Οι κυρώσεις αφήνουν δεκάδες πετρελαιοφόρα σε ακινησία - Bloomberg

pixabay
Freepen.gr - Δεκάδες πετρελαιοφόρα που στο παρελθόν μετέφεραν ρωσικό αργό πετρέλαιο παραμένουν σήμερα άδεια και σε ακινησία στα ανοικτά των ρωσικών, κινεζικών και τουρκικών ακτών, αφού επλήγησαν από τις δυτικές κυρώσεις, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία παρακολούθησης.

Ορισμένα από τα 53 πλοία φέρονται να είχαν στοχοποιηθεί για παραβίαση του ανώτατου ορίου τιμών της G7 για τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, ενώ άλλα επισημάνθηκαν επειδή ανήκαν στη ρωσική κρατική επιχείρηση δεξαμενόπλοιων Sovcomflot. Σε ορισμένα επιβλήθηκαν κυρώσεις για υποτιθέμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Τον Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ έθεσαν στο στόχαστρο τη Sovcomflot και περισσότερα από δώδεκα πλοία που συνδέονται με την κρατική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων, σχεδόν όλα τα πετρελαιοφόρα που έχουν χαρακτηριστεί για παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ από τον Οκτώβριο δεν μπόρεσαν έκτοτε να αναλάβουν κανένα φορτίο. Μόνο τρία από αυτά φέρεται να φορτώθηκαν και στη συνέχεια απενεργοποίησαν τους αναμεταδότες τους για να αποκρύψουν περαιτέρω δραστηριότητες.

Το Bloomberg σημείωσε ότι οι τιμές των ναύλων, οι οποίες μειώνονται εν μέρει λόγω των κυρώσεων, αποδεικνύουν πως οι κυρώσεις έχουν διαταράξει την κίνηση των πλοίων, αλλά δεν κατάφεραν να αυξήσουν ορατά το κόστος της Ρωσίας για μεμονωμένα φορτία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail