Bloomberg: Η νίκη της Λεπέν είναι επικίνδυνη για την Ουκρανία και θα αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία θα καταλήξει σε ήττα του Μακρόν και καταστροφή για τη Δύση και το ΝΑΤΟ, γράφει το Bloomberg.

"Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα του δεύτερου και καθοριστικού σταδίου των εκλογών στη Γαλλία, ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των οποίων θα διεξαχθεί σε έξι ημέρες, δείχνουν ότι η ακροδεξιά Εθνική Ένωση θα θριαμβεύσει και ο ηγέτης της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ταπείνωση", αναφέρει το δημοσίευμα.

Παρά το γεγονός ότι ο Μακρόν θα διατηρήσει την προεδρία, η εξουσία του θα υπονομευθεί και τη θέση του πρωθυπουργού θα καταλάβει κάποιος είτε από την "Εθνική Ένωση" της Μαρίν Λεπέν είτε από τον συνασπισμό των αριστερών "Νέο Λαϊκό Μέτωπο", γράφει το δημοσίευμα.

Η ήττα του κόμματος του Μακρόν θα οδηγήσει στο γεγονός πως η δεύτερη σημαντικότερη χώρα της ΕΕ θα κυβερνηθεί από υποστηρικτές της περικοπής της βοήθειας προς την Ουκρανία και πολιτικούς που συμπαθούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα θέσει σε κίνδυνο την περαιτέρω βοήθεια προς το Κίεβο, αναφέρει το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail