Εάν το υψηλό κόστος των ειδών σούπερ μάρκετ σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι, δεν είστε μόνοι

Αν πραγματικά παλεύετε με το υψηλό κόστος ζωής, θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Τους τελευταίους μήνες, ακούω από τόσους πολλούς ανθρώπους που νιώθουν ότι πνίγονται οικονομικά. Έχετε βιώσει μια απτή αίσθηση πανικού όταν συγκρίνετε τους αυξανόμενους λογαριασμούς σας με το επίπεδο εισοδήματος που φέρνετε αυτήν την στιγμή; Τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω είναι αγχωμένοι επειδή έχει γίνει τόσο δύσκολο να πληρώνεις τους λογαριασμούς κάθε μήνα. Όπως συζήτησα πριν από λίγες μέρες, ένα τυπικό νοικοκυριό των ΗΠΑ πρέπει τώρα να ξοδεύει 1.069 $ περισσότερα το μήνα μόνο για να αγοράσει τα ίδια ακριβώς αγαθά και υπηρεσίες που έκανε πριν από τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, αυτό είναι σχεδόν επιπλέον $13.000 δολάρια. Μήνα με το μήνα, οι τιμές απλώς συνεχίζουν να ανεβαίνουν, αλλά εκείνοι που τρέχουν τα πράγματα συνεχίζουν να επιμένουν πως όλα είναι μια χαρά.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όχι, δεν είναι όλα καλά.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο στο TikTok σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων στη Walmart συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές. Το άτομο που έκανε το βίντεο βρήκε μια παραγγελία παντοπωλείου που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια και αποφάσισε να πατήσει το κουμπί "Ανανέωση όλων" για να δει πόσο θα κόστιζε η ίδια παραγγελία σήμερα:
Ένα πρόσφατο βίντεο TikTok έχει γίνει viral, δείχνοντας την εκπληκτική εμπειρία ενός χρήστη με τις τιμές των παντοπωλείων της Walmart. Ο χρήστης εξήγησε στο βίντεό του ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το κουμπί "Αναπαραγγελία όλων" για μια παραγγελία που έκανε πριν από δύο χρόνια, η οποία αρχικά κόστιζε 126,67 $. Προς μεγάλη έκπληξη, η ίδια παραγγελία θα κόστιζε τώρα 414,39 δολάρια.
Έμεινα άναυδος από αυτό το βίντεο.

Πολλά από τα πράγματα που αγοράζω τακτικά στο παντοπωλείο έχουν διπλασιαστεί ή υπερδιπλασιαστεί σε τιμή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση το συνολικό κόστος της παραγγελίας παντοπωλείου υπερτριπλασιάστηκε:
Το TikTok (@sewerlidd) εξήγησε ότι η αρχική αγορά των 126,16 δολαρίων αφορούσε παντοπωλεία αξίας ενός μήνα, τα οποία περιλάμβαναν 53 είδη.

«Ένας ολόκληρος μήνας με ψώνια μόνο για μένα», είπε στο βίντεο.

Το σύνολο που επικαιροποιήθηκε στα 414,39 $, σχεδόν τετραπλασιάστηκε.

«Νιώθω πως θα αρρωστήσω», είπε.
Περιττό να πούμε ότι αυτό το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Όταν ρωτήθηκε η Walmart σχετικά με αυτό, απάντησαν λέγοντας πως ο κύριος λόγος που υπήρχε μια τέτοια διαφορά είναι επειδή το άτομο που έκανε το βίντεο προσπαθούσε να παραγγείλει «αντικείμενα που δεν είχαν συνεχιστεί να είναι διαθέσιμα»:
Οι εκπρόσωποι της Walmart απάντησαν, δηλώνοντας ότι οι ισχυρισμοί στο βίντεο δεν είναι ακριβείς. Σύμφωνα με αυτούς, οι αποκλίσεις στις τιμές οφείλονται σε είδη που έχουν διακοπεί και όχι σε πραγματικό πληθωρισμό.
Αλλά αυτή η εξήγηση σίγουρα δεν ικανοποίησε όλους.

Ένα άλλο άτομο πάτησε το κουμπί "Ανανέωση όλων" σε μια παλιά παραγγελία και αυτή η παραγγελία έφτασε από 180 $ τότε σε 430 $ σήμερα:
Οι θεατές εξέφρασαν τόσο σοκ όσο και απογοήτευση στα σχόλια.

«Τώρα αισθάνομαι λίγο λιγότερο αγχωμένος με τις τιμές των τροφίμων γιατί έχει τρελαθεί και δεν είμαι μόνο εγώ!» έγραψε ένα άτομο.

«Γουόλμαρτ, μπορείς να εξηγήσεις, σε παρακαλώ», πρόσθεσε ένας άλλος.

Ένας συνάδελφος αγοραστής είπε ότι ξόδευαν 180 $ για παντοπωλεία δύο εβδομάδων και τώρα ξοδεύουν πάνω από 430 $ για τα ίδια πράγματα.
Αν πιστεύετε ότι η τιμή των ειδών παντοπωλείου δεν είναι πρόβλημα, σας έχω μια πρόκληση.

Γεμίστε ένα καλάθι παντοπωλείου μέχρι την κορυφή με είδη που τρώτε συνήθως και προσπαθήστε να κρατήσετε τον τελικό λογαριασμό κάτω από 300 δολάρια.

Αν είστε έξυπνοι, μπορείτε να το κάνετε, αλλά δε θα είναι εύκολο.

Παλιά, μπορούσες να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο όχημα για 300 δολάρια.

Τώρα, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα από 300 δολάρια σε μια μόνο επίσκεψη στο παντοπωλείο.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους ο πληθωρισμός έχει γίνει τόσο τεράστιο πολιτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την Gallup, ο πληθωρισμός δε θεωρούνταν πραγματικά σημαντικό ζήτημα πριν από το 2022:
Για τρίτη συνεχή χρονιά, το ποσοστό των Αμερικανών που ονομάζουν τον πληθωρισμό ή το υψηλό κόστος ζωής ως το σημαντικότερο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους έχει φτάσει σε νέο υψηλό. Το 41% ​​που κατονομάζει το θέμα φέτος είναι ελαφρώς αυξημένο από 35% πριν από ένα χρόνο και 32% το 2022. Πριν από το 2022, το υψηλότερο ποσοστό που ανέφερε τον πληθωρισμό ήταν 18% το 2008. Ο πληθωρισμός έχει ονομαστεί λιγότερο από 10% στις περισσότερες άλλες αναγνώσεις αφού η ερώτηση τέθηκε για πρώτη φορά το 2005.
Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ένας πληθωριστικός εφιάλτης και ανεξάρτητα από το πόσο οι ηγέτες μας προσπαθούν να το αρνηθούν, πολύ περισσότερος πληθωρισμός είναι στο δρόμο.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα άσχημα στις μεγάλες πόλεις μας. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το Μανχάταν είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη διαφορά:
Ο δήμος του Μανχάταν της Νέας Υόρκης είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζεις στις ΗΠΑ — και το κόστος ζωής στο Νο. 2 μέρος δεν είναι καν κοντά.

Το κόστος ζωής στο Μανχάταν είναι περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου. Το δεύτερο και το τρίτο πιο ακριβό μέρος είναι η Χονολουλού και το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αλλά σε σύγκριση, είναι πολύ πιο προσιτά. Το Μανχάταν είναι 24% πιο ακριβό από τη Χονολουλού και 30% πιο ακριβό από το Σαν Χοσέ.
Δεν είναι μεγάλο μυστήριο γιατί συμβαίνει αυτό.

Όταν οι ηγέτες μας διοχέτευσαν τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύστημα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ωφελήθηκαν πολύ.

Έτσι το Μανχάταν κολυμπάει στα μετρητά, και οι τιμές εκεί έχουν φτάσει στην στρατόσφαιρα.

Πολλοί από εμάς προειδοποιούσαμε αμείλικτα για το τι θα συνέβαινε όταν οι ηγέτες μας πλημμύριζαν το σύστημα με μετρητά και τώρα αντιμετωπίζουμε οικονομικές στρεβλώσεις που είναι εξαιρετικά οδυνηρές.

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, οι τιμές αυξάνονται πολύ πιο γρήγορα από τους μισθούς τους.

Ως αποτέλεσμα, το εθνικό μας βιοτικό επίπεδο μειώνεται σταθερά.

Και τώρα έχουμε μπει σε μια εποχή που φαίνεται ότι οι οικονομικές συνθήκες επιβραδύνονται πραγματικά.

Για παράδειγμα, αναφέρεται πως η Ford προετοιμάζεται για έναν ακόμη γύρο απολύσεων:
Η Ford Motor προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο απολύσεων για τους μισθωτούς της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία το Μάρτιο του περασμένου έτους ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του δομικού κόστους έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μονάδα οχημάτων της που κινούνται με φυσικό αέριο. Τον Αύγουστο, η Ford είπε ότι θα περικόψει συνολικά 3.000 μισθωτές και θέσεις εργασίας συμβασιούχων, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ινδία.
Τα τελευταία αρκετά χρόνια, οι πολιτικοί μας στην Ουάσιγκτον έχουν δανειστεί και ξοδέψει τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και οι «ειδικοί» της Federal Reserve έχουν διοχετεύσει τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το μόνο που έκαναν ήταν να μας αγοράσουν λίγο περισσότερο χρόνο.

Το μόνο που έκαναν ήταν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο.

Τώρα αντιμετωπίζουμε μια κρίση απολύτως επικών διαστάσεων και η οικονομική ταλαιπωρία που βιώνουμε αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την οικονομική ταλαιπωρία που είναι μπροστά μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail