Ρωσία και Ουκρανία ανταλλάσσουν μαζικά χτυπήματα

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επανέλαβαν τις απόπειρες επίθεσης σε ρωσικές μετόπισθεν εγκαταστάσεις. Τη νύχτα της 25ης Ιουλίου, ουκρανικά UAV και μη επανδρωμένα σκάφη στόχευσαν αρκετές ρωσικές συνοριακές περιοχές, γράφει το southfront.press.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 29 ουκρανικά UAV και δύο μη επανδρωμένα σκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πρώτο κύμα των μαζικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχε στόχο τη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ το βράδυ της 24ης Ιουλίου. Πολυάριθμες εκρήξεις βροντοφώναξαν στην περιοχή όταν οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεφαν το ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μετά το άλλο. Μέσα σε μιάμιση ώρα καταστράφηκαν 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Κάποιες μικρές ζημιές αναφέρθηκαν στον τοπικό υποσταθμό ενέργειας. Αργότερα τη νύχτα, άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν την περιοχή, αλλά και αυτά δεν κατάφεραν να φτάσουν στους στόχους τους και καταστράφηκαν.

Τρία ακόμη ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στη Δημοκρατία της Κριμαίας.

Η χερσόνησος δέχθηκε συνδυασμένη επίθεση. Στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα σκάφη, αλλά καταστράφηκαν και αυτά από τον ρωσικό στρατό στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση στη δυτική ακτή της χερσονήσου τις τελευταίες ημέρες. Δύο ημέρες πριν, 21 από τα 25 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν ρωσικό έδαφος αναχαιτίστηκαν επίσης πάνω από την Κριμαία. Ο ουκρανικός στρατός και οι «σύμβουλοι» του ΝΑΤΟ στοχεύουν κυρίως την πόλη της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη αποτελεί επίσης συχνά στόχο πυραύλων του ΝΑΤΟ που είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά πιθανότατα υποφέροντας από την έλλειψη ξένων προμηθειών, μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας σε πολυάριθμες αποθήκες με ξένους πυραύλους σε όλη την Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανέστειλαν πρόσφατα τις πυραυλικές επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετούς στόχους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας χθες το βράδυ. Για τα πλήγματα χρησιμοποίησαν κυρίως UAV καμικάζι.

Μια σειρά από εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά σε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου. Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταγράφηκαν στην περιοχή του τοπικού αεροδρομίου Boryspil. Κάποτε αυτό ήταν το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ουκρανίας. Σήμερα, ο ουκρανικός στρατός το χρησιμοποιεί για τη μεταφορά και αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού από το εξωτερικό. Περισσότερες ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν στην περιοχή Obukhov της περιοχής.

Ένα νέο κύμα χτυπημάτων αναφέρθηκε στην περιοχή της Οδησσού, όπου μια καταστροφική επίθεση στο Izmail μια μέρα πριν κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις λιμενικής υποδομής και ένα διοικητικό κτίριο γεμάτο Ουκρανούς αξιωματικούς και ξένους μισθοφόρους.

Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Zhitomir και Chernihiv, ενώ οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό στις παραμεθόριες περιοχές Sumy και Kharkiv, μεταξύ άλλων με αναβαθμισμένες βαριές βόμβες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail