Economist: Η ΕΕ προετοιμάζεται για εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

pixabay / NoName_13
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για έναν μεγάλης κλίμακας εμπορικό πόλεμο με την Κίνα για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ενδέχεται να εφαρμόσει έναν τιμωρητικό μηχανισμό διεθνών κρατικών προμηθειών, γράφει το περιοδικό Economist.

Στις αρχές Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αργότερα, το Πεκίνο δήλωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε καταγγελία κατά της ΕΕ στον ΠΟΕ και να εισαγάγει τα δικά του αντίποινα.

"Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν μεγάλο εμπορικό πόλεμο. <...> Περαιτέρω συγκρούσεις (με το Πεκίνο) είναι πιθανές, κατά τη διάρκεια των οποίων η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει νέους τύπους (εμπορικών) όπλων", αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των πιθανών μέτρων της ΕΕ οι δημοσιογράφοι κατονομάζουν τη χρήση ενός διεθνούς μηχανισμού προμηθειών. Εάν η Κίνα αρνηθεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των Βρυξελλών, η ΕΕ έχει το δικαίωμα να περιορίσει την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών σε δημόσιους διαγωνισμούς στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail