρωσία έχει κάνει άλμα προς τα πάνω, η οποία μετακινήθηκε από το ανώτερο μεσαίο στο υψηλό εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αφού έφτασε σε επίπεδο GNI 14.250 δολάρια, με την πολεμική οικονομία να συμπαρασύρει τη Ρωσία προς τα πάνω.

Στη Ρωσία, η οποία έχει μεταβεί σε πολεμική οικονομία, ο στρατιωτικός τομέας και η εκτίναξη του εμπορίου έχουν δώσει ώθηση στην οικονομία παρά τις κυρώσεις. Σύμφωνα με την ανάλυση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το εμπόριο επεκτάθηκε κατά 6,8%, ο χρηματοπιστωτικός τομέας κατά 8,7% και οι κατασκευές κατά 6,6%. Ως αποτέλεσμα αυτών των συνιστωσών, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,6 τοις εκατό, το ονομαστικό ΑΕΠ κατά 10,9 τοις εκατό και το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό εισόδημα κατά 11,2 τοις εκατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail