Η Ρωσία θα αυξήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Κίνας

pixabay / johnNature
Freepen.gr - Οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα θα μπορούσαν να φθάσουν φέτος τα 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα μέσω του μεγα-αγωγού Power of Siberia, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού, η Gazprom, προμηθεύει φυσικό αέριο στον ασιατικό γείτονα της Ρωσίας στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης που σφράγισε με την China National Petroleum Corporation (CNPC). Ο «Power of Siberia» αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 30 ετών μεταξύ της Gazprom και της CNPC, η οποία συνήφθη το 2014.

«Οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αγωγών αυξάνονται ... Το επόμενο έτος θα φτάσουμε τα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτή είναι μια συμβατική υποχρέωση, ο μέγιστος όγκος που θα φτάσουμε βάσει της σύμβασης», δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η Gazprom έχει υπερβεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε τακτική βάση καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, με καθημερινά ρεκόρ να αναφέρονται συχνά. Η ρωσική εταιρεία αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του Power of Siberia κατά 50% σε ετήσια βάση το 2023, στα 22,7 δισ. κυβικά μέτρα, υπερβαίνοντας τις συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom κατά 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου προς τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας θα αυξηθούν περαιτέρω χάρη στην αλματώδη αύξηση της ζήτησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail