«Οι αμερικανικοί πύραυλοι στη Γερμανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη κλιμάκωση»

RIA Novosti / Ekaterina Chesnokov
Freepen.gr - Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πρώην αξιωματικός των ναυτικών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.

Τον Ιούλιο, οι ΗΠΑ δήλωσαν πως θα αρχίσουν να αναπτύσσουν όπλα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το 2026, τα οποία θα περιλαμβάνουν SM-6 και Tomahawks, που προηγουμένως αναπτύσσονταν κυρίως σε πλοία, καθώς και νέους υπερηχητικούς πυραύλους.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποσταθεροποιητική εξέλιξη και η Ρωσία έχει πει ότι θα απαντήσει. Η συγκεκριμένη απάντηση της Ρωσίας είναι άγνωστη, αλλά η Ρωσία σταμάτησε την ανάπτυξη του συστήματος μεσαίου βεληνεκούς RS-26 το 2017. Και υπάρχει η άποψη πως η Ρωσία μπορεί να επαναφέρει αυτό το σύστημα σε λειτουργία και να το αναπτύξει σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε.

Ο απόστρατος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι η απόφαση για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων εδάφους-αέρος, εδάφους-επιφανείας, κρουζ και υπερηχητικών πυραύλων στη Γερμανία είναι μια ανεύθυνη κλιμάκωση. Προειδοποίησε πως η απόφαση του Βερολίνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ τραγικά γεγονότα.

«Ένα λάθος, ένας λανθασμένος υπολογισμός, μια λανθασμένη κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτόξευση αυτών των πυραύλων με οργή. Και αυτό θα οδηγήσει σε μια πιθανή πυρηνική ανταλλαγή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», συνόψισε ο Ρίτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail