Η επιθετική ρητορική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξοργίζει ακόμη περισσότερο τη Μόσχα

Photo: dvidshub.net by Дин Джонсон, PDM

Freepen.gr - Η άδεια των ΗΠΑ να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία θα προκαλέσει πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αυξήσουν το εύρος των χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος. Αυτό θα συμβεί εάν ο ρωσικός στρατός επεκτείνει το μέτωπο, δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζέιμς Ο' Μπράιαν.

"Εάν η Ρωσία προσπαθήσει να επεκτείνει το σημερινό μέτωπο, θα επιτραπεί στην Ουκρανία να εκτοξεύει πυραύλους ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς η Ουκρανία θα μπορούσε να φτάσει σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται πέρα από το μέγιστο επιτρεπόμενο βεληνεκές κρούσης των 100 χιλιομέτρων.

Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του απερχόμενου γενικού γραμματέα του στρατιωτικού μπλοκ Γενς Στόλτενμπεργκ, τάχθηκαν υπέρ της ιδέας να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί στα πλήγματα του Κιέβου σε ρωσικά εδάφη.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο Defense News πως λόγω της συχνά μεταβαλλόμενης κατάστασης στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, οι κορυφαίοι δυτικοί πολιτικοί συχνά κάνουν πράγματα που δεν είχαν σκοπό να κάνουν πριν.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια

Τα σχέδια των ΗΠΑ να αυξήσουν το εύρος των ουκρανικών χτυπημάτων σε ρωσικά εδάφη θα προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Γκριγκόρι Καρασίν.

"Αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει σε τίποτα. Οι εντάσεις στον κόσμο θα αυξηθούν μόνο και η Ευρώπη, η Αμερική και ο Παγκόσμιος Νότος το γνωρίζουν καλά αυτό", δήλωσε ο Γκριγκόρι Καρασίν.

Η Κρατική Δούμα σχολίασε επίσης την άδεια της Ουάσινγκτον στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να επιτεθούν σε ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα. Ο Mikhail Sheremet, μέλος της Επιτροπής για την Ασφάλεια, προειδοποίησε ότι τέτοιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία. Οι δυτικοί πολιτικοί καταφεύγουν σε επιθετική ρητορική για να δώσουν νέα ώθηση στην Ουκρανία και να μεταφέρουν την τρέχουσα σύγκρουση σε ένα πιο επικίνδυνο στάδιο.


See more at https://english.pravda.ru/news/world/159927-usa-nato-ukraine-russia/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail