Οι πλούσιοι Γάλλοι θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν μαζικά - Bloomberg

pixabay / JESHOOTS-com
Freepen.gr - Πολλοί από τους πιο πλούσιους κατοίκους της Γαλλίας μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της ανησυχίας για την πολιτική αστάθεια και την προοπτική υψηλότερων φόρων ενόψει των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg, επικαλούμενο διαχειριστές περιουσίας. Η πρόσφατη ψηφοφορία δεν άφησε σε κανένα κόμμα την απόλυτη πλειοψηφία, με αποτέλεσμα το κοινοβούλιο να μείνει μετέωρο, αλλά μια αριστερή συμμαχία πήρε τις περισσότερες έδρες.

Αρκετοί σύμβουλοι περιουσίας δήλωσαν ότι πολλοί από τους πανικόβλητους πελάτες τους είχαν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό και άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο του εκπατρισμού. Οι περισσότεροι ανησυχούν πως, αν και ούτε η ακροδεξιά ούτε η ακροαριστερά κέρδισαν τις εκλογές, ορισμένες από τις προτάσεις των κομμάτων στην προεκλογική τους εκστρατεία, όπως η αύξηση της φορολογίας, θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν νόμος.

"Έχουμε νέους πελάτες, όπως ανώτατα στελέχη που ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να θωρακιστούν. Μετά το Brexit υπήρξε εισροή τραπεζιτών στη Γαλλία, αλλά αυτοί οι υψηλόμισθοι θα φύγουν επειδή δε θα θέλουν να πληρώσουν περισσότερους φόρους", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων η Xenia Legendre, διευθύνουσα εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Hogan Lovells με έδρα το Παρίσι.

"Οι άνθρωποι που μπορούν να φύγουν θα φύγουν αν υιοθετηθούν ακραίες πολιτικές. Η Γαλλία δεν θα είναι πλέον ελκυστική για τους ξένους και οι πλούσιοι θα φύγουν", προέβλεψε ο Emmanuel Angelier, επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης περιουσίας La Financiere d'Orion.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail