Ο Πούτιν κοιμόταν όταν ο Μπάιντεν και ο Τραμπ έβριζαν ο ένας τον άλλον

Photo: YouTube by CNN
Ο Πούτιν δεν έβαλε ξυπνητήρι για να δει το καταστροφικό ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ

Το debate μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή. Στην αίθουσα δεν υπήρχαν ούτε θεατές ούτε δημοσιογράφοι. Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν δεν έδωσαν τα χέρια και μπόρεσαν να αντέξουν μόνο 20 λεπτά χωρίς προσβολές.

Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία δε θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο για τη συζήτηση στις ΗΠΑ

Το ντιμπέιτ μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ δεν επηρέασε τη ρωσική ατζέντα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στις 28 Ιουνίου.

"Δε νομίζω ότι θα μπορούσατε να περιμένετε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να βάλει το ξυπνητήρι του, να ξυπνήσει το πρωί και να παρακολουθήσει το ντιμπέιτ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι στην ατζέντα μας. Έχουμε πολλά θέματα που είναι σημαντικά για τη χώρα μας και μας αφορούν. Αυτά είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο πρόεδρός μας", δήλωσε.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για το ντιμπέιτ.

"Πρόκειται για ένα εσωτερικό θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών, μια προεκλογική εκστρατεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποτέ δεν έχουμε παρέμβει σε προεκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ. Αν θυμάστε, υπήρξαν έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί κατηγόρησαν τη Ρωσία. Πραγματοποίησαν δαπανηρές εκστρατείες και στη συνέχεια κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν είχε καταγραφεί καμία παρέμβαση", δήλωσε ο Πεσκόφ. "Δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε αυτή τη φορά", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ υποσχέθηκε να δει τι θα πουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μετά τα αποτελέσματα του ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ.

Η Κίνα αποκαλεί το ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ "ριάλιτι σόου

Η έκδοση Global Times της Κίνας υπέθεσε ως αποτέλεσμα της συζήτησης ότι η προσοχή του κοινού επικεντρώθηκε στη σωματική διάπλαση των εν ενεργεία και πρώην προέδρων.

"Η εστίαση στην ηλικία ανέδειξε το φαινόμενο της γεροντοκρατίας στην πολιτική των ΗΠΑ, το οποίο έδειξε επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα στο αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα", σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο Κινέζους εμπειρογνώμονες.

Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους τηλεοπτικές εκδηλώσεις μοιάζουν με ριάλιτι σόου, επειδή τα πολιτικά ζητήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ήταν ο καυγάς μεταξύ Μπλάντεν και Τραμπ που τράβηξε την περισσότερη προσοχή, κατέληξε το κινεζικό δημοσίευμα.

Η Ισπανία χαρακτηρίζει το ντιμπέιτ καταστροφή για τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με τον Πάμπλο Πάρντο, αρθρογράφο της ισπανικής έκδοσης El Mundo, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ ήλπιζε ότι το ντιμπέιτ θα βοηθούσε να διαλυθούν οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

"Αυτό συνέβη κατά κάποιον τρόπο: διέλυσε τις αμφιβολίες. Όχι όλες, αλλά πολλές", ειρωνεύτηκε ο Πάρντο και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η φυσική κατάσταση του προέδρου ανησυχεί τους πολιτικούς σε πολλές δυτικές χώρες.

Ο αρθρογράφος αποκάλεσε επίσης σκωπτικά την ομιλία του Μπάιντεν ιστορική και είπε ότι δεν ήταν απλώς κακή, αλλά τρομερή. Διαπίστωσε επίσης πως κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν επανειλημμένα " κοιτούσε τον Τραμπ με το στόμα ανοιχτό, σαν να μην μπορούσε να καταλάβει τι έλεγε ο Ρεπουμπλικάνος". Σύμφωνα με τον Πάρντο, παρόλο που ο Τραμπ απαντούσε σε πολλές ερωτήσεις ακατάλληλα, ο Τραμπ ήταν αυτός που φαινόταν να είναι καλός ομιλητής στους τηλεθεατές. Το ντιμπέιτ ήταν μια καταστροφή για τον Μπάιντεν, κατέληξε ο Ισπανός αρθρογράφος.

Ο Τραμπ ήταν πιο επιθετικός από τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με το ινδικό δημοσίευμα Hindustan Times, το ντιμπέιτ ήταν σημαντικό, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας. Οι Ινδοί δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πάγωσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ. Ο Μπάιντεν πάγωσε για μερικά δευτερόλεπτα όταν απάντησε σε ερώτηση για την οικονομία και οι αντίπαλοί του χάρηκαν που το είδαν αυτό.

"Τις περισσότερες φορές σκόνταψε κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών για βασικούς αριθμούς, όπως το ποσό των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν υπό την κυβέρνησή του, τα ανώτατα όρια για το κόστος των φαρμάκων που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους και την ινσουλίνη, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της προσπάθειας επανεκλογής του", ανέφεραν οι Hindustan Times.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν προσέβαλε αρκετές φορές τον αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε πιο επιθετικά, παρεξέκλινε επανειλημμένα από το συγκεκριμένο θέμα και είπε ψέματα.

Σοκαρισμένη η Γερμανία από το ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε πως το ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ σόκαρε τους Γερμανούς. Ο ένας από τους δυνητικούς υποψηφίους φαινόταν "ετοιμόρροπος και απρόβλεπτος", ενώ ο άλλος έλεγε ψέματα.

"Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση σε αυτόν. Διαφορετικά, ανοίγουν τον δρόμο στον Ντόναλντ Τραμπ για το Οβάλ Γραφείο", υπέθεσε ο αρθρογράφος του Der Spiegel Rene Pfister σε άρθρο με τίτλο "Ο Μπάιντεν πρέπει να κάνει χάρη στον κόσμο και να παραδοθεί".

Η Γερμανία φοβάται πως ο Τραμπ μπορεί να ξαναγίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, σημείωσε ο Γερμανός αρθρογράφος. Το Der Spiegel χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο "ιστορική τραγωδία που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail